.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 10. 20. - apuska
MAG Pub

Cím: 1111 Budapest, Bercsényi utca 9.,
Látogatás: 2017. július 19. 18:30-21:50.
Google Maps

Megpróbáltak eltemetni minket. Nem tudták, hogy magok vagyunk.

Telefon: +36 70 420 0803
Facebook: fb.com/magkave
Web: http://magpub.hu

Vélemény

apuska:

Bercsényi utca 9. Közel 50 éves kocsmamúltra tekintenek vissza a pincehelyiség falai. A régiek Bercsényi Borozóként emlékezhetnek rá, másoknak Klub Szocreál néven lehet ismerős, de 2012 december 15. óta MAG Pubként csábítja vendégeit, főként az egyetemisták köréből.

szocreal.jpg kép forrása: ittivott.hu

Ha itt kiborul a sör, úgy hívják, magömlés? Ide jár le a keménymag? Rosszabbnál rosszabb szóviccekből kreálva próbáltam kitalálni a kocsma nevét adó vélt vagy valós összefüggéseket, majd mikor felismertem a logoban a radioaktív sugárzásra utaló jelet, eljutottam a maghasadásig, és pozitív üzenet hiányában itt álltam le a jelentéskereséssel.

Minek is, ha MAG-ék magukat magyarázzák? A MAG Pub története 2010-ben indult a Lágymányosi utcából, mikor is még "MAG kávé+panini" névre hallgatott. Csengése így már egészen olaszos, és a magos rész is új értelmet nyer, hisz a kávécserje termése egy bogyós gyümölcs, minden bogyóban két MAG van, és ezeket hívjuk kávébaboknak. Nahát. Megfejtettük? Mi a jutalmunk?

Egy kiváló kávé, egy spéci szendvics, reggelente több sem kell. Délutántól zárásig sör. A jobb fajtából. Vagyis a kezdetektől minőségi kávé-, étel- és italválaszték jellemezte, épp csak az a kérdés, mi maradt belőle?

A magára valamit adó és másoktól jól megkülönböztetett reggeli biztos nem, mert délelőttönként ki sem nyitnak. A pub kifejezés sejteti, hogy a MAG már inkább kocsma, de kávékülönlegességek most is vannak, akár elvitelre, míg a sörcsapon többek közt Soproni IPA, kocsmasportban meg a csocsó és a darts járja, mi mögött felcsendül néha egy kellemes kis esti élőzene.

A MAG-nak teret biztosító zegzugos pincehelyiség olybá tűnik, komolyan le van lakva. Persze ráfoghatjuk, hogy a MAG direkt ilyen, mert ezek egy autentikus romkocsma stílusjegyei, de a tégláig lecsupaszított falakból árad a nedves dohszag, amit részint a polcokra kirakott könyvek hivatottak felfogni.

A díszítőelemek a szokásosak. Akad kirakva néhány kerékpárkerék, múlt századi használati tárgy, az üvegvisszaváltásból kifelejtett üres üvegek, és minden rendezettséget nélkülözve egy csomó-csomó bekeretezett régi fotó, míg a viseltes padlólapon többször halálra ítélt szőnyegek fogják a cipők mocskát, és keresve sem találsz négy egyforma széket. A WC? Maradjunk annyiban, a célnak megfelel, és a piszoár fölötti sörtartó egészen ötletes.

Szóval nehéz meggyőzően érvelnem a MAG Pub mellett. A véletlen elcsípett koncert élvezetes volt, épp csak beszélgetni nem tudtunk mellette, ergo kis idő elteltével kimentünk a két parkolóhelyet lefedő dobogó-teraszra, hol szűkösen fértünk csak el, mikor megint bent hédereltünk, hiába tekintgettünk körbe, nem tűnt fel az égvilágon semmi eredeti, viszont nagyon kedvesek voltak, és nem tudom megmagyarázni az okát, de benne lógott a levegőben egy jó buli.

"Megpróbáltak eltemetni minket. Nem tudták, hogy magok vagyunk." - olvastam tőlük valahol ezt a mexikói közmondást. Remélem, az egykori sértettség érzésén régen túl vannak - már ha volt ilyen -, kizárólag előre tekintenek, és a láthatóan szűkös anyagi javaikat felhasználva válogatott programok szervezésében teljesednek ki és érnek hosszú távon el közönségsikereket.

kopa:

Lépcső vezet a mélybe. Pince, pinceszag, enyhe romkocsmás beütés. Fejemre ne essen a patkó! A kinti forrósághoz képest odabenn hűvös. Főként nyáron. Ventilátor pörgeti a levegőt.

A nyers téglafalakon régi Budapest fotók, a bárpult falán praktikusan akasztók, ez tetszik, szeretem. A pultban régi újságkivágások. A kiszolgálás szimpatikus, a sör jó. A kövön ócska szőnyegek, a polcon öreg könyvek. A fal melletti padokba építve konnektor, mögötte műfűhöz hasonlatos szigetelőréteg, amit muszáj, hogy megsimíts. Mindenkinek jár ez az érzés! A kékesen villódzó tévé mellett háromkarú ernyős lámpa díszeleg.

A tévéből árad a sport, és ezzel versenyez a sarokban a kisszínpad kínálata. Mikor több mint a semmi, olyankor van esélye, nekünk pont egy unplugged koncert jutott. A spotlámpa fényében szerény, szimpatikus, fiatal zenészek adták elő saját számaikat és feldolgozásokat vegyesen, akikről könnyű volt azt képzelni, hogy azért kezdtek muzsikálni, hátha ettől lesz több esélyük a lányoknál, vagy legalább ingyen ihatnak. Nem érheti szó a magház elejét, az italukért tisztességgel megdolgoztak.

A kocsmáktól sűrű Bercsényi utcában a MAG olyan hely, ami előtt esténként mindig sokan állnak. Megkockáztatom, sokkal többen, mint másutt. Vagyis sokak számára érdekes. Ez a sok pedig mérce, mi a miénknél több tapasztalaton alapul.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 350 Ft
Üveges sör: Soproni Démon, 450 Ft
Bor (1 dl): Bujdosó folyó, 150 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 500 Ft
Harapnivaló: Sajtos hot-dog, 400 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1312700089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badó Tamás 2018.03.14. 10:38:30

Mi pont a hétvégén voltunk a Magban! Teljesen véletlenül akadtunk rá, de nem bántuk meg!! Ez a hely kihagyhatatlan azoknak akik szeretik a romkocsmák hangulatát. Mindig öröm ilyen helyeket felfedezni. Meggysör szemmel nézve is 10/10! :)
dogosmeggy.hu/blog/hangulatos-budai-romkocsma-ez-a-mag-pub/

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.16. 23:01:30

@Badó Tamás: Egy, megérett a meggy. Druszám, azért azt lássuk be, a meggysör imádatod furcsa. Női bimbókba való mély beleélést vállalsz-e? Rétegműfaj, amit képviselsz, de azt karakánul és igényesen. Grat!
süti beállítások módosítása