.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2018. 03. 29. - kocsmablog
Borsodi Mester

Mesteri húzással lepi meg a sörkedvelőket a Borsodi. A sörgyár legújabb különlegessége, a Borsodi Mester, 2018. április elején kerül kereskedelmi forgalomba országszerte. Az új termék egyedi receptúra alapján készült, a cég fennállásának 45. évfordulója alkalmából.

Egy, a Borsodi Sörgyár 45 éves hagyományaira építkező láger sör elkészítése lebegett a sörfőző mesterek szeme előtt. A sör különlegessége, hogy a Borsodi sörfőzői szabadkezet kaptak a receptúra összeállításában, melyet német és cseh sörök ihlettek – komlós, de nem túlzó keserű ízzel és illattal. Csak prémium, tiszta malátás főzet jöhetett számításba, mely testes, mégis könnyen fogyasztható, ekképp kukoricát nem tartalmaz.

A Borsodi Mester receptúrája régóta érlelődött valamennyi sörfőzőben, mindenki hozzátette a maga ötletét, megosztotta elképzelését a tökéletes láger sörről. A Németh András vezette csapatban olyan kolléga is dolgozott, aki az első, 45 évvel ezelőtti Borsodi főzet elkészítésében részt vett. A közösen megálmodott receptúrán nem történt változtatás, a végső verzióban is ezt kapják kézhez a fogyasztók.

borsodimester-szorolap.jpg

A Borsodi Mester egy mély aranybarna színű láger, ami kétféle komló (Hallertau Magnum, Saaz) és kétféle maláta (Pilzeni típusú és Müncheni) felhasználásával készül. Alkoholtartalma 5%, és semmi köze a Tüzes/Jeges szortimenthez.

Németh András, a Borsodi sörfőző mestere úgy nyilatkozott:

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor szeretnénk valami különlegessel megjutalmazni magunkat. A Borsodi Mester esetében kifejezetten arra törekedtünk, hogy egy olyan sört alkossunk, ami az ilyen pillanatokat még tökéletesebbé teszi. Büszke vagyok rá, hogy olyan sört sikerült készíteni, ami méltó a Borsodi Sörgyár 45 éves történetéhez és küldetéséhez. Őszintén mondhatom, hogy azzal, hogy egy ilyen különleges sört nagyban is lefőzhettünk, egy régi álmunk vált valóra.

nemethandras-borsodimester.jpg

A Borsodi Sörgyár számára mindig is fontos volt, hogy az átalakuló piaci igényekhez alkalmazkodó innovációk és új termékek bemutatása mellett hű maradjon a vállalat hagyományos értékeihez, a hazai sörkultúra fejlesztéséhez és a folyamatos magas minőségű sörgyártáshoz. Az elmúlt évtizedekben olyan fejlesztéseket vezettet be a hazai piacra, mint például az első alkoholmentes, az első fémdobozos vagy legutóbb, az ország első, nitrogénnel dúsított csapolt világos söre, a Borsodi Nitro.

Az vállalat fennállásának 45 éves évfordulója, és az új termék kapcsán Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója is a hagyomány és az innováció jelentőségét emelte ki:

Az idei jubileum alkalmából egy olyan innovációval szerettük volna megörvendeztetni a hazai sörkedvelőket, amely egyaránt támaszkodik a Borsodi sörfőző hagyományára, de ugyanakkor különleges új ízt is hoz – így született meg a Borsodi Mester. Büszkék vagyunk rá, hogy Bőcsön immár 45 éve ugyanolyan magas minőségben gyártjuk az ország egyik legkedveltebb sörét. Ennek alapja a munkatársaink tudása és tapasztalata, ezért is bíztuk sörfőző mestereinkre új sörünk elkészítését. Biztos vagyok benne, hogy sokak tetszését elnyeri majd.

borsodimesterharmas.jpg

És miért hívják Mesternek? Nos, ez elsősorban tisztelgés a Borsodi Sörgyár elmúlt 45 évében közreműködő valamennyi szakértő, illetve a mostani főzetet elkészítő, mesteri csapat előtt.

Idén április elejétől dobozos és üveges kiszerelésben a kis- és nagykereskedésekben országszerte kapható a Borsodi Mester, éttermekben és szórakozóhelyeken pedig csapolva is megkóstolhatják az érdeklődők.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, hogy a jövőben ne maradj le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9813788380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2018.04.04. 16:58:28

"Már az első korty magában hordozza a másnapos szájíz pálottságát, és talán pont ezért szerethető " -írja vki az untappden :DDDD