Egy, a Borsodi Sörgyár 45 éves hagyományaira építkező láger sör elkészítése lebegett a sörfőző mesterek szeme előtt. A sör különlegessége, hogy a Borsodi sörfőzői szabadkezet kaptak a receptúra összeállításában, melyet német és cseh sörök ihlettek – komlós, de nem túlzó keserű ízzel és illattal. Csak prémium, tiszta malátás főzet jöhetett számításba, mely testes, mégis könnyen fogyasztható, ekképp kukoricát nem tartalmaz.
A Borsodi Mester receptúrája régóta érlelődött valamennyi sörfőzőben, mindenki hozzátette a maga ötletét, megosztotta elképzelését a tökéletes láger sörről. A Németh András vezette csapatban olyan kolléga is dolgozott, aki az első, 45 évvel ezelőtti Borsodi főzet elkészítésében részt vett. A közösen megálmodott receptúrán nem történt változtatás, a végső verzióban is ezt kapják kézhez a fogyasztók.
A Borsodi Mester egy mély aranybarna színű láger, ami kétféle komló (Hallertau Magnum, Saaz) és kétféle maláta (Pilzeni típusú és Müncheni) felhasználásával készül. Alkoholtartalma 5%, és semmi köze a Tüzes/Jeges szortimenthez.
Németh András, a Borsodi sörfőző mestere úgy nyilatkozott:
Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor szeretnénk valami különlegessel megjutalmazni magunkat. A Borsodi Mester esetében kifejezetten arra törekedtünk, hogy egy olyan sört alkossunk, ami az ilyen pillanatokat még tökéletesebbé teszi. Büszke vagyok rá, hogy olyan sört sikerült készíteni, ami méltó a Borsodi Sörgyár 45 éves történetéhez és küldetéséhez. Őszintén mondhatom, hogy azzal, hogy egy ilyen különleges sört nagyban is lefőzhettünk, egy régi álmunk vált valóra.
A Borsodi Sörgyár számára mindig is fontos volt, hogy az átalakuló piaci igényekhez alkalmazkodó innovációk és új termékek bemutatása mellett hű maradjon a vállalat hagyományos értékeihez, a hazai sörkultúra fejlesztéséhez és a folyamatos magas minőségű sörgyártáshoz. Az elmúlt évtizedekben olyan fejlesztéseket vezettet be a hazai piacra, mint például az első alkoholmentes, az első fémdobozos vagy legutóbb, az ország első, nitrogénnel dúsított csapolt világos söre, a Borsodi Nitro.
Az vállalat fennállásának 45 éves évfordulója, és az új termék kapcsán Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója is a hagyomány és az innováció jelentőségét emelte ki:
Az idei jubileum alkalmából egy olyan innovációval szerettük volna megörvendeztetni a hazai sörkedvelőket, amely egyaránt támaszkodik a Borsodi sörfőző hagyományára, de ugyanakkor különleges új ízt is hoz – így született meg a Borsodi Mester. Büszkék vagyunk rá, hogy Bőcsön immár 45 éve ugyanolyan magas minőségben gyártjuk az ország egyik legkedveltebb sörét. Ennek alapja a munkatársaink tudása és tapasztalata, ezért is bíztuk sörfőző mestereinkre új sörünk elkészítését. Biztos vagyok benne, hogy sokak tetszését elnyeri majd.
És miért hívják Mesternek? Nos, ez elsősorban tisztelgés a Borsodi Sörgyár elmúlt 45 évében közreműködő valamennyi szakértő, illetve a mostani főzetet elkészítő, mesteri csapat előtt.
Idén április elejétől dobozos és üveges kiszerelésben a kis- és nagykereskedésekben országszerte kapható a Borsodi Mester, éttermekben és szórakozóhelyeken pedig csapolva is megkóstolhatják az érdeklődők.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, hogy a jövőben ne maradj le semmiről!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek