.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 06. 26. - apuska
Kellemessé teszi a házat

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Itt a nyár, sok a fesztivál, dög ez a meleg. Jó néha bevonulni a házba, a hűsbe, kortyolgatni valami bódítót, a Heti sajtó aktuális gyűjtéséből csemegézve.

Hétszentség'17/25

2017. 06. 19.

Szeged - Pohárba töltött történelem címmel nyújtott betekintést tucatnyi érdeklődőnek a régi szegedi kocsmák világába Monostori András idegenvezető. Megtudtuk, hol főzték a legjobb halpaprikást, és ki volt a város legjobb vendéglátósa az 1860-as években.

Volt, hogy 300 kocsma működött egyszerre Szegeden: kétes dicsőség az iszákregiment tagjává válni (delmagyar.hu) 

Ibi, elnyerte piciny faluja döntéshozóinak kegyét, így már a falunapokat és egyéb községi rendezvényeket is kizárólagosan ő látta el étellel, itallal. 1985-öt írunk.

Balatoni vendéglátás és önkormányzatok kapcsolata - avagy az Ibolya történet 2. (Szíveslátás, vendéghányás)

Sokan vagyunk, akik még gyerekkorunkban a Dallas című sorozatban találkoztunk vele először, azóta is rengeteg olyan képzet társul hozzá, mint a szivarfüst társasága, vagy hogy az italt inkább férfiak kedvelik. A whiskyfogyasztás kultúrája ugyan egyre inkább terjedőben van itthon is, de koránt sincs annyira kiaknázva, mint az indokolt lenne. Talán az sem véletlen, hogy neve a kelta ‘uisce beatha’, azaz az ‘élet vize’ kifejezésből származik.

A nagy whisky sztori (zemagazin.hu)

Embertelen mennyiségű vendéglátóhely nyílt az elmúlt években Budapesten, és egyre nehezebb megtalálni azokat, ahol tényleg jól érzi magát az ember. Mi most megpróbálunk segíteni egy kicsit a választásban.

Akkor most mondunk pár budapesti helyet, ahova tényleg érdemes beülni egy sörre (24.hu)

Amikor meghallottam, hogy a Csíki Sör Manufaktúránál vezető beosztásban nagyon sok nő dolgozik, meg akartam tudni, vajon mi az a titok, ami nemcsak megtartja, hanem virágoztatja is a céget, s vajon van-e összefüggés a nő vezetők és a siker között.

Nők a Csíki sörnél: "Itt nem zsoldosok vannak" (nlcafe.hu)

Akár már 50–100 millió forintos beruházással bárki beléphet a kisüzemi sör­piacra. Igény van rá: a kézműves sör a jelek szerint most ért a csúcsra Magyarországon. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a nagy hazai sörgyárak is elkezdtek kisebb szériás, kézműves-jellegű termékeket gyártani.

Már a nagyok is átálltak a kisüzemi gyártásra (beol.hu)

A Soproninak köszönhetően elkészült az első magyar nagyüzemi IPA. Ezért úgy döntöttünk, megismerkedünk egy kicsit az India Pale Ale sörökkel, és tesztelünk négy különbözőt.

Ezt is megéltük: 240 forintért lehet finom IPA sört inni (24.hu)

A pincérek strapabírását különféle futóversenyeken is össze szokták mérni. Az egyik legkeményebb verseny a prágai Lidércnyomás Futás, ahol negyvenöt lépcsőfokkal kell a versenyzőknek megbírkózni.

Pincérverseny Pinkas módra (drinkunion.hu)

Sokak szerint a sör nyári ital. Jómagam azonban sokkal inkább osztom azt a nézetet, miszerint minden évszaknak megvan a maga sörtípusa, meg úgy egyébként is, sört minden alkalommal, meg alkalom nélkül is lehet inni. A sörfagyi, na az tényleg nyári dolog.

Sörfagyi, a nyár desszertje (Zabhegyező)

Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint.

Így boroznak a magyar egyetemisták (vg.hu)

bor.jpg

 

2017. 06. 20.

"Hova menjünk ma este" kocsmát általában két szempont alapján választok. A Krak’n Town behoz a képbe egy harmadikat.

Vagány kocsma a másvilágról - Krak’n Town (Egy nap a városban)

A Heineken múzeum után hóhérakasztásban részesültem. A barátaim ugyanis már választottak kocsmát. Nagy örömre annyira jót, mintha én választottam volna. Nagyon büszke voltam rájuk a Kapitein Zepposért: egy igazi amszterdami ínyenc csemege kettős eredettörténettel.

Kapitein Zeppos – A méltó amszterdami finálé (kocsmaturista.hu)

Miután az Európai Bizottság hétfőn úgy döntött, nem akadályozza meg az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását megtiltó törvényt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a parlament akár már szeptemberben tárgyalhatja a lex Heinekenkt.

Az EU rábólintott, szeptemberben tárgyalhatja a parlament a lex Heinekent (index.hu)

Egy sör, nem sör. Két sör, fél sör. Három sör, majdnem sör. Négy sör, egy sör. Eszerint hány sör hét sör? Vagyis hányadik sör a hetedik?

Hány sör hét sör? (drinkunion.hu)

A Kapucinus főzde sörmesterének receptje alapján készül az a különleges, szűretlen búzasör, amelyben a speciális eljárással porrá őrölt levendula alkot valódi egységet az erjesztett gabonával. A virág adta erőteljes ízt a kesernyés aromájú citrus, komló és kandiscukor teszi még izgalmasabbá.

Levendulás sör a legjobb nyári frissítő (origo.hu)

Végigcsináltam a Staropramen sörvacsorát, direkt figyeltem magam napokig, kisujjam mozog rendesen, nem áll eltartva, továbbra is azt gondolom, mint előtte, szeretem a jó söröket, a jó ételeket, és ha valaki ilyenekkel kínál, akár úgy, hogy okosan, ügyesen összepárosítja őket, az kényeztetni akar, nem pedig ártani akar a felszabadult, röhögős, büffentős sörözésnek.

Gasztroforradalom és rom-fine dining – jóég, jön a sörsznobizmus? (beerporn.hu)

Vannak olyan (kivételes) esetek, amikor egy borosüveg nem ürül ki egyből. Ilyenkor a maradékot gondosan visszazárjuk, majd a palackot a hűtőbe helyezzük. De vajon veszít-e így az értékéből, és egyáltalán meddig hagyhatjuk a hűtőben?

Meddig hagyhatom a hűtőben a bontott bort? (winelovers)

Története során először indított promóciós játékot a Törley pezsgőmárkája, a Hungaria. Az AP-kódok feltöltésére épülő játékban hetente lehet magyar tervezők által készített ruhát, táskát, cipőt vagy ékszert nyerni, a fődíj nyertesének pedig az alakjára szabnak egy Nora Sarman alkalmi ruhát.

Testre szabott koktélruhát lehet nyerni a Hungaria pezsgőkkel (kreativ.hu)

Egymást érik mostanában a külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban: legutóbb a Spiridom cég képviseletében Aurélie Kalifa tartott rumkóstolót, korábban Ken Rose a Lost Distillerytől szintén rumokat kóstoltatott, Hans De Lang az Edinburgh márkától pedig gineket és ginlikőröket mutatott be.

Külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban (Koktél blog)

Hatalmas a harag a kanadai Yukonban elterülő Dawson Cityben, és különösen ikonikus kocsmájában, a Downtown Hotel bárban. Egy enyveskezű vendég elemelt onnan egy mumifikálódott, emberi lábujjat, ami a helyet világhírűvé tevő Sourtoe (Keserűlábujj) koktél egyik elengedhetetlen alapanyaga.

Elloptak egy emberi lábujjat egy kanadai kocsmából (24.hu)

sourtoe-cocktail-1024x576.jpg

 

2017. 06. 21.

Kevés szomorúbb dolog történhet meg egy házibulin annál, hogy elfogy a sör, és a közeli éjjelnappali kevésbé széles kínálatából kell feltölteni a készleteket. A Csapház nemrég indult házhoz szállítás szolgáltatása az otthoni sörözés új korszakát hozta el.

