.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 05. 27. - kocsmablog
6 kánikulaűző sörkoktél

A sör mindig tartogat új kalandokat és élményeket; tedd izgalmassá a családi bulikat, baráti összejöveteleket, vagy a romantikus estéidet saját készítésű sörkoktélokkal! A Sör mi több receptjei alapján most te is a poharadba töltheted a tavaszi-nyári szezon legkülönlegesebb frissítőit, amelyekkel garantáltan le fogod nyűgözni az asztaltársaságodat.

A sörforradalom nem ismer határokat! Ha szívesen kísérletezel kedvenc sörfajtáid és más ízek harmóniáját kutatva, akkor új dimenziókat nyithatsz meg. Készítsd el és lepd meg magad, illetve a barátaidat, ismerőseidet különleges sörkoktélokkal, amelyek a pezsgő buborékokkal, illetve a változatos összetevőkkel nemcsak felfrissítenek, de felejthetetlen gasztronómiai élményt is nyújtanak. Vásárhelyi István sörblogger és sörgasztronómus ajánlásai alapján az alábbi variációk könnyen beszerezhető összetevőivel házi körülmények közt is kényelmesen elkészíthetőek, kóstolásra fel!

 

Campari Weizen

A klasszikus Campari Orange és a citrusosan frissítő búzasör találkozása. Az édeskésen fanyar maláta és a citrusos ízek mellé a keserűt ezúttal nem a komlók, hanem a Campari ízei adják – egy romantikus naplemente színeivel a koktélos pohárban.

Hozzávalók:

- 4 cl Campari
- 8 cl narancslé
- 2 dl bajor stílusú búzasör
- jég
- díszítésnek narancskarika

Elkészítés: Koktélos pohárban jégre töltjük a narancslét és felöntjük a búzasörrel, majd óvatosan rátöltjük a Camparit, illetve narancskarikával díszítjük.

campari_weizen.jpg

 

Violet Wit

A levendulától lilában pompázó domboldal és az aranysárga gabonakalászok színei, a witbier korianderes citrushéjas illata és ízei, illetve a levendula titokzatos keserédes zamata egy kis friss zölddel. Jólesik, akár egy tavaszi-nyári séta a természet lágy ölén.

Hozzávalók:

- 3 cl levendulaszirup
- 0,33 l belga stílusú búzasör (Witbier)
- jég
- díszítésnek kígyóuborka-szelet

Elkészítés: Tulipán-pohárba jégre töltjük a búzasört, majd egy tölcsér segítségével a sűrűbb szörpöt az óvatosan aljára töltjük. Uborkaszelettel díszítjük.

violet_wit.jpg

 

StrawBEERry

Aki nem annyira kedveli a komlók sajátos keserűjét, annak az eper meglágyítja és édesíti az italát, és felerősíti a lágerek mézeskenyeresen édes, gabonás ízvilágát. Ha pedig a koktélospoháron keresztül nézünk át, mindjárt rózsaszínűbb lesz körülöttünk a világ!

Hozzávalók:

- 4 cl eperszirup
- 2 dl világos (nem kesernyés) láger
- 3-4 szem fagyasztott eper
- lime

Elkészítés: A fagyasztott epreket fehérboros kehelybe tesszük, enyhén megnyomkodjuk a törőfával és a lime-gerezdeket is beletesszük majd ráöntjük az eperszirupot és óvatosan rátöltjük a sört.

strawbeerry.jpg

 

Russian Cherry Bitter

A jéghideg vodka és a citrusos bodzás ízek mellé a meggyes sör és a citrom frissítően fanyar, valamint a cseresznyelikőr édes ízei és a cseresznyehéj sajátos kesernyés zamata váltakozik az ízlelőbimbóinkon. Egyszerre lángol és kellőképp hűt.

Hozzávalók:

- 5 cl vodka
- 5 cl bodzaszörp vagy szirup
- 2 cl cseresznyelikőr
- 1 dl tonik
- 1 dl Kriek Lambic (belga stílusú meggyel érlelt sör)
- citrom
- jég

Elkészítés: Talpas kehelyben jégre öntjük (vagy shakerben összerázzuk) a vodkát, a cseresznyelikőrt és a bodzaszörpöt, majd felöntjük a tonikkal, majd a meggyes sörrel.

russian_cherry_bitter.jpg

 

Vanilla Bock

A vaníliafagylalt tejszínesen krémes ízeinek találkozása a pörkölt kávés-csokoládés malátával, amelyet a csokilikőr tovább erősít, és a skót whisky enyhén füstös malátája, illetve a sűrű baksör telt aromái mélyítenek el. Nem más ez, mint Wiener Ice Coffee sörfőző módra.

Hozzávalók:

- egy gombóc vaníliafagylalt
- 5 cl skót whisky
- 5 cl csokoládészirup
- 1,5 dl sötét baksör

Elkészítés: Ír kávéspohárba tesszük a vaníliafagyit ráöntjük a whisky-t és a csokiszirupot majd óvatosan felöntjük a baksörrel.

vanilla_bock.jpg

 

Blonde Ice Tea

A Blonde Ale jellegzetes belga élesztőjének ízei találkoznak az édeskés almalé és a fűszeresen friss gyömbér ízvilágával, és mindezt a lime csodás friss citrusossággal fejeli meg. Friss, fűszeres, egyszerűen felszabadító!

Hozzávalók:

- 8 cl almalé
- 8 cl Ginger Ale
- 8 cl Belga stílusú Blonde Ale
- jég
- lime

Elkészítés: Shaker pohárba tesszük és megnyomkodjuk a lime-gerezdeket, majd sok jégre töltjük az almalevet, utána a ginger ale-t, valamint a belga sört, végül lime-karikával díszítjük.

blonde_ice_tea.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2612548345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása