.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 03. 19. - apuska
Karmoló Krimó

Cím: 1093 Budapest, Lónyai utca 36.,
Látogatás: 2017. október 17. 18:45-20:00.
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Alul semmi, felül vedelj!

Telefon: +36 20 382 5192
Facebook: fb.com/karmolokrimo
Web: http://www.krimo.hu

Vélemény

apuska:

A Fogadó Pub után egy újabb kocsma, ahova meghívtak. Egy újabb krimó, ahova váratlanul mentünk, és ha már ott, be se mutatkoztunk, csak ittunk, és kis híján bekarmoltunk, mint bármely betérő vendég.

A Karmoló Krimó elődjében, a 2008-as Lónyai Pub-ban pont jártam. Akkor még sehol nem volt a 2011-es fűszoknyás-pálmás-koktélos dizájn, vagy kibővített térrel, ipszilonnal a 2013-as Lónyay Plusz, cserébe se füle, se farka nem volt annak, amit írtunk, és a fotóból is épp csak annyi készült, hogy kezdő bloggerekként biztos le ne bukjunk. Hej, a rutin meg az évek mennyit számít!

Ma már pontosan tudjuk az igénytelenség okát. Elfogadom, hogy fontosabb szempontok is vannak, mint holmi dizájn, a csóró egyetemistáknak is le kell lazulni valahol, és az rossz ómen, ha leendő közgazdászok az italok áraiban látják viszont a belső tér teljes átalakulását.

Ennek fényében a Karmoló Pub a szomszédos Cech In 2 és a Starter Pub közé lőtte be magát - nem csak fizikailag. A Lónyai Pub ízléstelen hagyatéka kellemetlenül uralja fizikailag a teret, de ami a kézműves sörkínálatot illeti, arra panasz nem lehet.

Ez a fajta kettősség jól jellemzi egyébként a krimót. Látva a megviselt arcokat a pult mögött, profinak biztos nem mondanád őket, mintha csak szórakozni járnának be ők is, most hogy megvalósították minden férfi álmát, és 2017 júliusában nyitottak egy kocsmát - az elsőt! Szinte látom magam előtt azt az alkoholgőzös párbeszédet, ahogy ezt egy jól sikerült este kitalálták:
- Nyissunk saját kocsmát!
- Azt mi legyen a koncepció?
- Legyen a kézműves sör! Az most nagyon megy, annak biztos van jövője, egyre többen kedvelik. Csak legyen a környéken egy csomó egyetemista, mert azok vevők az új dolgokra. Aki meg nem ismeri a kézműves söröket, azokkal megkóstoltatjuk az Arany Ászok mellett - mert azt is tartani fogunk -, hogy érezze a különbséget. Míg oda nem szoknak. Függővé tesszük őket!

A nyitvatartást elnézve ez egy stabil másodállás, a pontos kezdés talán ezért se mindig jön össze. Na, de ha bebúgatják a díszes sörcsapokat és vadul bezizzennek a cégér fölött a Karmoló Krimó fények, a színek úgy váltakoznak, mint egy sztriptízbárban.
- Tényleg, azt is kéne nyitni egyet!

Vagy egy jó rock klubot. Mondjuk súlyos zeneválasztással és alkalmi koncertekkel itt is lehet adni az életérzésnek, addig meg Rockkártya elfogadó helyként jelezni, hogy részei a Szövetségnek.

A földszinten tankolás, az emeleten italozás - ez a házirend. Ez alól kivétel, ha a bárpult mellett válladon ül a magány, olyankor körbetekinteni is érdemes, mert a zöld LED csíkok fényében fellelhető néhány vicceskedő felirat, persze semmi eredeti, újrahasznosított mind, kivéve Gyula helye. Pár példa az íze végett:
- Igyál, különben ketten halunk meg. Te szomjan, én éhen!
- Mai ajánlat: igyál!

Lépjünk szintet. A Spaten logo kellemes emlékeket ébreszt, a lépcső melletti korláton a kis gömböcök finoman meg lettek festve. Aztán arcodba tolakodik a falra kent flash. A csocsó neonfényétől megrészegülve vad csoportosulás hívja le az égig érő tűzrakásból az isteni intelmeket, mely fő motívumot egy nádfedeles teremnyi tükrös trópus trükkjeivel maszkíroz jelentéktelenné. A kopott asztalok és székek relatív sűrűn, mit belekarcolt táblajátékokkal szépítenek, a székeken pillangós-virágos párnák, aki ezt szereti, rossz ember nem lehet.

És akkor a végére az aduász! A QR kód mögött a férfi WC-ben a piszoár és a WC csésze hogy hogy nem, egy helyiségbe került, mi a legtöbb esetben nyilván rendben, de én nem tudtam elsöpörni a szemem elől azt a romantikától csöpögős képet, miszerint egyikünk szarik, a másik pisál.

lancser:

Ha csak annyit mond nekem valaki, hogy a Karmoló Krimóba megyünk, akkor elkezdek hideg élelmet csomagolni magamnak a nagy útra Bivalybasznád alsóra. A legszebb vidéki hagyományokat idéző kocsmanév ezzel szemben fővárosunk közepén, a sétálóutcának kinéző, de inkább az autók közt turistaétkeztetést ellátó Ráday mellett található. Már ha valaki megtalálja a Lónyay utca közepén ezt az alul semmi, felül vedelj helyet, ugyanis az Arany Ászok cégérrel igencsak jól palástolják azt, hogy ők inkább kisüzemit mérnek. De legalább azt sem olcsón.