A Csapház leszállította a tökéletes házibuli receptjét (beerporn.hu)

Amióta a beerbike-ok léteznek, a turistákon kívül a legtöbb budapesti egy emberként utálja az egészet. A sörbiciklik rend szerint a Városligetből indulnak, és eddig a Belváros több pontján szembejöhettek. A VII. kerületi polgármester, Vattamány Zsolt viszont rendeleti úton tiltotta ki a kerületből a beerbike-okat.

A VII. kerületből kitiltották a beerbike-okat (24.hu)

A nyári szezonban csúcsrajár a sörfogyasztás: nem meglepő, hogy a kánikulai napokon sokaknak jól esik egy korsó sör, legyen az klasszikus pilseni, búza, egy barna, vagy akár egy alkoholmentes. Bár Magyarországon egyértelműen a jóivású lagerek a legnépszerűbbek, egyre nagyobb teret nyernek a kézműves és import sörkülönlegességek. A Pénzcentrum mutatja, mit érdemes kipróbálni, ha valami másra szomjaznál.

Kitört a sörforradalom: itt osztogatják szinte ingyen a folyékony kenyeret (penzcentrum.hu)

Most az a cél, hogy még ismertebbek legyenek a magyar borok és a gasztronómiánk, emellett a boraink egy egységes, új arculatot is kapnak. Interjú Bánhegyi Zsófiával, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketig és kommunikációs ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesével és Gál Zsomborral, a bor- és gasztromarketing főosztályvezetőjével.

A bor a világ legjobb prospektusa (origo.hu)

Ma már nem kell senkit győzködni a csavarzár létjogosultságáról, a „tradicionális” és a „modern” közti vita igazából eldőlt, és kellőképpen igazságos eredmény született: mindenki nyert.

A csavarzár már bizonyított (vinoport.hu)

A jelenleg 70 hektáros szekszárdi birtok fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Takler család. A bravúros vörösborok és pompás rozék készítése mellett elengedhetetlenné vált – az egyébként is kiterjedt – komplexum további bővítése: újonnan épített wellness részleg gazdagítja tovább a Kúria szolgáltatásait. Az újítással kapcsolatban (is) faggattuk Takler Andrást, a Takler Kúria ügyvezetőjét.

Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni (boraszportal.hu)

Ahogy Hamvas Béla mondja: bárhol, bárhogyan. Komoly idő, komoly nép számára nem kell több útmutatás. Igaz, a jeles esszéista a borról írta ezt, de – borból születő csoda lévén - nem szentségtörés nagy gondolkodónk megállapítását a pezsgőre is kiterjeszteni.

A pezsgő dicsérete (demokrata.hu)

Aranyszemcsékkel dúsított, 1912-ben készült likőr volt a június 18-21. között zajló, bordeaux-i Vinexpo egyik sztárja. A több mint 100 éves ital egyik különlegessége, hogy a legendás luxushajó, a Titanic kínálatában is megtalálható volt.

A Vinexpón állították ki a likőrt, amit a Titanicon is ittak (vincemagazin.hu)

titanic-768x503.jpg

 

2017. 06. 22.

A magyar nyelven valaha írt legrímesebb-legritmusosabb gyermekversek költője, a sziporkázó szellemű Weöres Sándor egy kevésbé ismert versével emlékezünk a költőre. A sok kérdőjelet számláló sorok arról mesélnek, hogy Weöresnek nem csak a száncsengő csing-ling-lingelt a fejében, hanem olykor a másnaposság zaklatott gondolatai is.

Amit nem tanultunk: Weöres Sándor másnapos verse (diningguide.hu)

A sör számos humor forrása, melyek gyakorta viccekben élnek életet.

Sörös viccek (Jaromír '68)

A lex Heineken kiötlői a hazai kis sörfőzdéket és Matolcsy unokaöccsének üzemét kívánják helyzetbe hozni.

Folytatódik a sörháború (nepszava.hu)

Elkötelezett a magyar piac mellett az Asahi Group, a Dreher Sörgyárak új japán tulajdonosa – mondta Paolo Lanzarotti, az Asahi Breweries Europe Ltd. vezérigazgatója a Pilsenben, Csehországban. Magyarországon nagy a piaci verseny, de a prémium és az alkoholmentes szegmens itt is növekszik.

Ezt tervezi hazánkban a Dreher új japán tulajdonosa (napi.hu)

Sört neveztek el a londoni mészárlás egyik túlélőjéről Svédországban. A nem mindennapi gesztust a hősként ünnepelt Roy Larner, hírhedt Millwall-szurkoló érdemelte ki.

