.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 06. 23. - kocsmablog
Schweppes Premium Mixer

Helyszín: TEREM Budapest
Időpont: 2017. június 20.
Google Maps

Mi a bartenderek egyik legnagyobb rémálma? Hogy a felszolgált koktélokból a kiöntés pillanata utáni nagyjából 10. percben elillan a szénsav, ezzel pedig oda az ízélmény. Ezt hivatott orvosolni a Schweppes legújabb, kimondottan mixeléshez készített termékcsaládja, a Premium Mixer, amelynek bemutatóeseményén kiderült, mi a Signature Program, és miért tojásdad alakú a termékek palackja?

Tonik. Egy érdekes ital. Az ember vagy szereti, vagy ki nem állhatja a keserűségét. De Massimo Verhaeghe, a Schweppes nemzetközi márkanagykövetének előadása teljesen új megvilágításba helyezte, amit a koktélok alapanyagairól gondoltam: a koktélkészítés, az ízek harmóniája… Külön tudomány mindegy egyes mozdulata a koktélkészítésnek. Nem véletlen, hogy csak a belevaló minden egyes Premium Mixer tonik mögött 3-4 év fejlesztés rejlik.

Közismert tény, hogy a szénsav frissítő hatása mellett a hozzákevert alkohol ízét is kiemeli. Az viszont talán már kevésbé tudott, hogy a szénsav „elpezsgése” komoly gondot tud okozni a koktélkészítők és koktélfogyasztók számára egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a kitöltés utáni néhány percben az italunk szénsavtartalma csökken, és ezáltal jelentősen megváltozik a minősége. A kóstoló során három eltérő savfokozatú tonikkal kínáltak. És tényleg igaz, teljesen más ízélmény van mind a három.

Kivéve, ha Schweppes Premium Mixerrel készítették el, ugyanis a piacon elérhető tonikok közül ebben található a leghosszabban gyöngyöző és legtöbb szénsavbuborék – az üdítőmárka szerint minden palackban csaknem 20 millió. A legjobb mixerek és szakértők által kifejlesztett üdítő kimondottan koktélok készítéséhez készült úgy, hogy azok minél tovább pezseghessenek, ezzel minél jobban kiemelve az alkohol ízét – akár 10 perc után is ugyanolyan intenzitással.

A Premium Mixer egy változatos, színes kínálattal lepi meg a bartendereket Magyarországon. Az eredeti tonik mellett rózsabors, gyömbér, illetve hibiszkusz ízesítésekben is megtalálható, így többféle alkoholtípussal is képesek kiválóan harmonizálni: az eredetit leginkább ginekhez, a rózsaborsosat vodkákhoz, a gyömbért whiskey-khez, a hibiszkuszt pedig gyümölcsösebb, virágosabb ízvilágú alkoholokhoz ajánlják.

100%-ban természetes összetevői mellett már maga a Premium Mixer külseje is exkluzív megjelenést kölcsönöz a terméknek, ugyanis a legelső, immáron 300 éves, eredeti Schweppes tojásüveg kinézetét idézi meg, amelyben Jacob Schweppe először árusította a szódavizet. Ez a formavilág egyébként a többi Schweppes termék palackjában is visszaköszön – nem hiába, ugyanis történelmi jelentősége mellett, a tojásformának köszönhetően az ital hosszabb ideig meg tudja őrizni szénsavasságát.

Buzder-Lantos Nikoletta, a PepsiCo Magyarország marketingvezető:

Nagy örömünkre szolgál, hogy hazánkba is megérkezett a Schweppes Signature Program, ami kivételes módon egy olyan nemzetközi kezdeményezés, ami nemcsak egy terméket szeretne népszerűsíteni, hanem egy inspiratív szakmai közösséget is kovácsol a programban résztvevő bártulajdonosok és bartenderek közt.

 

Ennek első állomása volt a Massimo Verhaeghe féle előadás az esemény hivatalos kezdése előtt. Egy exkluzív masterclass-t tartott a megjelent bartendereknek, ahol a legfrissebb koktélkészítési irányzatok mellett a „perfect serve”, azaz a tökéletes szervírozás titkaiba is beavatta a közönséget. A bemutatón kiemelt vendégként jelen volt Nagy Zoltán is, a Boutiq Bar üzletvezetője, aki itthon a Premium Mixer bevezetőkampány arca is lett. Ami ebből az otthoni barkácskoktél készítők számára is érdekes infó lehet, hogy a citrom vagy lime nagyon nem jó minden italba, hiszen ezek savassága képes teljesen felborítani a koktél ízvilágát.

A bemutatóeseményen elárulták a Schweppes Signature Program célját is, ami nem más, mint hogy a megjelent szakmai közönséget arra ösztönözze, merjenek kísérletezni az új termékkel: hozzanak létre minél ötletesebb, extravagánsabb recepteket, melyekből a legjobbak a nemzetközi Signature Cocktail Selectionbe is bekerülhetnek, ezzel globális ismertséget szerezve. Emellett pedig a termékcsaládot legsikeresebben bevezető partner egy 3 napos szakmai úton is részt vehet Ibizán.

A szakmai rész után megjelent a celebvilág egy igen impozáns szelete, akiknek a leghálásabb feladat jutott: a koktélkóstolás. Abebe Dániel, Árpa Attila, Hajas Tamás, Király Linda, Király Viktor, DJ Palotai... oké. De amikor Osvárt Andrea kezében meglát valaki egy eperrel és málnával díszített Hibiscus Gin Tonicot, az ember arra gondol, hogy ilyen szép nő, ilyen cukros löttyöket biztos nem iszik. Pedig dehogynem, a mixelés során csak megfelelő a Gint és a Tonikot párosítják össze, ettől lesz édes az ital, nem a cukortól. Mondjuk személy szerint nem tudom, Zacher Gábor és Győrfi Pál konzíliumra jöttek, vagy ők voltak a vészterv, ha a koktélmámorba került embereknek kellene nyújtani hathatós segítséget? Bár én is próbáltam a magam módján segíteni, a lehető legtöbb prémium koktélt döntve magamba, nehogy másoknak megártson.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3512619039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stinson_007 2017.06.25. 18:53:15

Szia! Az oldalad nagyon király, és folyamatosan meg tudsz újulni. Ezért is jelöltelek a One Lovely Blog Awarda: dudasbeci.com/2017/06/25/one-lovely-blog-award/

Legyen szép napod,
Béci
süti beállítások módosítása