.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 08. 2. - apuska
Púder Piknik

Helyszín: budapesti parkok, közterek.
Időpont: 2017. július 26. - 2017. augusztus 31.
Google Maps

Ha nyakunkon a forróság, sokkal vonzóbb kiülni a szabadba, és ott falatozni, italozni. Irány a Gellért-hegy, az Erzsébet tér, a Múzeumkert, a Várkert Bazár, a Budai Váralagút feletti placc, a Nehru part, a Filozófusok kertje, a Tabán, a Kopaszi gát, a Lánchíd pesti partja, a Margitsziget, Gül Baba rózsakertje, a Hajógyári sziget, vagy épp a Szabadság híd, mikor le van zárva. Adjak még tippeket? De a helyszín alapvetően mindegy, lehet az egy strandon vagy akár otthon a kanapén, lényeg hogy felkészülj a romantikára, és egy professzionális piknik pakk kísérje utad.

Itt a kánikula, és vízpart hiányában fogalmunk sincs, mihez kezdjünk vele. A szabadságot nem mostanra időzítettük. A lehető legelviselhetőbbé kívánjuk tenni a napjainkat, amit a hideg italok és az árnyék képes csak valamelyest enyhíteni, mikor a munkának vége.

Adja magát, hogy egy kerthelyiséggel vagy terasszal felvértezett vendéglátóhelyen múlassuk az időnk. Vagy vonuljunk távol azoktól is, akik szintén a meleg elől menekülnek, így adjuk piknikezésre a fejünk, Budapesten!

A hagyományos módszer, hogy a piknikezésre rákészülsz jó előre. Bevásárolsz, elkészíted, behűtöd, csomagolod, viszed, fogyasztod. De ez a fajta előrelátás nem mindenkinek adatik meg, és néha csak spontán alakulnak a dolgok, mikor kéz a kézben jár ötlet és a kedv. Olyankor merre?

A közértek kínálata hol jobb, hol rosszabb, de jó eséllyel kompromisszumra kényszerítenek. Ezt választanám, de nincs behűtve, ez jó lenne, de nincs hozzá késem, miben vigyem el, nincs táskám, a nejlonszatyor snassz... Kéne egy jól kitalált piknik pakk, ahol minden tökéletes.

Erre gondolhattak a Púder Bárszínházban, mikor összeállították a saját Púder Piknik pakkjukat. A kirakatban láttam, hogy már létezik ilyen: Púder törzsvendégeinek kötelező, mindenki másnak ajánlott, ha a Ráday utca felé visz a szél a szabadba vágyás előtt.

puderpiknik01.jpg

Púder életérzés a nyár közepén korlátok nélkül, többféle Púder Piknik opcióval, behűtött borral vagy sörrel, finom falatkákkal, elég azt a pultos srácoktól kérni, pár perc alatt összedobja, 4500 forint ellenében.

Tartalomjegyzék:

✦ Légli szőlőskislaki rosé VAGY Skarbski Olaszrizling VAGY 2 db kézműves sör: Hedon Charlie Firpo APA (0,66 l) + Rothbeer Távoli Galaxis IPA (0,33 l)
✦ ciabatta
✦ mozzarella & füstölt gomolya sajtkockák
✦ dió ✦ szőlő ✦ alma ✦ 1000 Ft-os Púder Voucher (felhasználható 5000 Ft / fő fogyasztás esetén)

Az igény szerinti piknik csomag egy színes kis hátizsákba kerül összeállításra, melyből kék, piros, narancssárga, neonzöld és fekete választható. Melyik illik hozzád? Válassz!

Ami benne foglaltatik, az minőségi, és 2 embernek, ha nem is mint főétkezés, de bőven elég. Szép, ahogy félbetöröd a friss ciabattát és megosztod azzal, akit kedvelsz. Ahogy a faragott végű kis fapálcikákkal felszúrjátok egymás után a sajtkockákat és a szőlőszemeket, majd a dióért egyszerre nyúltok. És jó italokat kortyoltok hozzá, amíg az hideg. Na, és az alma kié legyen?

Ötletes kezdeményezés, főleg így a nyár közepén, kiváló romantikus piknikhez vagy első randihoz. Már csak a kiülős takaró és a szóda hiányzik a pakkból, de fogadjuk el, hogy egy ekkora zsákba az szimplán csak nem fért bele.

puderpiknik20.jpg

Persze esemény is van rá, mert az kell: https://www.facebook.com/events/1496731377052871/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5112695111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása