.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 04. 2. - kocsmablog
Főzdefeszt-Flyerz díjkiosztó

Helyszín: Élesztő, Cask Ale Bar
Időpont: 2017. március 30.
Google Maps

A Főzdefeszt, a Flyerz Magazin és a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesület átadta az év legrangosabb kézműves sörös díjait a TOP 20 Kézműves Sörfőzde kiadvány megjelenése alkalmából.

A kézműves sörös szakma hagyományosan legrangosabb díját, az Év Sörfőzdéje díjat 2011 óta az a magyar kisüzemi sörfőzde kapja, aki a legjelentősebbet tudott mutatni a szakmában, elkötelezettségével és kreativitásával utat mutatva az egész piacnak. Idén több újdonsággal is találkozhattak a versenyzők és a közönség is, hiszen most először a Főzdefeszt a Flyerz Magazinnal és a Magyar Fesztiválgasztronómiai Egyesülettel együtt adta ki a díjat, és a zsűri is a nyilvánosság elé lépett, hogy a díjátadó előtt rövid kerekasztal-beszélgetésen tárják a nyilvánosság elé a díjazás hátterét és megvitassák a hazai kézműves sörfőzdék helyzetét, erényeit és irányvonalait.

Senkit nem ért meglepetésként, hogy a 2016-os Év Kézműves Sörfőzdéje az éppen csak egy éves elmúlt Mad Scientist volt - ebben a zsűri teljesen egyhangúan döntött. A második helyezettnek járó díjat a nagy ígéretnek számító Hübris vitte el, míg a harmadik hely a befutott és professzionális Hedon sörfőzdének jutott.

A Flyerz Magazin online közönségszavazata során a legnépszerűbb sörfőzde a miskolci Zip’s lett, mely egyébként két évvel ezelőtt az Év Sörfőzdéje címet is elnyerte.

A 2016-os két Főzdefeszt alatt összegyűlt szavazatok alapján a tavaly Év Kedvenc Söre a Jam 72 lett, a kőbányai Mad Scientist 7,2%-os IPA-ja, melyet március óta már Berlinben is csapon tartanak a legmenőbb craft-beer barok.

A szakmai zsűri tagjai

Kósa Kolos
Főzdefeszt - Első Hazai Kézműves Sörfesztivál, tulajdonos
Léhűtő Kézműves Söröző, tulajdonos

Szabó Ádám
Ital Magyarország Kft., marketing igazgató

Bonta Gáspár 
Designer

Bart Dániel
Főzdefeszt - Első Hazai Kézműves Sörfesztivál, tulajdonos
Élesztő Kézműves Söröző, tulajdonos

Wossala Rozina
Bestia étterem, tulajdonos
Konyhafőnök, zsűri

Drajkó Zsombor
Mese Habbal blog, sörszakíró

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4312396391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.04.02. 22:38:39

Előzetesen volt némi felzúdulás, hogy a hagyományos Év Sörfőzdéje díj mellett itt egy újabb lájkvadász díj, mert ez még sose sült el jól. Különösen annak ismeretében, hogy a nevezés feltétele komolyabb pénzösszegben volt mérhető, de mentségére legyen mondva a szervezőknek, hogy ezzel egy népszerű megjelenési felületet is vásároltak, így kis szerencsével egy teljesen új fogyasztói célcsoportot sikerül megszólítaniuk. Akikből a szerencsétlen elnevezésű Top 20 mezőny összeállt: Bázis Sörfőzde, Beerfort Sörfőzde, Bors Serfőzde, Csupor Craft Beer, Etyeki Sörmanufaktúra, Hara'Punk, HopTop Brewery, Horizont, HÜBRIS, Kecskeméti Sörmanufaktúra, Kissler Sörfőzde, Legenda Sörfőzde, Mad Scientist, MALTMAN, Reketye Brewery co., Stari Kézműves Sörfőzde, Synthesis Brewing, Szolnoki Sörárium, Yeast Side Sörfőzde, Zip's Brewhouse. Szavazni meg itt lehetett 2017. március 30-ig: www.flyerz.hu/top-20-kezmuves-sorfozde/
süti beállítások módosítása