.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 20. - kocsmablog
Dreher Sziget Sör

Helyszín: Sziget Fesztivál,
Időpont: 2017. augusztus 9-16.
Google Maps

A Sziget legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely 23 éve szolgáltatja a fesztiválhoz a sört. Megközelítőleg 18 millió korsó sört hörpintettek fel a látogatók a negyed évszázad alatt, csak tavaly a becslések szerint 312 ezer ember vásárolt Drehert. Idén egy speciális, csak itt kapható sörkülönlegességgel, a Dreher Sziget Sörrel koccinthatnak a látogatók a 25. éves jubileumra.

A Dreher Sörgyárak kóstolóra hívta a Sziget vezetőit és a sajtót, ugyanis a 25 éves jubileumra egy csak a fesztivál részére készülő Dreher sörkülönlegességgel állt elő, a Sziget Sörrel.

A Sziget fennállása óta összesen 17 922 600 korsó sör fogyott a fesztiválon. Tavaly 80 söröző 500 sörcsappal, valamint 220 dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrinnel várta a Szigeten a látogatókat, akinek körülbelül kétharmada, mintegy 312 ezer ember kóstolta meg a Dreher sörök valamelyikét.

A Dreher Sörgyárak a Sziget Fesztivál legrégebbi partnere, hiszen 1995-től jelen van termékeivel a fesztiválon, a Dreher márka neve pedig mára már összeforrt a rendezvénnyel: a több mint 10 éve tartó szponzorációs időszakban voltak egészen extra kitelepülései is, mint a 22 méter magasba emelkedő söröző, a Dreher in the sky, vagy a 3000 négyzetméteres, homokkal leterített Dreher Napköztársaság. Az utóbbi években pedig itt is elérhetővé tette egyes sörkülönlegességeit, például a Dreher Hidegkomlós Tanksört.

szigetsor2.jpg

Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője kiemelte:

A közös múltra tekintettel egyértelmű volt, hogy a 25 éves Szigetet a Dreher is szeretné méltón megünnepelni. Mindenképpen valami speciális ajándékkal készültünk, így a sörmestereink már év eleje óta dolgoztak egy egyedi sörkülönlegesség fejlesztésén, a Sziget Sörön.

 

Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője hozzátette:

A sör és a fesztivál kapcsolata adja magát, de a Sziget és a Dreher 23 éves partneri együttműködése kifejezetten különleges a céges világban, szinte már történelem. Reméljük folytatódik még 23 éven át, vagy akár tovább is, hiszen eddig együtt fejlődtünk. A külföldi látogatók itt ismerték meg a Drehert, ma pedig már kifejezetten keresik, és a „szigetes sörözést” ez a sör jelenti mindenki számára.

 

Becz Gábor sörmester elárulta:

A Sziget Sör hidegkomlózásos technológiával, Centennial komlóval készül, amelyet előszeretettel használnak IPA sörökhöz is. Úgy is szokták hívni, hogy „Szuper Cascade”, mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk.


És hogy mibe kerül? 1 korsóért 700 forintot fognak kérni. A sima Dreher dobozos változata 800 forintba kerül, a Dreher alkoholmentes söre, a dobozos D24 560 forint, illetve lesz Kingswood cider csapon, 4 decis kiszerelésben, 820 forintért.

sziget25_dreher_infografika.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9212676923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2017.08.10. 14:13:45

Ügyesen eltakarták a puliszkát, pedig nem is vitték túlzásba a centennal komlót - talán csak véletlen sikerült? Sz'tem az eddigi legihatóbb Dréher. (Desszertsörnek meg persze a Bak.) Nagy kár hogy csak ide főzték, ahol csak egy hétig ihatják a szigetlakók, lehetne vele "népművelni".
süti beállítások módosítása