Sört neveztek el a londoni mészárlás hőséről (borsonline.hu)

Budapesti Borbár Túrát tartanak július 6-án, amikor a fővárosban közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat. Egy nap, amikor a magyar borvidékek Budapestre érkeznek.

Idén is túrázhatunk a fővárosi borbárokban (travelo.hu)

Plácido Domingo Classics Selection néven limitált kiadású vörösborral rukkolt elő a villányi Bock Borászat. A világhírű operacsillag ízlése szerint készült cuvée Pécsett debütál a Plácido Domingo Classics fesztiválon, amelynek június 24-ei Traviata-előadásán maga a Maestro is fellép.

Plácido Domingo Classics Selection a Bock Pincétől (boraszat.hu)

Már a negyedik nemzedék készít díjnyertes borokat a családban, a nagyapa 43 éves „italát” igazi kincsként kezelik az utódok. Az etei Gyüszi Mihály szerint azonban hiába csinálnak a környéken is kiváló borokat, ha nem elég nagy a hírverés.

A dália gyökérzetétől besokallt - neki a királyleányka a legizgalmasabb (szabadfold.hu)

Az áprilisi hideg sem késleltette a gyümölcsök érését.

Már begyújtottak a nagy üstök alá, készül a pálinka (bama.hu)

Nehéz ezt a cikket úgy megírnom, hogy ne tűnjön úgy, mintha fizettek volna érte, hogy lelkes legyek. Merthogy semmi ilyesmiről nincs szó, egyszerűen csak végre kóstoltam egy tényleg jó pálinkát. Hasznos tippek és érdekességek a legmegosztóbb magyar italról.

Ittál te már jó pálinkát? 8 tipp rövidezéshez (divany.hu)

Itt a nyár, beindultak felszabadító bulik. Jó tudni, hogy mojitón és vodkaszódán túl is lehet pofonegyszerű és baromi finom koktélokat házilag is készíteni!

"Azelőtt eldöntjük, hogy ízlik-e az ital, hogy megkóstolnánk" - interjú Lukács Rolanddal (nosalty.hu)

A nagy tavaszi koktélbumm előtt is sokat hallottunk már a Black Swanről. Rengeteg készülődés, tökéletesítés és egészen hosszú soft opening előzte meg a hattyú tényleges nyitását. Most végre teljesen kitárja szárnyait, hogy minden olyan bárkultúrára, gasztronómiára fogékony vendég elidőzhessen náluk, aki nagyra értékeli az időutazással felérő és meglehetősen különleges élményt, amit náluk kapunk. A Klauzál utcai bár arany-fekete enteriőrje, professzionalitása, eleganciája és kozmopolita személyisége lehet az, amivel a hosszú távú tervek szerint bekerülhet majd a világ legjobb bárjai közé.

Végre megnyit Budapest legelegánsabb bárja – a Black Swan nyomában (welovebudapest.hu)

blackswan_mood_0537_20170525_1_exact455h.jpg

 

2017. 06. 23.

Erősen indult a június, annak ellenére, hogy az első hétvégéjén nem volt Főzdefeszt. Minden bizonnyal jól mérték fel a helyzetet, mert nagyon úgy néz ki, hogy ennyi sörfesztiválra nincs szüksége Budapestnek.

Hány fesztivál egy város? (drinkunion.hu)

A vásárhelyi sörfesztiválon azt tapasztalják az árusok, az ivás mellett terjed a sörfogyasztás kultúrája is. Először általában pohárral kérnek a vendégek, és kóstolnak, keresik azt, amelyik a legjobban ízlik. A nagy gyártók újabb, kézműves jellegű termékei nem jelentenek konkurenciát számukra.

Berúgás helyett inkább kóstolnak a vásárhelyi kézműves sörfesztiválon (delmagyar.hu)

A beerbike, azaz a sörbicikli megjelenése óta a budapestiek egyik fő közellenségévé vált. Annak, aki lemaradt volna a modern turizmus legújabb fejleményeiről, leírjuk a jelenséget. Adva van egy régiesre formázott, szekér jellegű – a kresz szempontjából nem mellesleg biciklinek minősülő – jármű, egy józan kormányos, néhány sörcsap, illetve hat-tíz ember, akik egyszerre tekernek és isznak. Tehát röviden: kocsma és városnézés, kettő az egyben.

