.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 09. 26. - kocsmablog
Dreher Sörvacsorák

Helyszín: Dreher Sörgyárak,
Időpont: 2017. október 4-től havi rendszerességgel. 
Google Maps

Októbertől sörvacsora programsorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt lesz, a menüt pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.

Havonta egyszer sörvacsorával várja a különleges ízek és élmények iránt érdeklődőket a Dreher Sörgyárak. A sörvacsorák séfje Lenk Zsolt, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke, a menüket pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal és sörbloggerrel közösen állítják majd össze.

A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól, a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.

img_1424.jpg

Ahogy Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője elmondta:

A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye, ezért már régóta tervezzük, hogy a sörgyár különleges helyszínére hívjuk a gasztronómia és a sör rajongóit. Nemrég megújult a gyár saját pubja és étterme, így minden készen áll a vendégek fogadására.

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben, később a Babel Budapest megbízott séfje volt. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető lesz a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.

Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen.

Az első Dreher Sörvacsorát 2017. szeptember 20-án tartották meg gasztronómiával foglalkozó újságíróknak és bloggereknek. Az első sörvacsora menüje az alábbi volt:

Hideg kacsamájpástétom, körte
Kíséri: Kozel Barna

Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
Kíséri: Pilsner Urquell

Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
Kíséri: Hofbräu Búza

Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
Kíséri: Dreher Bak

Az első nyilvános Dreher Sörvacsora 2017. október 4-én lesz, regisztrálni a veronika.endrodi@asahibeer.hu címen lehet.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5812903540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása