.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • mertezműanyag: Először '92-ben, utoljára '99 tavaszán jártam itt. Szép emlék, hoztam söralátétet innen is...:) Kö... (2017.12.30. 21:11) U Černého vola
  • Ego0123: Akkor is "szentély." (2017.12.29. 20:39) U Černého vola
  • Ego0123: Évente többször ott vagyunk, A pincérek 2 év után normálisak, angolul is beszélnek, az egyik szere... (2017.12.29. 20:38) U Černého vola
  • apuska: @promontor: Igen, a képek sajátok. Tudtommal reggel 10-kor nyit, mi délután 4-kor jártunk ott, ráa... (2017.12.28. 14:19) U Černého vola
  • promontor: Szép, alapos poszt! Az album az üres kocsmáról saját vagy valahol találtad? Csak mert komoly "nexu... (2017.12.28. 13:43) U Černého vola
  • apuska: Megkóstolnád? Itt a lehetőség! (2017.12.11. 13:34) Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's
  • Utolsó 20
2018. 01. 8. - apuska
FUNZINE Budapest - légy bennfentes!

A FUNZINE Budapest a magyar hely- és eseményajánló alkalmazások origója. A program angol nyelvű, mert a maga idejében elsőrendű célcsoportja a hazánkba látogató turisták voltak, és mivel ajánlatainak részét képezték a kocsmák, így összehasonlítási alap.

A FUNZINE egy kétnyelvű online magazin, ami 2010-ben indult. Saját bevallásuk szerint olyanok, mint Budapest: lendületes, sokszínű és mindig izgalmas. Ismerik és kipróbálják a város összes helyét, melyek közül napról napra a legjobbakat ajánlják. Úgy mutatják be a várost, ahogy még sosem láttad: tőlük első kézből értesülhetsz a budapesti érdekességekről és újdonságokról, hiszen együtt élnek a várossal. Otthon vannak Budapesten.

2011 áprilisában a Mito reklámügynökség ingyenesen letölthető hely- és programajánló alkalmazást fejlesztett a Funzine-nek Androidra és iOS-re. A Play Áruház információi alapján 2013 júliusában frissíttették utoljára, szóval ehhez mérten érdemes vizsgálni.

funzine-seeyouthere.jpg

Az angol nyelvű program fejlesztése során, a megfizethetetlen mobilinternet korában még arra is gondoltak, hogy a Budapestre látogató turistáknak ne kelljen magas roaming díjat fizetniük, így az adatbázist elég volt egyszer letölteni, utána offline működött az alkalmazás. No, és az a visszafogott termékmegjelenítés? Egykoron az adatbázis Bomba! budapesti programokat tartalmazott.

funzineapp01.jpg

Na, de nézzük a helyek listáját! Szigorúan ABC sorrendben került bele minden, úgy a kategorizálás, mint a listázás, nincs itt semmiféle súlyozás, vagy egyéni sorba állítási lehetőség, örülj, hogy két füled van, és nem vagy szatyor, meg hogy van szöveges keresés. Food & Drink -> Bar & Pubs -> innen már közel kocsmaügyileg a cél. Mondjuk az pont nem látszik, mennyire közel, és egy külföldinek a név és cím annyit jelent, mint a körömnyi kedvcsináló avatar a sorok elején.

funzineapp02.jpg

A programok és helyszínek megjelölhetőek kedvenceknek. Az adatlapon fel van tüntetve a nyitvatartás és minden elérhetőség, grátisz egy hol rövidebb, hol hosszabb leírás, ha már a fotókat ennyire szűken mérték. Gombnyomásra megjelenik térképre kirakva a hely, és a programokra is rá lehetett keresni a környéken.

funzineapp03.jpg

Az adatlapokon megjelölt kedvencek külön menüpontban jelennek meg időrendi sorrendben. Taxit hívnál a bűnös Budapesten? Ebben a City volt partner, míg az életmentők menüpontban a rendőrség, a mentők, a tűzoltók, a turista információ, néhány postahivatal, a BKV-BKK Futár, és a MOL Bubi. Közszolgálat ingyen!

funzineapp04.jpg

A FUNZINE Budapest alkalmazás mai szemmel egy őskori lelet. Korát meghaladó kezdeményezés, a webesen túl egy újabb felület, hogy a Funzine Magazin írásai a normál életciklusukra plusz egy kört ráverjenek, de az időzítés, a célcsoport és/vagy a nekik szóló elhibázott funkcionalitások okán sajnos eleve halva született. A kocsmakereső alkalmazások versenyében elrettentő példa, amitől a gazdája is megijedt és elengedett. Hogy nem törölték el nyomtalanul és megmaradt mementóul az utókornak? Tök jó, ebből is tanulni lehet.

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2613554015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.