.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 05. 2. - kocsmablog
Bar Show 2018

Helyszín: Akvárium klub,
Időpont: 2018. május 7. 14:00-21:00.
Google Maps

A budapesti vendéglátás és bárszakma lendületes fejlődésének és népszerűség-növekedésének köszönhetően, Berlin, Prága, Osló és Athén után Budapesten is megrendezésre kerülő Bar Show rendezvény: modern és progresszív bárkulturális seregszemle, amely összehozza a bárélet szakmai szereplőit, a bárok világa és kifinomult italkultúrája iránt érdeklődő műkedvelőket.

Gyere el a Bar Show-ra és találkozz a bárszakma és a budapesti vendéglátás legmeghatározóbb szereplőivel, kóstolj egyedi italkombinációkat, kávé-különlegességeket, ismerd meg a bárkiegészítőket, vegyél részt a színvonalas szakmai előadások valamelyikén! Ez az az esemény, amely összehozza a bárok, kávéházak, éttermek, hotelek szakmai szereplőit, a turisztika képviselőit, és a legodaadóbb fogyasztókat. De akkor is érdemes jegyet váltani, ha részt vennétek a XXIX. Koktél és XVII. Flair Magyar Bajnokságon, vagy a Coffee & Spirits versenyeken. Elképesztően izgalmas lesz!

Előbbi verseny hat kategóriában kerül megrendezésre. A győztesek büszkén viselhetik „Az év magyar bajnoka” címet, és jogot szereznek arra, hogy a Magyar Bartender Szövetséget képviselve részt vegyenek az IBA Világbajnokságon Tallinnban. A kategóriák:

- Flairtending
- Before Dinner Cocktail – Száraz, aperitif kategória
- After Dinner Cocktail – Étkezés utáni, édes kategória
- Sparkling Cocktail – Pezsgő koktél kategória
- Bartenders Choice – Egy szabadon választott, akár otthon előre elkészített összetevő szabad használata
- Longdrink – Longdrink, hosszú ital kategória

A döntőbe jutott kategóriagyőzteseknek 15 perc alatt kell elkészíteni az italt, amit angol nyelvű prezentációnak kell kísérnie.

A Bar Show Budapest keretében kerül megrendezésre kerülő Coffee & Spirits versenyen két irish coffee és két designer drink elkészítése a feladat - Dalla Corte Mina gépeken. A győzelem itt nem jelent világbajnoki kvalifikációt, de az első helyezett automatikusan, nevezési díj nélkül indulhat a soron következő országos CIGS bajnokságon.

A Bar Show Budapest rendezvényen kihirdetésre kerül az Év Bárja, az Év Új Bárja, az Év Vidéki Bárja és az Év Bártendere elismerések, sőt még egy Bárszakmai Életműdíj is átadásra kerül! Egy előre kidolgozott kritériumrendszer alapján a szakmai zsűri összerakta a javaslatait, így a győztesek bizonyosan közülük kerülnek ki:

Év Bárja shortlist

360 Bar, Aka at the Baraka, Bar Pharma, Blue the Fox Bar (Kempinski Hotel), Boutiq Bar, Brody Studio, Buddha Bar (Buddha Bar Hotel), Costes Downtown, Farm, Hableány Gin Bar, High Note Skybar (Aria Hotel), Jardin / Vicky Barcelona, Oscar, Ötkert Secret Bar, Piros Pezsgő, Rumba Café, Rumpus Tiki Bar, Spíler Shanghai Secret Bar, The Bar, Tuk Tuk Bar, Warm Up, Warm Up Rustic

Év Vidéki Bárja shortlist

Bala Bár (Siófok), Buono Café (Balatonlelle), CoolTour Café (Pécs), Dream Beach (Gyenesdiás), Lambada Coctail Bar (Gyömrő), Larus Café (Balatonfüred), Maszek (Debrecen), Melon Café & Bar (Miskolc), Mini.Club.Bar.terrace (Szombathely), Oscar Bar (Balatonfüred), Paparazzi (Debrecen), Spirit Bar (Szeged), Stamp Bar & Scanck (Miskolc), Tesók Bár (Siófok), Tisza Dokk (Szeged)

Év Új Bárja shortlist

Barside, Black Swan, Good Spirit Whisky & Coctail Bar, Her Majesty the Rabbit, Hotsy Totsy, St.Andrea Wine & Skybar

Alkoholos italok

Az első budapesti Bar Show rendezvényen 30 kiállító több tucat márkáját és termékét kóstolhatod meg, próbálhatod ki - a belépődíj ellenében. A japán, ír, amerikai, skót whiskyktől a venezuelai rumokig, a prémium ginektől és vodkáktól a különleges likőrökig, de lesz még pezsgő és sör is.

barshow20.jpg

A Bar Show-n olyan vodka márkákkal találkozhattok, mint a Russian Standard, a Finlandia vagy a Beluga. A whisky márkák közül jön a Nikka, a Jack Daniel's, a Maker's Mark, a Jameson, a Jim Beam és a The Quiet Man. A Jägermeister elhozza prémium likőrjét, a Manifest-et, de kóstolható lesz a teljes Bols italcsalád, és a méltán népszerű narancslikőr is, a Cointreau. Képviselteti magát a rumok közül a Diplomatico. Olyan gin márkák lesznek jelen, mint a Gin Mare, a Hendrick's, a Tanqueray, az Etsu vagy a Bombay Sapphire. Persze annak sincs akadálya, hogy egész este Martini legyen a kezedben, vagy a pezsgőspohárban Gancia, netalán Taittinger. De ha sok már az erős italokból és csak egy sört innál, akkor az legyen a Guinness!

A kóstoló mennyiség párlatok esetén legfeljebb 2 cl, sör, bor, pezsgő és koktélok esetén legfeljebb 2 dl.

Jegyek

A rendezvény napján belépőjegyek korlátozott számban még kaphatóak a helyszínen 5900 forintos áron. Csak készpénz ellenében. A 18. életévüket be nem töltött fiatalkorúak a Rendezvényt ingyenesen látogathatják, de a rendezvény területén számára az alkoholfogyasztás tilos.


További információk: http://bar-show.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3213870040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.05.14. 16:15:21

Néhány a helyszínen készült fotóval frissült a bejegyzés. Nagyszerű esemény volt. Sok kitűnő itallal, megannyi hozzáértővel, közel 800 fő érdeklődése mellett! Ha ez nem lesz hagyományteremtő kezdeményezés, akkor megisszuk a te részed is. És az ígéreteknek megfelelően a szervezők egy csomó díjat is kiosztottak a Bar Show-n:

TOP 10 Bár (ABC sorrendben):
- Bar Pharma
- Blue Fox The Bar
- Boutiq'Bar
- Brody Studios
- Disturbing Budapest - Buddha Bar Hotel Klotild Palace
- Costes Downtown
- FARM
- High Note SkyBar
- Tuk Tuk Bar
- WARMUP

TOP 5 Vidéki Bár (ABC sorrendben):
- Cooltour Café Pécs – Pécs
- Lambada Cocktail Bar – Gyömrő
- Oscar Bar Balatonfüred – Balatonfüred
- SPIRIT - BarClub - Szeged
- Tisza DOKK– Szeged

TOP 3 Új Bár (ABC sorrendben):
- Black Swan Budapest
- GoodSpirit Whisky&Cocktail Bar
- Hotsy Totsy Budapest

Bárszakmai Életműdíj:
- Kottra Dezső (Dedi)

TOP 5 Bartender (ABC sorrendben):
- Csigó Krisztián
- Gózon Péter
- Lukács Roland
- Kocsis Tamás
- Nauner Luca Veronika

Kategórián belül elért helyezések:
- Bartender Choise:
1. Gózon Péter
2. Trömböczki Zoárd
3. Kalydy Gábor

- After Dinner:
1. Regős Péter
2. Barta Mátyás
3. Dr. Pálffy László

- Before Dinner:
1. Malomhegyi Anett
2. Budai Ferenc
3. Barti Tímea

- Long Drink:
1. Szanics Richard
2. Árok Dániel
3. Tengely Norbert

- Sparkling:
1. Németh Nándor
2. Fábián Krisztián
3. Mario Betran y Puga

- Flair:
1. Deák Olivér
2. Ruskó Róbert
3. Ruis Dávid

Gratulálunk.
süti beállítások módosítása