.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 05. 9. - kocsmablog
Belga sörök a Heinekentől

Május 9-én ünneplik az Európa-napot szerte az Unióban, erre a napra időzítette négy patinás európai márkából álló prémium sörkollekciójának hazai premierjét a HEINEKEN Hungária Zrt.

A HEINEKEN Hungária idei innovációit a fogyasztói igények ihlették. A legnagyobb márkán, a Sopronin, a nagy sörgyártók közül egyedüliként, idén egy új, felsőerjesztésű variánssal jelentkezik a cég. A Soproni APA után most egy IPA sörkülönlegességet vezetnek be a piacra. A Soproni Óvatos Duhaj IPA íze a szokásos világos sörökhöz képest virágosabb, gyümölcsösebb és gazdagabb, amely a különleges gyártási technológiának és a készítéskor felhasznált Citra és Cascade komlóknak köszönhető. 

Ugyanakkor az import sörkülönlegességek kedvelői sem maradnak újdonságok nélkül, mert 2017-től a HEINEKEN „Beers of Europe” néven csokorba gyűjti a legkiválóbb prémium import söröket. A koncepció lényege, hogy minden sör egy külön világ, melyet a HEINEKEN Hungária csokorban kínál a fogyasztóknak. A válogatás a már megszokott és méltán népszerű Edelweiss és Krusovice sörök mellett két vadonatúj márkát is tartalmaz, 2017-től ugyanis elérhető a HEINEKEN Hungária kínálatában a belga apátsági sör, az Affligem és a különleges, meggyes lambic sör, a Mort Subite is.

Harsányi Zsófia, a Beers of Europe márkamenedzsere a bevezetésről így nyilatkozott:

A HEINEKEN Hungária fontosnak tartja, hogy mind a kiszerelésekben, mind a termékkínálatban folyamatosan szélesítse a szortimentjét. A Beers of Europe a kontinens legkiválóbb sörei közül tartalmaz néhányat, amelyek a minőségi söröket kedvelő fogyasztók igényeit maradéktalanul kielégítik.

europa_sorkincseit_hozta_magyarorszagra_a_heineken_01.jpg

A Mort Subite Kriek egy spontán erjedésű, egyedi technológiával készülő sör, mely a tölgyfa hordóban történő érlelés után, a meggyágyon való pihentetést követően válik kategóriájában egyedülállóvá. A belga sörök intenzív aromájának és a meggy gyümölcsös jellegének kombinációja adja ellenállhatatlan ízét.

A 11. században a híres Affligem lovagok elhatározták, hogy hátat fordítanak a harcok igazságtalanságainak és könyörtelenségének és megépítették az Affligem apátságot, ami az elkövetkezendő 1000 évre otthona lehetett az Affligem sörnek, mely a világ egyik legjobb felső erjesztésű (ale), világos söre. Jellegét tekintve kellemesen telt, finoman kesernyés, komlós ízű sör, mely a háromféle komlónak és az egyedi élesztőnek köszönhetően enyhén citrusos aromával párosul.

mortsubite-affligem.jpg

A prémium minőségű, évszázados hagyományokkal rendelkező osztrák Edelweiss eddig kétszer nyerte el az „év legjobb söre” díjat. Természetesen zavaros és jellegzetesen gyümölcsös íze, a frissítően pezsgő búzasör fűszeres aromájával üdítően bizsergeti a torkot.

Az 1517-ben alapított Krušovice Királyi Sörgyár egyike a legrégebbi cseh sörgyáraknak. 1583-ban a császár, II. Rudolf megvásárolta, így a Křivoklát birtok része lett, ezáltal az egyetlen királyi sörfajta otthona Csehországban. Őfelsége pedig mindig személyesen győződött meg arról, hogy a sörgyár megkapja a minőségi alapanyagokat. Bár császárság már nincs, a minőség ma is fenséges, hiszen az előállításához szükséges forrásvizet a Křivoklát Tájvédelmi Körzetből nyerik, a malátát és a komlót pedig a morvaországi Žatec környékéről szállítják. Az ősi receptet az idők során a Krušovice Sörmesterek generációi tökéletesítették.

europa_sorkincseit_hozta_magyarorszagra_a_heineken_04.jpg europa_sorkincseit_hozta_magyarorszagra_a_heineken_05.jpg europa_sorkincseit_hozta_magyarorszagra_a_heineken_06.jpg

A Mort Subite Kriek 0,25 literes, az Affligem pedig 0,3 literes kiszerelésben elérhető 2017. áprilisától a hagyományos kereskedelmi és vendéglátó egységekben 399 Ft/palack, illetve 455 Ft/palack ajánlott kereskedelmi áron. Az Edelweiss és Krušovice sörök 0,5 literes kiszerelésben kaphatók, előbbi 349 Ft/palack, utóbbi 209 Ft/palack kereskedelmi áron.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1112493435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brrrrrrrrrrrrr 2017.05.15. 16:14:32

krusóbol miért ezt a vizezettet adják? Imperialt a népnek!!
süti beállítások módosítása