.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • mertezműanyag: Először '92-ben, utoljára '99 tavaszán jártam itt. Szép emlék, hoztam söralátétet innen is...:) Kö... (2017.12.30. 21:11) U Černého vola
  • Ego0123: Akkor is "szentély." (2017.12.29. 20:39) U Černého vola
  • Ego0123: Évente többször ott vagyunk, A pincérek 2 év után normálisak, angolul is beszélnek, az egyik szere... (2017.12.29. 20:38) U Černého vola
  • apuska: @promontor: Igen, a képek sajátok. Tudtommal reggel 10-kor nyit, mi délután 4-kor jártunk ott, ráa... (2017.12.28. 14:19) U Černého vola
  • promontor: Szép, alapos poszt! Az album az üres kocsmáról saját vagy valahol találtad? Csak mert komoly "nexu... (2017.12.28. 13:43) U Černého vola
  • apuska: Megkóstolnád? Itt a lehetőség! (2017.12.11. 13:34) Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's
  • Utolsó 20
2018. 01. 4. - apuska
T-Anker

Cím: Csehország, Prága 1, Náměstí Republiky 656/8.,
Látogatás: 2017. szeptember 21. 17:40-19:15.
Google Maps

Prága városa a lábunk előtt hever. Csak sörözni ér? Persze.

Telefon: +420 722 445 474
Facebook: fb.com/SlunecniTerasaTAnker
Web: http://t-anker.cz

Vélemény

apuska:

A prágai Kotva áruház egy az egyben Skála Metro fíling. A szocializmus derekán épült egykor modern bevásárlóközpont a főváros közepén, ami fölött egész egyszerűen eljárt az idő. És ennek ellenére mégis működik...

Csakhogy a prágai változat tetején 2013 májusában nyitottak egy kiváló panorámával bíró és felettébb izgalmas söröket kínáló vendéglátó egységet, amiért érdemes a Kotvába betérni. Illetve nem. Elég oldalról megközelíteni!

kotva.jpg

kép forrása: Google Map

Mert mi a bevásárló központ aljában az infópultnál kezdtük az érdeklődést, hogy hol lehet feljutni a tetőtéri kocsmához. Gyorsan kijavítottak, az egy étterem. Rendben, kár lenne ezen összeveszni, csak mondja meg, hol a T-Anker?

Az épület mellett egy balos kerülőcsellel megtaláltuk a falfestést, ami egy lifthez irányít. Ott citromsárga fogadótér, és a horgonyos T-Anker logo mellett (a Kotva jelentése horgony) még egy másik, ami a Fashion TV emblémáját átörökítő Fashion Club sajátja, de azt hagyjuk, az egy másik, és főleg éjszakai opció.

Már a liftben megkezdtük az ismerkedést a napi menüvel és a sörökkel. Vagyis az árakról menet közben kiderült, hogy még bőven a megfizethető kategória, amihez a kilátás ingyen jár, ergo az Óvárosi Városháza tornyára szánt belépő árát praktikusabb elkölteni itt.

5. emelet, végállomás. És Prága városa a lábunk előtt hevert. Csak sörözni ér? Persze. 10 + 2 sörcsap áll rendelkezésre! A választék stílusokban gazdag és számszerűen bőséges, a saját márkás világos láger sörüktől elindulva, amit a prágai Lužiny sörfőzdében csak nekik készítenek, egyéb kis cseh sörfőzdék kínálatán át (Matuška, Permon, Two Tales a legismertebbek), a palackozott német és belga sörökig.

Lehet jókat enni mellé? Ha már étterem, nyilván. A Facebook hírfolyamuk másról se szól, mint hogy kiposztolnak nagyszerűen kinéző kajákat, mondjuk meg is kérik ezeknek az árát, de ha semmi komolyra nem vágysz, nyugi, klasszikus sörkorcsolyáik is vannak.

A T-Anker alapvetően egy óriási tetőterasz jobb fajta székekkel és asztalokkal, meg néhány árnyékolóval, amihez tartozik rossz idő esetén egy beltéri rész. A tető peremén korlát, a korlát tetején virágos ládák, a ládákon túl csodás kilátás. A panoráma központi eleme a Szent Jakab templom, mögötte a Týn templom és a távolban a Szent Vitus székesegyház tornyai. Persze az alsóbb polcokon piros cserepes háztetők mindenütt, és az ereszek mentén néhány utca is kirajzolódik. Kényeztetés a szemnek, kényeztetés az ízlelőbimbóknak.

A liftházat rejtő betonbunker másik oldalán, a kerti grillező mellett, modern belső tér fogad. A padló fából, a plafon dísze a légtechnika, az egyik falon a fehér felületek egyhangúságát megtörő világosbarna lambéria, rajta több színben a kerek T-Anker logo, kerek tükrök és kerek matrózsapkák. A vendégtérben 2, 4 és 10 fős dizájnasztalok lettek szellősen leosztva, azok közepén hanyagul beállítva az étkészlet söröskorsókba. A pult kellemesen hosszú, persze hogy hajópadlóból, mi kitűnően rímel a hosszú sörcsapra. Fölötte egy kampóra akasztott vasmacska, előtte egy a maga nemében csodálatos oszlop, mely akár az esernyő szára és azok küllői. A lámpák célzottan elhelyezve magasról lógnak be, a falakon hol régi, hol újabb fotók keretben, kiscsoportokban. És amiről nem tudtam eldönteni, hogy vicc vagy komoly, a belga sörös pohárszekció mellett egy bitcoin ATM lett kirakva.

Lehet, le vagyok maradva?

anyicska:

Prágában jártam egyetemre, hat évig tanultam ott, és nem volt könnyű. Gyakran azt éreztem, szűkek az utcák, nagy a tömeg, összenyom a város, és mikor ez rámtört, nagyon jó lett volna egy olyan közeli hely, mint a T-Anker, ahol szó szoros értelmében és képletesen is a problémáim fölé emelkedhetek.

Hiába beszélem anyanyelvemként a csehet, ma már én is turista vagyok Prágában, sok régi emlékkel. Rácsodálkozom az új dolgokra, ahogy rácsodálkoztam a Kotva áruház tetején a T-Ankerre. Mert miért is járna a korosztályomból bárki ide, mikor szemben vele a több mint 200 üzlethelyiséget felvonultató Palladium?

Fordult a kocka. Prága fölött ülünk, és az erejét vesztett napfényben még a hideg idő sem zavar, kaptunk pokrócot. Ez egy oázis. A belga búzasörömhöz a napi menüben sütőtök krémlevest is adtak, csak kár, hogy mire kihozták, kihűlt. A babakocsi kényelmesen elfért, a gyerek kapott etetőszéket, a sörökről készségesen meséltek, és egész addig éreztük a törődést, míg este 6 óra tájékán egyre több vendég nem érkezett. Onnantól komolyan belassult a kiszolgálás. Üres poharakkal a kézben csevegtünk, néztük egymást, a színpompás virágokat a korláton, vagy túl a sövényen a lenyűgöző várost, mi sokkal csendesebb innen. Így a város és a T-Anker minden hibája megbocsájtható.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): T-Anker, 59 Kč
Üveges sör (3 dl): Uvařil Red IPA, 56 Kč
Bor (1,5 dl): Pinot Grigio, 79 Kč
Rövid (4 cl): Becherovka, 75 Kč
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 55 Kč
Meleg ital: Capuccinno, 65 Kč
Harapnivaló: T-Burger, 299 Kč

Értékelés

4,5

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1913236367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.