Pusztuljanak a sörbiciklik, takarodjanak a turisták? (mno.hu)

Az Ottakringer Getränke AG bejelentette, hogy eladta a veszteséges Pécsi Sörfőzde Zrt-t a MAVA Befektetési Kft-nek és a BanKonzult Commerce Kft-nek. Az új tulajdonosok újrapozícionálnák a márkát.

Hazai tulajdonba került a Pécsi Sörfőzde (markamonitor.hu)

2002 után először kapni alkoholt Oroszországban sporteseményen.

Éljen! Ismét folyhat a sör a Konföderációs Kupán (rangado.hu)

Az Etyeki Kúria jóvoltából traktorháton járhatták be az érdeklődők a Nagy-Látó-hegy dűlőit Mérész Sándor főborász kalauzolásával. Az esemény alkalmával a résztvevők a Kúria gyöngyöző borát, a Pláne Frizzantét kóstolhatták meg, Szent Iván napján pedig a híres chardonnay kerül majd a figyelem középpontjába.

Újabb két magyar bor nemzetközi sikere (origo.hu)

Nem egész 8 fontért árul egy kiváló habzóbort a Lidl, amely nála ötször drágább italokkal kapott ugyanolyan minősítést a Nemzetközi Bor- és Szeszesital Bajnokságon. Az egyetlen gond, hogy nem hazánkban, hanem Angliában.

Fillérekért árulja a csúcsbort a Lidl, de van egy kis bökkenő (penzcentrum.hu)

A klasszikus fröccsök némi kreativitással kellemesen ízesíthetők. Összegyűjtöttük az idei nyár slágereit, amelyeknek az alapja mindig nagyfröccs, vagyis 2 dl bor és 1 dl szóda.

Gyümölcsös fröccsforradalom (lokal.hu)

A Matrjoska bezárt. De ennek az okát sosem találnátok ki.

Miért zár be egy fantasztikus helyen lévő remek bisztró, amit nagyon sokan szeretnek? (Egy nap a városban)

Maastrichtban kétszer voltam félig, ezért mindkétszer igyekeztem a lehető legintenzívebben jelen lenni. Ez főleg az én fókuszommal nagy kihívás. Ilyenkor mire igazán elkezdődne egy történet, már véget is ér. Ezzel együtt sikerült masszív benyomásokat gyűjteni a város szépségéről, meglepetéseiről, kocsmaéletéről és valamennyire még a lakói gondolatvilágába is bepillantani. Két írásban elmondom. Az első főszereplője a díjnyertes “csigás kocsma”.

Maastricht és a díjnyertes csigás kocsma (Café in de Karkol) (kocsmaturista.hu)

A jó koktél az, ami több mint az alkotóelemei összessége. A jó koktélbár meg az, ami több mint fancy bútorok, drága alkoholok, képzett bartenderek összessége – a jó bár egy olyan hely, aminek lelke van, ami a második legjobb dolog az otthon után, vagy az első, holtversenyben. Mutatunk hat ilyet, egyik sem olyan, mint a másik, de mindegyik különleges és utánozhatatlan a maga módján.

Az 5+1 legkúlabb koktélbár férfiaknak (player.hu)

A Hotel President teteje még helikopterleszálló korában híresült el, de ma már helikopterek helyett például BBQ vacsorák, koktélos találkák és jógaórák landolnak a szálloda 29 méter magasan lévő, Intermezzo Roof Terrace nevű tetőteraszán. Nem véletlen, hogy a rooftopok ilyen felkapottak lettek az utóbbi időben: van abban valami izgalmas és exkluzív, ha az ember a városra lenézve, a Bazilika és a Citadella társaságában szürcsöli el a gin-tonikját. Délután 5-től este 11-ig szabad a bejárás, csak egy kártyát kell kérnünk a recepción.

Koktél kilátással – beindult a nyár az Intermezzo Roof Terrace-on (welovebudapest.hu)

intermezzo_7_exact978w.jpg

 

2017. 06. 24.

Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben - mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója.

A nagy hőségnek is van előnye: rengeteg sört iszunk (888.hu)

A komló a mezőgazdasági termények között sajátos helyzetben van, mivel alapvetően egyetlen felhasználási területe a sörfőzés.

Tisztelet a komlónak II. (drinkunion.hu)

Világos vagy sötét? Gyümölcsös vagy hagyományos? Panaszra igazán nincs okunk: egyre többféle sörre voksolhatunk a boltokban vagy a sörfesztiválokon. Csak győzzünk választani a legjobbak közül. 

Habzó arany pohárban - Ízajánló (szabadfold.hu)

Pénteken tovább fokozódott a hangulat Hódmezővásárhelyen, a Sörfeszt 3.0-án. Akadt olyan sörfőzde, ami hűtőmágnessel bélelte ki a korsó alját. A sörkülönlegességek mellett a koncertek sem maradhattak el, amiket a közönség hatalmas ovációval fogadott.

Mágnessel a gyorsabb sörcsapolásért (promenad.hu)

Felpörgetnéd valamivel a forró nyári estéket, de már unod a sima koktélokat? Próbáld ki ezeket a finomságokat, amiktől nemcsak hűsítenek, de tutira tiéd lesz a nyár legmenőbb bulija is!

A legfincsibb alkoholos jégkrémek, amik minden bulit feldobnak (cosmopolitan.hu)

a-legfincsibb-alkoholos-jegkremek-amik-minden-bulit-feldobnak-cosmopolitan-5-660x440.jpg

 

2017. 06. 25.

Az ország legnagyobb kocsmaturistája nemrég bejárta Pécs jó pár menő, vagy épp legendás helyét. Az egyemberes kocsmaturista.hu oldal budapesti kocsmakritikusa 50 magyar városban több mint 770 kocsmát látogatott már meg, szóval tudja, hogy miről beszél, amikor a Nappalit, az István Pincét, a Csinost, vagy épp a 100 éves borozót dicséri írásaiban. Nem a piákat teszteli, nem berúgni jár a kocsmákba, hanem a hangulatot írja le, ami ezeket a helyeket átjárja.

A legnagyobb kocsmaturista imádta Pécset (pecsma.hu)

Balatonvilágos, a kivételes adottságú part-menti település évtizedek óta hűen őrzi a kádári vendéglátás hagyományait. 2017 mégis az áttörés éve lesz, most már a legpuritánabb szükségleteink kielégítésére szakosodott vendéglátó helyek is feladták. Megtörtént a lehetetlen: bezárt az Oázis, megszűnt a Resti és nincs többet lángos a Községin.

Dübörög a balatoni nyár (index.hu)

Sokan tudják, hogy én nagyon szeretem a levendulát. Szeretem a színét, az illatát, az ízét, a történetét. Imádom a levendulamezőket Olaszországban, vagy azt, ami a Tihanyi-félszigeten vagy a Pannonhalmi Apátságnál van.

Gianni a levendulás fröccsről mesél (diningguide.hu)

A nyári fesztiválokon sem kell lemondani a minőségi borokról, de arra ne számítsunk, hogy elegáns borospohárral sétálgathatunk a fesztiválozók között. A jó bor azonban műanyag pohárban is jó bor marad, és a számok azt mutatják, hogy a fesztiválozók között egyre nagyobb rá az igény.

Érdemes jó bort vinni a fesztiválokra is (vg.hu)

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

Villányban a Rozénak is fesztivált tartanak (hvg.hu)

Százhúsz üveg Bandol bort érlelnek egy ládában negyven méterre a Földközi-tenger mélyén, a Cote d'Azur partjánál, így érlelik és fokozzák az ízjegyeit.

A tenger mélyén érlelik a borokat (parameter.sk)

1 930 000 000, vagyis 1 milliárd 930 millió hektoliter. Globális összefogással nagyjából ennyi sört iszunk meg évente a Föld nevű kocsmában.

Piál a Föld (Zabhegyező)

Nem emlékszel a tegnap estédre? Akkor elmondjuk, mit csinált az alkohol az agyaddal.

Ez történik az agyaddal, ha rettenetesen berúgsz (nuus.hu)

brain-1787622_1280-820x432.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2812586497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása