.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 12. - apuska
Food Truck udvar

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 51.,
Látogatás: 2017. április 7. 16:00-18:15.
Google Maps

10 food truck kínál minimum 40 féle ételt loft hangulatban. A loft hangulatot nem én találtam ki, ezt egy plakátról olvastam le, de tény, ez jobban hangzik, mint a romkocsma.

Telefon: +36 30 832 9832
Facebook: fb.com/foodtruckudvar
Web: -

Vélemény

apuska:

Ideje volt megnézni, mivé változott az egykori Kilián laktanya területén nem is oly rég még lesajnált Körlet terasz. Ugyanis hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot az Élesztő csapata, miszerint két hónapos átalakítást követően 2016. decemberében megnyitották helyén a Food Truck udvart.

A hírre aktualitásában őszintén rácsodálkoztam. Ki az az őrült, aki télen rendezkedik be szabadtérre? Honnan vadásznak az Üllői út ezen részére elsősorban éhes és csak másodsorban szomjas vendégeket, ha nincs közvetlen átjárás - praktikusan egy alagúton át - az Élesztőből?

Nekem csak egy esemény kellett, és a rétsági Fűtőház Sörfőzde terepasztalos-kisvasutas csapfoglalása végre szolgáltatott apropót.

Van olyan elképzelés, miszerint pár éven belül a IX. kerület bulinegyede erre fog vezetni. A Corvin-negyedtől kiindulva az Üllői út tökéletesen alkalmas lehet erre, és még az is elképzelhető, hogy kialakul egy a Kazinczy utcához hasonlatos jelenség.

A tavalyi Disctrict 9 bebizonyította, hogy ebben a kerületben a legszélesebb a kézműves sör kínálat. Ugyanakkor a sörfesztiválokról ismert, hozzá illő minőségi street food alig mutatta meg magát a környéken, miközben az ötletgazdák éltek a gyanúperrel, hogy igény lenne. Már csak azért is, mert a környék tele irodaházakkal, és a dolgozók, a szorgos kis hangyák, a munka félidejében megéheznek - évszakokra való tekintet nélkül. Márpedig a piac alapja a kereslet!

A kialakításkor figyeltek arra, hogy az udvarba különböző profilú kocsik kerüljenek be, és ne csak az étel, de a külcsín is a helyén legyen. Vegántól a BBQ-ig. Ez a szlogen. Majd a végén, ha jól esne egy újhullámos kávé, egy jóféle fröccs, ne adj isten kézműves sör, az se legyen akadály.

10-12 food truck kínál minimum 40-50 féle ételt loft hangulatban. A loft hangulatot nem én találtam ki, ezt egy plakátról olvastam le, de tény, ez jobban hangzik, mint a romkocsma; az elhagyatott gyárépületekre jellemző loft stílus tulajdonságokat, mint a nagy belmagasság, tágas terek, hatalmas ablakfelületek, meg kezeljük távolságtartással.

Az én meghatározásom szerint a Food Truck udvar egy fix parkoló a belvárosban néhány trendi kisbusznak és teherautóknak, melyekben konyha került kialakításra. Így most lehet itt enni leveseket, házi készítésű gnocchit, tépett húsos szendvicseket, wrapokat, hamburgereket, kolbászokat, pisztrángot vagy akár palacsintát. Az utcára kirakott megállítótáblán úgy láttam, hogy 1300 forintért ebédmenü is van, és folyamatosan újul meg a kínálat. Így mire végigkóstolsz mindent, kezdheted elölről!

Rossz hírem van, ez nem egy gasztroblog, a kajákról való áradozást már csak azért is befejezem, mert ezúttal sem enni jöttem. Inni mit lehet? Tettem fel több helyütt a keresztkérdést. Oké, hogy a Food Truck udvar nem egy tipikus kocsma, de nekem ez számít, ezért a turistaútvonalakat idéző irányjelző nyilakkal mit sem törődve suhantam el a szalmabálák, a fából ácsolt csodaszarvas, a színes székek, az óriásnyalóka és a kétembernyi magas Diótörő figurák mellett, hogy pár lépcsővel feljebb, az Élesztő italpultjából, az egyetlen fix telepítésű egységből egy welcome drinket kérjek.

Hát a pult, hogy is mondjam... Szabályos geometriai formákkal meglékelt fémlemezek egymáson, mely mögé is betekintést enged. Egy kávégép, kézműves sörök 6 csapon, elviteles csapolt sörök egy hűtőkamrából, hátul a polcon néhány üveg tömény és üdítőitalok mutatóban. Itt ennyi, de a Monostor Borház egy piros Skoda 1203-as kisbuszban, alias Borkas, borokat is mér, illetve jelen az Élesztő saját kocsija, és a Beer Truck 4 másik sörcsappal.

A Food Truck udvar még a karrierje elején áll. Emlékezzünk csak vissza az Élesztőre, hogy kezdte, és mivé nőtte ki mára magát, ha ez egy tudatos építkezés kezdete, akkor lesz még jobb, és nem az egykoron a Marionett elé kirakott műbőrborítású fotelek és a velejáró dohányzóasztalok jelentik majd a kocsmakényelem csúcsát. Nézzetek körül odabenn! Még mindig egy kaszárnya. Nézzetek fel az udvarról! Hány emelet magasodik ott? Ezek lehetőségek. És ha valaki profin bánik velük, akkor az ez a csapat, vagy ha nem jön be, hát időben elengedik, mint ahogy az Élesztő Importerrel tették.

Drukkolok. Mert az éhség, ha egyszer arra betalál, ebbe az udvarba én is újra betalálok.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Hekkelberg, 550 Ft
Üveges sör: -
Bor (1 dl): Monostor kövidinka, 250 Ft
Rövid (4 cl): Madarasi pálinka, 900 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas, 320 Ft
Meleg ital: Kávé, ...
Harapnivaló: Pisztráng saláta, 990 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4812576719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.07.19. 08:15:28

Minthogy ezek négykerekű járművek, mobilitásban erősek -> a nyári időszakra való tekintettel sok food truck kiállt fesztiválokra, vagy épp más helyszínen képzeli el a jövőt.

Aktuálisan a következők vannak jelen:
- Robur Bisztro (bisztróételek)
- All about Streetfood (burger, wrap, pulled pork)
- Gnocci furgon (gnocci, tészta)

Hamarosan érkezik:
- Vietnámi truck

De lehet ez bárhogy, valami kaja, mellé sör mindig lesz!
süti beállítások módosítása