.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 03. 24. - apuska
Lustamacska Pub

Cím: 1117 Budapest, Irinyi József utca 38.
Látogatás: 2017. február 9. 17:15-22:50
Google Maps

Mintha a helyi ABC bezárt volna, azt megvették, majd valaki beletett pár padot és széket, és kész a kocsma.

Telefon: +36 20 292 9870
Facebook: fb.com/LustamacskaPub
Web: -

Vélemény

apuska:

Mi az, a 20 emeletes Schönherz kollégium előtti villamosmegállóból pont rálátni, és mégse veszed észre? Ja, és ha közelebb mész, mert a Postán feladnál valamit, Garfieldra, vagy extrém esetben Grétsy Lászlóra asszociálsz?

Az épület egy tipikus panelközi földszintes szolgáltató ház. Egy tömbbel odébb a szintén zenész Kamra Campus, az út túloldalán a Napközi, szóval a BME villany- és informatikai karának kollégistái jó célcsoportként el vannak kényeztetve, mert kocsmától ágyig nincs az a leküzdhetetlen távolság, amit ne lehetne akár pocsolya részegen is leküzdeni.

Egy biztos, ha a cseh csapolt sörök oldják legjobban a stresszt a vizsgákra való felkészülés során, akkor a legjobb választás a Lustamacska Pub. És itt álljunk meg egy szóra, tanár úr, jól van ez így, hogy egybe van írva? A magyar helyesírás szabályai szerint nem, de ki a fenét érdekel, ha 9 sörcsapon sorakoznak a jobbnál jobb csehek és kisüzemi magyarok. Csacska Macska, Holba Classic, Holba Polotmavy, Holba Prémium, Mort Subite, Cerna Hora Matous, Horizont Saison Witbier, Zip's, Köleses világos. Bár a végtelenül szimpatikus lánytól a pultban ne várjunk a sörökről részletes kiselőadást, amúgy is sokkal emberesebb végigkóstolni mindet, hogy aztán az üveges kínálattal lefojtsuk a tudományos célú feltárást, esetleg a híres ZZ shot-tal: nem!

Csak ezt a lusta macska asszociációt érteném. Ha az intellektuel iránnyal próbálkozom, akkor azt mondom Hrabal, ha az ars poeticát olvasom: "lustálkodni nemcsak szabad, inkább már kötelező", akkor a tulajnak van egy cicája, és szimplán oda van érte.

A Lustamacska Pub egyébként nem ígér sokat, de azt betartja. Abszolút minimalista a hely. Ha beköszön a jó idő, a sörpadokkal teleszórt terasz pusztán a szabadtéri jellege miatt menő, ha meg a panoráma betekintésű üvegablakok mögött kell a kényelmetlen székeken aszalódni, ott egye meg a fene, egész jól mutatnak a bárpult fényei, meg a sarokban a régi satupadok, csak a felszínét beborító fehér foltok láttán ne érezném azt, hogy a madárszart nem sikerült róla maradéktalanul lemosni.

A Lustamacska Pub molinó a falra kiszögezve egy jó kis gyűjtés. Ha betegesen vonzódnék a macskákhoz és/vagy a rajzfilmekhez, lehetne egy sikerélményben gazdag játék, ahol fel kell ismerni a szereplőket név szerint, megmondani, melyik mesében osztottak nekik lapot, plusz a hard gamereknek időrendi sorrendbe állítani. Tényleg csak néhány példálózás a montázsról: Tom, Safranek, Garfield, Hello Kitty, Szaffi, szivárvány cica és a rózsaszín párduc..., remélem sikerült ezzel bizonyítanom, hogy nekem is volt gyermekkorom.

Ne tévesszen meg, ami üres fal, az azért üres, mert oda a kivetítő képe kerül, ha vannak arra érdemes meccsek. Ami meg hátrébb van és nem üres, hogy hogy nem, arra macskás falmatricák kerültek, no meg egy iskolai rajztábla, amire krétával rajzoltak - meg fogsz lepődni - macskákat, de mentségére szolgáljon a névtelen művésznek, hogy ez információt is hordoz, miszerint literes sör akciók vannak. Az ablakok fölé cseh és magyar zászlócskákat feszítettek ki sormintaként, a fehér plafonról vagány acéllámpák lógnak be az asztalok fölé, emberek jönnek-mennek, miközben szól a zene, valami nagyon fiatalos.

kopa:

Lusta Macska - aki egy macskától tanult egyensúlyozni...

Egy délutáni, "Ki jön inni?" felindulásból keveredtünk a helyre. Legelőször a hely puritánsága fogott meg, mintha a helyi ABC bezárt volna, azt megvették, majd valaki beletett pár padot és széket, és kész a kocsma. Ahhoz képest teljesen jól sikerült a hangulatot eltalálni, még a minimál design ellenére is.

A választékon látszik az egyensúlyozásuk is. Bár amikor ott voltunk, pont kifogyott pár sör a csapból, de jól látszik, hogy valami pluszt akarnak nyújtani a Schönherz koli szomjazó növendékeiknek, akik a szoctám utalása után rögtön inni igyekeznek. Lehetőségük van a mennyiségi ivásra a literes akciókkal, a minőségi emberekre a Cseh választékukkal lőnek, a "mindegymi" kategóriát pedig a ZZ shottal csábítják be, ami itatja magát, de meg ne kérdezd mi van benne :)

Egyedül talán a zsúfoltság volt furcsa, hiányzott a félrevonulós hely, ahol a söröddel be tudod cserkészni a kiszemeltet, majd felvinni a kollégiumba, de gondolom ez a nyári időszakban megoldódik a terasz megnyitásával.

Ami felüdülés volt, hogy mellettünk épp sakkoztak, amit legutoljára 5-6 éve láttam egy füstös alföldi kocsmában, szóval a hely minden körnek megfelel, csak ne egyszerre menjen mindenki.

rita:

A srácok odavoltak a sörökért. Igen, az én hülyeségem, hogy egy ilyen helyen bort kértem, de hiba még ezzel sem volt. És pont ettől fájó pont a kaja. Mert hogy nincs, csak ropi meg mogyi. A sörök mentén se csehes, a borok ágán se magyaros. De mitévő légy, ha éhes vagy? Kínodban rendelsz, csakhogy ez a megoldás itt nem támogatott, szóval éhezel vagy odébbállsz. Ez egy ivó!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Csacska Macska, 420 Ft
Üveges sör: Permon P.I.P.A., 900 Ft
Bor (1 dl): N&N balatoni olaszrizling, 230 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 600 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Mogyoró, 300 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6812335243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2017.03.24. 11:38:59

belga lambik, csapon? ritka!
de vajon mit szólnak a környéken lakó (nem koleszos, hanem érettebb) népek, hogy abc-ből lett kocsma? :)
süti beállítások módosítása