.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 03. 14. - kocsmablog
Alltech Craft Beer Cup 2018

Helyszín: Írország, Dublin, Kongresszusi Központ
Időpont: 2018. március 8-10.
Google Maps

A tavalyi magyar sikertörténet után idén is érmekkel megpakolva érkeztek haza a magyar sörfőzők a dublini Alltech Craft Brews & Food Fair kiállításról, melynek részeként többszáz sör versengett a Dublin Craft Beer kupáért. Az esemény nagydíjas söre idén a Fűtőház Sörfőzde szortimentjéből került ki!

A sörök és szeszesitalok gyártásával foglalkozó Alltech Lexington Brewing and Distilling vállalat évente megrendezi Dublinban az Alltech Craft Brews and Food Fair-t, és annak részeként Írország legnagyobb kisüzemi sörfesztiválját, a Dublin Craft Beer kupát. Először 2013-ban kerítetek erre sort, vagyis ez a mostani volt a 6. alkalom. A nevezési díj befizetése után egy sörgyár hat különböző sörrel nevezhet. A dublini Kongresszusi Központban megrendezett versenyen 7 sörkategóriában osztottak a kategóriájának legjobbja, arany, ezüst és bronz érmeket, ahol egy nemzetközi zsűri vakkóstolással pontozta a megjelenést, aromát, ízt, testességet, stílust és minőséget. (Sörkategóriák: Ale, Lager, Porter & Stout, IPA, Pale Ale, Wheat, Specialty)

A beküldött tételeket a nemzetközi BJCP - Beer Judge Certification Program pontozási rendszere alapján értékelik húszpontos skálán. Az egyes tételeket nem egymáshoz, hanem a standardhoz mérik, az érmeket az elért pontszám függvényében ítélik oda. Az egyes kategóriák legjobb tételeit ezek után már egymással kóstolják össze, és a legjobb viheti haza a nagydíjat.

craftbrews-dublin.jpg

Az idén benevezett sörök közül 25 kapott aranyérmet, 67 tétel ezüstöt, 87 bronzot. Magyarországról 3 sörfőzde indult a megmérettetésen:

- Fűtőház Sörfőzde: 1 arany (a Dublin Craft Beer Cup nagydíjasa), 1 ezüst, 2 bronz
- Guri Sörfőzde: 1 arany (kategóriagyőztesként), 1 ezüst, 1 bronz
- Hopfanatic Brewery: 2 ezüst, 2 bronz

Képek forrása: AllTech Craft Brews

Arany

Fűtőház Sörfőzde - M63-Bulldog
Guri Sörfőzde - Pompeii

Ezüst

Fűtőház Sörfőzde - M61-Nohab
Guri Sörfőzde - Black Ball
Hopfanatic Brewery - Jindilli
Hopfanatic Brewery - Christmas Hoppudding

Bronz

Fűtőház Sörfőzde - M40-Púpos
Fűtőház Sörfőzde - 327-139
Guri Sörfőzde - Sztahanov
Hopfanatic Brewery - Nohoplimit
Hopfanatic Brewery - White Hops

Képek forrása: Fűtőház Sörfőzde facebook

A tavalyi Horizont győzelem után ebben az évben a Craft Beer Cup 2018 nagydíjas nyertese, az aranyérmesek legjobbja, a rétsági Fűtőház Sörfőzde remeke, a 8,5 % alkoholtartalmú belga golden ale, az M63-Bulldog. Az elismerést Hava István vette át, a sörfőzde tulajdonosa és vezetője. Gratulálunk!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5613747864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.23. 11:46:47

Időközben egy sajtótájékoztatóval egybekötött magyarországi díjátadóra is sor került a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörházban.
- Az eseményt Tokaji István, az AllTechCompany értékesítési igazgatója vezette fel, majd adta át az érintetteknek a díjakat: youtu.be/WtS8ZE38x7s
- Azt követően Katona Csaba történész adta magát elő sajátos szórakoztató stílusában, nemzetközi viszonylatban kontextusba helyezve a magyar sörök értékét: youtu.be/1qrDwveeWAw
- Szintúgy beszélt Kiss Tamás, a kiskunhalasi Hopfanatic Brewery alapítója: youtu.be/le40lLjhGBU
- Urbán Imre, a családi vállalkozásban futó jászapáti Guri Sörfőzde termelésfelelőse: youtu.be/1fW3k0f48Ow
- Végezetül a már emlegetett Hava István, a rétsági Fűtőház Sörfőzde vezetője: youtu.be/K4iR4plUCFs
süti beállítások módosítása