.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • apuska: Időközben egy sajtótájékoztatóval egybekötött magyarországi díjátadóra is sor került a Ferdinánd M... (2018.03.23. 11:46) Alltech Craft Beer Cup 2018
  • apuska: @Badó Tamás: Egy, megérett a meggy. Druszám, azért azt lássuk be, a meggysör imádatod furcsa. Női ... (2018.03.16. 23:01) MAG Pub
  • Badó Tamás: Mi pont a hétvégén voltunk a Magban! Teljesen véletlenül akadtunk rá, de nem bántuk meg!! Ez a hel... (2018.03.14. 10:38) MAG Pub
  • Gojira: Tegnapelőtt sikerült meglátogatnom az Ökröt - harminc év után először. Semmit sem változott szeren... (2018.03.09. 17:59) U Černého vola
  • apuska: A Zebulon Dudora klipjei * slamjei * kincsei * csendjei aktuális slágerterméke a Lámpást járja viz... (2018.03.09. 10:22) Lámpás pince klub
  • apuska: @-kk-: Hasznos infó. Tény, a kényszeredett keresztelő simulékonyan segítheti beilleszkedésüket, és... (2018.03.03. 18:24) Transylvania sörház
  • Utolsó 20
2018. 03. 4. - kocsmablog
A pálinka divatosan: Forrás spritz

Forrás néven új pálinkamárka mutatkozott be a piacon, amelyből longdrinket is készítenek a vendéglátóhelyek. A különös ötlet célja, hogy a belvárosban működő kedvelt turistahelyek megnöveljék a pálinkaforgalmat, és megismertessék a hungarikumot a külföldiekkel.

Bárány Péter, a Forrás pálinkamárka egyik tulajdonosa és alapítója, akinek neve múltkor a Brebis prémium pezsgőmárka bevezetése kapcsán már előkerült, így vezette fel az okokat:

Virágkorukat élik a longdrinkek Budapest vendéglátóhelyein: míg a töményitalok egyre kevésbé népszerűek, a fröccs, a gin-tonic vagy a vodka-szóda sosem volt még ilyen kelendő. A rövid italok közül a pálinka vesztett a leginkább népszerűségéből, ezért nagy szükség volt már egy új termékcsaládra, amely alkalmazkodik a vendégek igényeihez. Hogy a lehető legjobb terméket hozzuk létre, bevontuk a közös munkába Márton Jánost, akinek 5 plusz 5 évig tartó kizárólagos gyártási szerződése van a Forrás pálinkára. Az azonban nem célunk, hogy a pálinkafogyasztók pálinka longdrinket fogyasszanak, azt viszont reméljük, hogy Forrás Spritz-cel sokan megszeretik ezt a hungarikumot.

forras.jpg

Bárány Péter pálinka iránt érzett szerelme nem újkeletű dolog. A Rézangyal márka kapcsán anno csinált már hasonlót, vagyis most azt folytatja, amihez bizonyítottan ért, és ilyen mód Márton János kiválasztása a gyümölcsbeszerzési és főzési feladatokra sem meglepő, mert dolgoztak már együtt, és Márton János neve minőségi garancia.

A Forrás pálinka Ököritófülpösön készül. Állítólag új főzési technológiával, de eddig a pillanatig erről konkrétumok nem derültek ki, ami biztos, hogy a palackozási folyamat vége 9 különböző termék: szilva, barack, meggy, cseresznye, birs, málna, 55%-os barack, 55%-os szilva, illetve furmint likőr.

Az új termékcsalád két hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén jól vizsgázott: három romkocsmában megduplázta a teljes pálinkaforgalmat. A szokatlan népszerűség elsősorban annak köszönhető, hogy Forrás pálinkák közül kettő longdrink formájában is kapható, így a Forrás Spritz névre keresztelt ital málna vagy birs pálinkából készül szódával és lime-mal, amely a vodka-szóda és rozéfröccs helyett is kitűnő alternatíva.

forras_spritz_1.jpg

A longdrinknek való pálinkák kóstolás alapján lettek kiválasztva. Sem a szilva, sem a barack nem adott olyan kulináris élvezetet, mint ez a két nagyon illatos és markáns gyümölcs. A Forrás spritzben egyébként 2 cl pálinka van felspriccelve 2 dl szódával 3 dl-es pohárban, lime-mal szervírozva és a málnához jár még egy kicsi menta.

A "beetetés" része a külföldieknek úgy zajlott, hogy a Fogas, az Instant és a Szimpla pultjaira image képeket ragasztottak, és a pultosok megkérdezték azokat a vendégeket, akik longdrinket kértek, hogy ismerik-e a magyar longdrinket? A fogadtatás nagyon pozitív volt. Több száz Forrás Spritzet adtak el a szórakozóhelyek az első napokban, vagyis a budapesti turisták rekordszámú pálinkát fogyasztottak, annak ellenére, hogy a legtöbbjük tisztán túl erősnek tartja.

forrasspritz.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, hogy a jövőben ne maradj le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1413709924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.