.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 11. 23. - kocsmablog
Borsodi Nitro

Helyszín: A38,
Időpont: 2017. november 22.
Google Maps

Viharos látvány, könnyed íz. A Borsodi Sörgyár bemutatta új és egyedülálló termékét, a Borsodi Nitrót. Az ország első, nitrogénnel dúsított világos láger sörét velünk is megkóstoltatták, és minden előzetes félelmünk ellenére azt kell mondjuk róla, jó!

Immár kapható Magyarország első nitrogénnel dúsított világos söre, a Borsodi Nitro. A termék fő különlegességét az adja, hogy egy speciális membrán készülék segítségével a főzés során, de még a fejtés előtt a sörből szén-dioxidot vonnak ki, és azt nitrogénnel helyettesítik. De a Borsodinál itt nem állnak meg, mert még a csapolásnál is szén-dioxid és nitrogén elegyével hajtják ki a sört hordókból. A végeredmény? Szemet gyönyörködtető látvány, és a hazai söröktől nagyon eltérő különlegesen bársonyos íz, sűrű és hosszan tartó habbal.

Mert hogy a buborékok a normál lágerekkel ellentétben először nem felfelé, hanem lefelé szállnak a pohárban. A hab viharos kavargása után a buborékok lávaként törnek a felszínre, majd szép lassan aranysárgává válik a sör. A színek keveréke lenyűgöző: a pohár alján a folyadék és a hab keveredik egymással, miközben a felette lévő folyadék tejszerűvé világosodik. 

A Borsodi Nitro alapanyagai közé ezúttal nem került kukorica, az kizárólag maláta, komló, élesztő és víz felhasználásával készül. Akkor ez azt jelenti, hogy Bőcsön is megtanultak minőségi alapanyagokból sört főzni? Nem pontosan, illetve nem ebből következik, mert a Sörbúvár értesülései szerint a Borsodi Nitro szülővárosa a csehországi Ostrava, hisz a Molson-Corrsnál ez a fajta sörgyártási technika egyedül ott érhető tetten. Ami az ünnepélyes sajtóeseményen még kiderült, hogy a Borsodi Nitróból egyelőre a legkisebb nagyüzemi mennyiség, vagyis alkalmanként 300 hektoliter készül.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője kiemelte:

A Borsodi Sörgyár mintegy 45 éves története során mindig is arra törekedett, hogy innovációi révén hozzájáruljon a hazai sörkultúra fejlesztéséhez. Tettük ezt többek között az első alkoholmentes sör, az első KEG sör, vagy az első dobozos sör bevezetésekor, és tesszük most, a Borsodi Nitro bemutatásával. A Borsodi Nitro bevezetésének célja, hogy egy olyan termékkel ajándékozzuk meg a hazai vendéglátóhelyeket, amelyen keresztül különleges sörélményt tudnak nyújtani a fogyasztóinknak.

 

Peresztegi Ágnes, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója hozzátette:

A sörmárka kommunikációról a hangsúly áthelyeződött a termék felé. A termék innovációt szerettük volna még eggyel tovább gondolni, és eljutni az élmény innovációig, márpedig a Borsodi Nitro olyan látványvilágot nyújt, mi egyedülálló a csapolt sörök hazai piacán. Reményeink szerint, cégünk ezzel nem csak a sörkultúrát építi tovább, de forradalmasítani tudjuk a csapolt sör kultúráját is.

 

Őszintén mondom, megkóstolni mindenképp érdemes. Hisz mint kiderült, valójában ez egy cseh sör, ráadásul a hagyományos lágerekkel ellentétben ez sokkal kevésbé telít, így a sokadik korsó után lényegesen jobb a kevesebb a büfögésre való inger.

Magyarországon 2017. november 22-től egyelőre húsz igen változatos vendéglátóegységben kérhető a Borsodi Nitro a pultosoktól, amelyből tizenöt Budapesten, egy Székesfehérváron, három Győrben és egy Pécsett található. Bolti forgalomba értelemszerűen nem kerül.

A vendéglátóhelyek listája a következő:

Budapest

A38 - 1117 Budapest, Petőfi híd
Andersen - 1085 Budapest, Krúdy Gyula utca 17.
Barcraft - 1092 Budapest, Ferenc körút 34.
Fat Angel - 1073 Budapest, Erzsébet körút 7.
Extra - 1072 Budapest, Klauzál utca 15.
Humbák klub - 1077 Budapest, Király utca 43.
Jamie Oliver Pizzeria - 1075 Budapest, Király utca 13.
Jamie's Italian Budapest - 1014 Budapest, Szentháromság utca 9.
Pinyó - 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 26.
Rutin bár - 1072 Budapest, Erzsébet körút 26.
Spíler - 1075 Budapest, Király utca 13.
Spíler Sanghaj - 1075 Budapest, Király utca 13.
Udvarom - 1072 Budapest, Klauzál utca 1.
Ziccer - 1074 Budapest, Dohány utca 28.
Zöld kancsó - 1148 Budapest, Örs vezér tere 1.

Székesfehérvár

HB - 8000 Székesfehérvár, Rozgonyi Piroska utca 1.

Győr

Bohém tanya, 9022 Győr, Schweidel utca 21.
Django - 9022 Győr, Bartók Béla utca 1-3.
Popeye - 9022 Győr, Apáca utca 3.

Pécs

Csalogány - 7624 Pécs, Kacsóh Pongrác utca 2.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9913346363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása