.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 05. 26. - apuska
Sofőrhívó app

Magyarországon 10 emberből 4 vezetett már ittasan. 100 emberből 7 rendszeresen ül volán mögé egy-egy pohár alkohol elfogyasztása után. Pedig 2-3 alkoholos ital után már nem szabálysértést, hanem bűncselekményt követ el, aki autót vezet! A döntés, hogy iszunk vagy vezetünk, akkor tűnik nehéznek, amikor már fogyasztottunk alkoholt, de kocsival vagyunk. Erre kínálnak megfizethető megoldást a sofőrszolgálatok, amelyeket ár, gyorsaság és megbízhatóság alapján listáz a kiváló Sofőrhívó mobilapplikáció.

Mi a sofőrszolgálat?

A sofőrszolgálat, vagy más néven sofőrsegély szolgáltatás azt jelenti, hogy egy sofőr az ügyfél autóját biztonságban hazavezeti. Ez jellemzően akkor érdekes, ha autóval mentünk szórakozni, és másnap szeretnénk, ha az autónk az ablakunk előtt vagy a garázsban várna ránk.

A sofőrszolgálat, mint szolgáltatás, a ’90-es években jelent meg Budapesten, és a mai napig békésen dolgoznak a taxik mellett. Egy időben több taxitársaság is kínált sofőrszolgálat tevékenységet, azonban mára főként az erre szakosodott vállalkozások vették át a piacot.

Magyarországon a 2 sofőrös verzió az elterjedt. 1 autóval érkezik a megadott címre két sofőr, egyik átül az ügyfélhez, az hazavezeti az autóját, míg a másik követi, majd a fuvar végén együtt elhajtanak.

A közvélemény sokáig egyfajta luxusszolgáltatásként tekintett a sofőrszolgálatok működésére. Noha már 15 évvel ezelőtt is valamivel olcsóbb volt sofőrt hívni, mint kifizetni két irányban a taxi tarifáját, a különbség mostanra még nagyobb, hisz a sofőrszolgálatok nem törvényileg szabályozott árakon dolgoznak, itt még valódi versenyhelyzet van.

drinking-beer.jpg

Válaszd a legjobbat!

Ezt a piacot is utolérték a technológiai változások. Az Androidon és iOS-en elérhető Sofőrhívó alkalmazás egy olyan platform, amelyen a sofőrök versenyeznek az ügyfelekért, jelenleg 12 sofőrszolgálat ajánlatát összehasonlítva ár, gyorsaság, értékelések és biztosítás alapján, hogy ki-ki a saját szempontjait figyelembe véve körültekintően választhasson.

Működése hihetetlenül egyszerű. Egy gyors regisztrációt követően csak meg kell adni az indulási és az érkezési pontot, majd az alkalmazás direktben összekapcsolja a szolgálatban lévő szabad sofőröket a felhasználókkal úgy, hogy a felhasználók a konkrét útvonalra kérnek ajánlatot, majd a sofőrszolgálatoktól beérkezett ajánlatokat összehasonlítva választják ki a számukra megfelelőt. Ha sikerült? Csak fel kell hívni a megadott telefonszámot, egyeztetni a részleteket, és az utolsó pohár itallal a kézben várni az érkezésüket.

A SofőrHívó szolgáltatás használata az utasoknak ingyenes. A sofőrszolgálatok 3 perc alatt küldik el az ajánlatukat, és neked is 3 perced van választani. A sofőrsegélyek megbízhatósága előre látszik az értékelésekből, ahogy a megrendelés pillanatában az ár és a kiérkezési idő is.

Személyes tapasztalat

Sofőrszolgálat-szűz voltam. Ettől aztán kicsit be is paráztam, hogy biztos hazavisznek-e minket és az autót Csepelre a Hajógyári-sziget legkietlenebb végéből, ahol is egy esküvőre voltunk hivatalosak? Ha csak egy-két random sofőrszolgálat telefonszáma lett volna kéznél, amit a netről levadászok, ez reális veszély. De így, hogy egy alkalmazáson keresztül 12-t érek el? Megnyugtatóbb...

