.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Árpa Jankó: A kilencvenes években Ignác keresztnevű tulajdonosa volt, a Maláta sörirodalmi és kocsmakulturális... (2017.11.04. 13:26) Alba Regia vendéglő
  • Ábrahám Katalin: Minden évben itt tartjuk sok-sok éve az érettségi és általános iskolai találkozóinkat! Nem is szer... (2017.10.30. 05:55) Alba Regia vendéglő
  • Paddyrat: A Kozel amit itthon főznek csak magát a márkanevet tartalmazza. Minőségben elmarad az eredeti term... (2017.10.06. 08:57) 8 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Kozelről
  • apuska: Lépéskényszer. Jelenlegi helyén a VanSör netovább. Az okokról így vallottak: Kedves Mindenki, A ... (2017.10.01. 12:05) VanSör - sörök Csehországból
  • Európai téridő: Ez a kétszavas fogalom a hazai kocsmák legrettenetesebbike. (2017.10.01. 08:49) Izsáki borozó
  • Willkommenskultur: raketta mennyi (2017.10.01. 00:27) Izsáki borozó
  • Utolsó 20
2017. 09. 28. - kocsmablog
Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's

Helyszín: zip's brewhouse, 
Google Maps

A miskolci zip's brewhouse most szó szerint nagyot gurított. Az írországi Jameson whiskey lepárló üzeméből 10 db 200 literes hordót, hogy Szabó Simon kamerája előtt vegye kezdetét az angyalok sörének története, mi egyszeri lesz, és vélhetően csodálatos.

zips’s Angel’s Ser

Egy nemzetközi sör, amiben az álmok megtestesülnek! Az első gondolatok tavasszal születtek meg, majd az elképzelés szép lassan, hosszas előkészítő munkával valósággá vált. Persze ehhez kellett az a szakmai tudás és egyediségre való törekvés, ami a zip’s-et jellemzi.

Hazai viszonylatban ők az elsők, akiknek sikerült együttműködést kötnie a Jamesonnal, a világszerte népszerű ír whiskeyt gyártó vállalattal. A projekt különleges és egyedülálló, a Jameson bourbon hordóiban már készül a következő zip’s sör. Mégpedig limitált kiadás, mindössze néhány ezer üveg!

Ez lesz az angyalok része. Ezúttal sör formájában testesül meg a beszédes angol kifejezés, vagyis a zip’s Angel’s Ser.

Mi készül a hordókban?

Pár zsák különleges maláta, egzotikus komlók, több évtized whiskey, néhány fürt szőlő aromája pezsgő harmóniával – ez kerül a palackba.

A sör, ami a Jameson whiskey érlelésére használt bourbon hordókba került, egy klasszikus amerikai pale ale alaprecept, amit pezsgőélesztővel erjesztenek. Néhány hónap múlva a sör visszakerül az erjesztőtartályba, ahol mustot adnak hozzá, friss pezsgőélesztővel újraerjesztik – ettől természetes eredetű széndioxid tartalma lesz.

A zip’s Angel’s Ser Túróczi József sörfőzőmester vezényletével már készül. Miután az angyalok söre limitált kiadás, és legfeljebb kétezer liter készül belőle, a palackos kiszerelése is igazán különleges és egyedi lesz. Hamarosan előrendelhető, az előzetes jóslatok szerint decemberre várható a megjelenése. Egy biztos, az igazi sörrajongók nem maradhatnak le a zip’s Angel’s Serről!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr412904446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.