Viszont sok szöveggel körítve, meg kedvesen, és akkor elnézzük azt, hogy az este hatos nyitást csak háromnegyed hétkor sikerült abszolválni, de a körülményekről majd Gazsó kolléga csiripel egyet, hiszen ő már nem először piálja végig ezt a kiváló utcát, mert jelzőt tényleg nehéz találni erre az igazán belvárosi közterületre, ahol az olcsóbbnál lebujabb becsületsüllyesztők próbálnak megélni a néha arra tévedőkből, miközben a szomszédos Duna-parton és a már említett Rádayn csordában menetelnek egymás után a tömött bukszák.

Na tehát, pár felesleges mondattal hátrébb azt próbáltam meg előadni, hogy itt bizony jó söröket adnak, bár ők ezt valamiért kézművesnek hívják, nem mintha ettől finomabbak lennének az Etyekiek, tőlük ugyanis eddig három tételt kóstoltam, és mindhárom a már megemlített cégéren ábrázolt sör színvonalán voltak valahol, az árat meg ugye nem is említem. Ígérem több visszautalás nem lesz, csak előre nézünk, a Beerfort ugyanis nagyon jó, azt is lehet kapni szerencsére. Bigfoot, Stari, Fóti is akad, de minek inna olyat az ember, ha a bárányos főzde termékeit is nyelheti, azt meg ugye élvezettel lehet, mivel finomak. Amúgy nem messze van a Beerfort márkasöröző, lehet onnan barangolt el ide birka úr, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Ja, van még Bors-termék is, az is ajánlott, de azt továbbra sem értem, hogy egy ilyen kocsma-, illetve krimószerű tákolmányban hogy kérhetnek el ennyit ezekért a kisüzemi termékekért. A helyről meg inkább beszéljenek a képek. 

végh hanta:

Ha egy helyre mondhatnám csak azt, hogy a söröző antitézise, akkor a Karmoló mellett lenne néhány érvem. Megjegyzem, pont ez az antitézisség a hely legnagyobb bája.

Kezdjük ott, hogy mi egy törzshely alapvető ismérve, vagyis mi az a pillanat, amikor azt mondhatjuk rá, hogy a saját világunkból nézve törzshelyként említhető? Nálam például a pultosok és a vendégkör pulthoz tapadó részének személye, mert szeretek a pultok előtt ülni, bámulni a világot, esetleg beszélgetni.

A Karmoló egészen addig semmivel sem több egy átlagos, kisüzemi sörökkel bepróbálkozó helynél, amíg le nem ülsz az egyik bárszékre a pult előtti iszonyat szűk részen. A még véletlenül sem szakmabeli, de még csak nem is valami rokonszakmából érkező személyzet jó értelemben vett amatörizmusa egészen brutális módon érzékelteti velünk a máshol tapasztalható tömegtermelés (tömegcsapolás) pusztító személytelenségét.

Ha valaki egy kocsmába lelket próbál keresni, és nyitott arra, hogy emberekkel beszélgessen, akkor a Karmoló megér egy próbát. Semmi sem kötelező, senki sem fog rád akaszkodni, ha csak pár sört innál, azt is lehet, de ha épp nincs törzshelyed, vagy zárva, felújítják, netán csak a környéken jársz, esetleg valami pótlékot keresel, kipróbálnád milyen egy gyors reagálású törzshely-érzés, akkor ez lesz a te francia bajnokságod. Színvonalában talán nem egy angol, nem egy spanyol, de nem is olaszosan unalmas, egy-egy alkalomra azonban tökéletes, és már Neymarnak se zsenánt.

Vagy lehet, nem is ez a példa az igazán találó, hanem inkább valami nekünk kedves B-film, amit korlátlan számszor vagyunk hajlandóak újra- és újranézni, pedig pontosan tudjuk, hogy nem egy Die Hard, vagy mondjuk Legényanya.

Én akárhányszor belépek a Karmolóba, mindig ez a példákkal érzékeltetni próbált érzés kerít hatalmába. Egyszerűen jó itt leülni a pulthoz, és bár valahol két más világ vagyunk a két oldalon, egy egy-két-pár sör mellett csak úgy beszélgetni. Egy kocsmától pedig pont ezt a szolgáltatást várom.

Ja, és az megvan, hogy annyira punkok, hogy náluk az Ászok van a vendégcsapon?

kopa:

Kellemes meglepetés volt, hogy Beerfort fogadott a csapon, illetve a többi kézműves sör a palettájukon. Gondolom ezzel akarnak kitűnni a szomszédos csehótól. Eléggé új a Krimó, és a tulajok lelkesedése is határtalan, más kézműves söröket is csapra akarnak verni. Még dolgozniuk kell a Startertől való dizájnbeli elszakadáson, még tetten érhető, hogy régen egy helyiség volt a kettő.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 450 Ft
Üveges sör: Beerfort Pils, 750 Ft
Bor (1 dl): Varga, 200 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 530 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas, 250 Ft
Meleg ital: -
Harapnivaló: -

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5813525991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.08.01. 12:22:35

Utálatos, mikor nagyságrendileg a poszt megjelenésével egy időben megszűnik a hely. Bár sok jövőt mi se jósoltunk neki, de a gyermeki ártatlanság, amivel nekiláttak, szerethetővé tette. Na, de tudnak-e az újak jobbat ennél? A Kikapcs Klub a társasjátékok szerelmeseinek nyújt újabb opciót: www.facebook.com/kikapcs.klub/
süti beállítások módosítása