.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Az Unicum 2010 óta minden évben limitált palackkollekcióval örvendezteti meg a márka rajongóit. Ni... (2018.05.24. 13:18) Limitált Halott Pénz Unicum Szilva palack
  • siraiz: Megittam egy Soproni 1895-öt kihugyoztam na az lett a Borsodi Mester. (2018.05.19. 05:27) Borsodi Mester
  • apuska: Tény, ami tény - rémlik régről a nagyok és kicsik összeborulási kísérlete egy közös ügy mentén, de... (2018.05.16. 00:13) Csapramagyar - szezonnyitó
  • kocsmablog: Néhány a helyszínen készült fotóval frissült a bejegyzés. Nagyszerű esemény volt. Sok kitűnő itall... (2018.05.14. 16:15) Bar Show 2018
  • kopa.: Eltelt majd egy év és tovább folytatódik a hadjárat a Pilsner csapolási technikák bemutatására. Pe... (2018.05.11. 10:40) Pilsner Urquell: habbal vagy hab nélkül?
  • kocsmablog: Valós szereplővel, valós helyszínen készítette el a Dreher legújabb reklámfilmjét, ami a belvárosi... (2018.05.10. 15:08) Telep
  • Utolsó 20
2017. 12. 19. - apuska
Sör-étel párosítások téli estékre

A hosszú, zimankós téli estéket szívesebben töltjük a konyha melegében. Remek alkalom ez arra, hogy különleges menüket próbáljunk ki. Vásárhelyi István sörgasztronómus és a Sör mi több csapata most olyan sör-étel párosításokat állított össze, amelyek nem csak a testet, de a lelket is felmelegítik.

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkokkal – IPÁ-val

Az enyhén csípős, pikáns leveshez az illatos, kicsit fűszeres komló remekül passzol és a telt krémes ízeket üdítően leöblíti.

Hozzávalók:

- Póréhagyma: 1 db
- Csirkemell: 0,3 kg
- Kaliforniai paprika: 1 db
- Tejszín: 0,3 l
- Alaplé: 0,6 l
- Tejszínes krémsajt: 0,15 kg

Apró, kockára vágott póréhagymát és piros kaliforniai paprikát vajon megpirítunk, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet. Római köménnyel, friss chilivel vagy cayanne borssal ízesítjük. Alaplével és tejszínnel felengedjük, illetve natúr tejszínes krémsajttal sűrítjük. Tálaláskor karikázott ecetes pepperónit és ropogós tortilla chipset helyezünk a leves tetejére.

chilis-sajtleves.jpg

 

Lazacsteak karottás ruccolával, édesburgonya krémmel – Búzasörrel

 búzasör remekül passzol a halhoz, az enyhén savanykás répacsíkok szépen harmonizálnak a fanyar búzasörös jegyekkel, a rukkola kesernyés zöldséges íze az élesztő enyhe keserűjével alkot szép párost, az édesburgonya pedig jól kiegészíti a búzasör kenyeres telt ízeit.

Hozzávalók:

- Sárgarépa: 2 db
- Ruccola 0,15 kg
- Lazac: 0,8 kg
- Édesburgonya: 0,5 kg

A sárgarépát vékony szalagokra szeljük, olívaolaj és fehér balzsamecet keverékével bepácoljuk, sóval és cukorral ízesítjük. A burgonyapüréhez hasonlóan – de tej hozzáadása nélkül – elkészítjük az édesburgonya krémet. A lazacot bőrös felével megsütjük, majd vajjal fényezzük. Végül egy maroknyi rukkolát összekeverünk a bepácolt répaszalagokkal, így tálaljuk.

lazacsteak.jpg

 

Fehérboros rizottó – Félbarna sörrel

A rizottó mellé félbarna sört ajánlunk, hiszen a cékla enyhén édeskés ízeit jól visszhangozza a sötétebb maláták ízvilága, míg a teltebb sör mellett könnyebben csúszik a parmezános, vajas rizottó.

Hozzávalók:

- Arborio rizs: 0,25kg
- Fehérbor: 0,2 l
- Alaplé: 0,4 l
- Parmezán: 0,1 kg
- Cékla: 0,2 kg

A céklát megpucoljuk és apró kockákra vágva, ízlés szerint fűszerezve megsütjük. Az arborio rizst és egy kevés póréhagyma kockát olíván megpirítunk, majd felöntjük alaplével és fehérborral. Folyamatos kevergetés mellett, amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és az apró darab vajakat. Ezek után közepes lángon főzve folyamatosan kevergetjük, míg krémes állagot nem kapunk. A tökéletes állag elérése előtt nem sokkal hozzákeverjük a sült cékla kockákat.

feherboros-rizotto.jpg

 

Erdei gombás csusza ropogós baconnel és tejföllel – Barna sörrel

A telt, nehéz barnasör remek alapot ad az enyhén zsíros gazdag ételnek és a gomba jellegzetes ízeit jól kiegészíti a kissé földesen kesernyés komlózás.

Hozzávalók:

- Bacon:0,2 kg
- Csusza:0,4 kg
- Gombák: 0,2 kg
- Tejföl: 0,25 l
- Fokhagyma:3 gerezd

A bacont vékony csíkokban lepirítjuk. A fokhagymát szeletekre vágjuk, együtt pirítjuk a gombákkal, majd beletesszük a közepesen megfőzött csusza tésztát és a tejfölt. Átforgatjuk és 5 percre forró sütőbe tesszük. Tálalásnál ropogósra sütött bacon szeleteket helyezünk rá.

erdei-gombas-csusza.jpg

Receptek és tálalás: Pálvölgyi Zoltán séf

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, hogy a jövőben ne maradj le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr10013516289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.