Már otthon kipróbáltam, nagyságrendileg mire számíthatok. 18,8 km-es útra 3.900 és 6.200 Ft közötti összeget jósolt előzetesen az alkalmazás, de annak tükrében, hogy a legtöbb sofőrszolgálat csak este/éjjel dolgozik (20:00-05:00), így délután csupán egyetlen ajánlatot kaptam. Na, majd este!

screenshot_2017-05-20-12-44-12.png screenshot_2017-05-20-12-48-56.png

Menetrendszerűen eljött az este. Jókat ettünk, és főleg ittunk, majd hajnaltájt eljött az a pont, hogy kipróbáltam a Sofőrhívó alkalmazást élesben. A sofőrőknek 3 perce volt az ajánlatadásra, én meg végig abban reménykedtem, hogy egy hihetetlenül szoros meccsben, 5-6 ajánlat közül kiválasztom majd minden minősítés és jellemző alapján a létező legjobbat, de ha ilyenkor is 1 lehetőség ugrik csak fel, akkor nincs mérlegelési lehetőség. Illetve annyi, hogy elfogadom ezt, vagy inkább iszok még egy sört, és kérek egy újabb ajánlatot fél óra múlva, hátha mást dob akkor a gép. Elfogadtam.

screenshot_2017-05-21-00-18-23.pngscreenshot_2017-05-21-00-23-54.png

Egy gombnyomással felhívtam a sofőrt, ő jelezte, hogy épp Budakalászon jár, közben egyeztettük, pontosan hol vagyok és hova tartok. Még jó. A címről, amit spiccesen kiválasztottam, kiderült, hogy egy másik kerület. Telefonon korrigáltam. Eszerint ő is, vagyis az alkalmazáson keresztül megadott árhoz képest így 500 forinttal több lett a vége, de éjjeli suhanásunk során a sofőrt olyan izgalmas dolgokról faggattam, hogy mi volt a legkülönlegesebb autó, amit vezetett (egy IFA a bulinegyedből, Ferrari, Maserati, Rolls-Royce), mennyire magatehetelen arcok ülnek be (nagyon, és főleg a nőkkel van baj), voltak-e extrém kívánságok (igen, pl. leérni Budapestről Győrbe 30 perc alatt)?

Alapvetően kellemes tapasztalat volt a Sofőrszolgálat, és a Sofőrhívó alkalmazás is hozta az elvárt minimumot. Komolyan számolok a továbbiakban vele, gratulálok a megalkotójának!

heineken-infografika.jpg

*A Heineken Magyarország a SofőrHívó magyar startuppal közösen harcol az ittas vezetés visszaszorításáért.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3412529747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Maties 2021.08.10. 01:31:25

Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már nem képes azt vezetni.

Ennek a legjellemzőbb oka az alkoholos befolyásoltság. Alapvetően kétféle szélsőség van ezen a területen, aki kockáztat, úgy gondolja, hogy 1-2 sör vagy 1-2 pohár bor után hazavezet és van, aki a legcsekélyebb mértékű alkoholfogyasztás esetén is sofőrt hív. A tapasztalatunk az, hogy nem éri meg kockáztatni, akármilyen kis mennyiségű alkohol esetén sem. Sajnos találkoztunk már olyan esettel, amikor a fentebb említett kis mennyiség után az ügyfél úgy gondolta, hogy autóba ül, aminek a vége az lett, hogy igazoltatás és szondáztatás után elvételre került a jogosítványa, így kényszerből sofőrszolgáltatást hívott. Ha ezt előbb teszi, akkor sok időt és pénzt spórol magának, és a jogosítványa is megmarad.
Nemcsak alkoholos befolyásoltság miatt hívhatunk sofőrt. Amennyiben akár fáradtság vagy rosszullét miatt nem érezzük magunkat alkalmasnak a vezetésre, érdemes sofőrszolgálatot hívni. Van, akinek a fáradtság miatt volt balesete fél órával a hazaérkezése előtt. Érezte, hogy már nem képes vezetni, mégis úgy gondolta, nincs más választása, mint folytatni az utat, mert haza kell érnie. Sofőrszolgálattal biztonságosan hazaért volna baleset nélkül.

Fontos, hogy mérlegeljünk, mire vagyunk képesek. Ha kétség merül fel bennünk azzal kapcsolatban, hogy biztonságosan tudunk-e még közlekedni, ha nem érezzük magunkat képesnek a vezetésre, ha már nem tudunk koncentrálni, akkor ne adjunk esélyt annak, hogy baj történjen. Érjünk haza biztonságban sofőrszolgálattal!

forrás: www.soforszolgalatbp.hu
süti beállítások módosítása