.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 03. 5. - kocsmablog
VinCE Budapest Wine Show 2017

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
Időpont: 2017. március 17-19.
Google Maps

A VinCE Magazin, az ország piacvezető bormagazinja minden év márciusában rendezi meg Wine Show-ját, amely kiemelkedik a sétáló kóstolók sorából egyrészt professzionális szervezése, másrészt a nemzetközi sztárelőadókat és borokat felvonultató mesterkurzusai miatt.

A VinCE Budapest 2010-es indulásakor az első olyan hazai rendezvény volt, ahol egy belépővel az összes kiállító bora kóstolható volt, és plusz mesterkurzusjegy megváltásával pedig a borvilág sztárjainak borait, ikonpincészetek legjobbjait is kóstolhatták. A VinCE koncepciója változatlan, ma is egy napijegy elég, hogy Szekszárdtól Tokajig, Mátrától Villányig kóstolhassunk a több mint 1000 bort felvonultató borkiállításon. A napi belépők az előző években már elővételben elfogytak, ezért most is erősen ajánlott az előzetes jegyvásárlás a rendezvény honlapján.

vincebpcovercut.png

A VinCE Budapest azoknak szól, akik értékelik a kiváló minőségű borokat, és ennél fogva minden termékben a különleges minőséget keresik, legyen az péksütemény vagy ásványvíz. A VinCE páratlan élményt kínál az értő borszeretőknek, ugyanakkor kihagyhatatlan rendezvény a szakma minden szereplőjének.

A VinCE Budapest Wine Shown – szemben a legtöbb egyéb boreseménnyel – nem állíthat ki bármelyik borászat, a részvétel előfeltétele ugyanis a VinCE Magazin vaktesztjén szerzett legalább négycsillagos eredmény. Vannak pincészetek, amelyek évről évre hiába jelentkeznek, hiába fizetnék meg a kiállítói díjat, jelentkezésüket minőségi okokból visszautasítják a szervezők, ugyanis a meghívott nemzetközi szakértőknek csak olyan borokat szeretnének bemutatni, amelyekre büszke lehet Magyarország.

A lüktető főváros, Budapest vonzza a konferenciákat és rendezvényeket – a budapesti fesztiválok és események pedig óriási népszerűségnek örvendenek világszerte. A VinCE boreseményekre érkeznek vendégek a világ minden tájáról, amihez a város szívében, az Erzsébet körúton elhelyezkedő gyönyörű ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest tágas rendezvényközpontja biztosít kényelmes és elegáns helyszínt.

corinthia-hotel-budapest-facade-2.jpg

Jelen esemény, a 8. VinCE Budapest Wine Show egy szakmai nappal indul pénteken a borszakértőknek, míg szombaton és vasárnap a borkedvelőket várja számos újdonsággal. A régió legnagyobb boreseményén a napijegyek úgynevezett mesterkurzusjegyekkel bővíthetők, ezek ára 3000 és 10000 Ft között mozog. A pénteki szakmai napon mindjárt egy „Grandiózus kóstolóval” indul a program, amelyen a csúcsborokat nemcsak normál, hanem magnumpalackból is kóstolhatják a vendégek. Szombaton a patinás champagne-ház, a Roederer indítja napot, amelyet a spanyolok sztárborásza, a 76 éves ikon, Miguel A. Torres zár. A vasárnap reggel sem lenne teljes champagne nélkül, ekkor maga Clovis Taittinger, a Champagne Taittinger örököse mutatja be pezsgőit.

A nyitvatartási idő alatt minden vendég szabadon válogathat több mint 160 kiállító 1000 bora, pezsgője és párlata közül minden további költség nélkül!

Legek a 8. VinCE Budapest Wine Show-ról

1. Melyik lesz a legrégebbi az évjáratú bor?
A csúcs az 1956-os muzeális tokaji aszú lesz, amelyhez akkor szüretelték a szőlőt, amikor az orosz tankor már az országban dübörögtek. A felejthetetlennek ígérkező mesterkurzus március 18-án szombaton lesz 15.30-kor.

2. Melyik lesz a legrégebbi pezsgő?
A pezsgőket általában egy éven belül ajánlatos elfogyasztani, az évjáratos pezsgők azonban évekig őrzik minőségüket. A Roederer 1993-as évjáratos pezsgő magnumpalackban igazi kuriózum lesz március 18-án 9 órakor!

3. Melyik lesz a legtöbb bort felvonultató mesterkurzus?
A francia Châteneuf-du-Pape borvidék szó szerint a pápák földje, akik pedig sosem vetették meg a kivételes minőséget. Kelly Mc Auliffe amerikai sommelier 14 bort mutat be a maratoninak ígérkező kóstolón!

4. Melyik vendég érkezik a legtávolabbról?
A VinCE szervezői közel 100 szakembert utaztatnak és látnak vendégül, közülük a legtávolabbról a tajvani Chi Fu European Trading Co. Ltd. képvsielői érkeznek.

5. Melyik lesz a VinCE harmadik napjának legrégebbi borkülönlegessége?
A harmadik nap is bőven kínál érdekességeket és méregdrága csodákat a már említett Taittinger és a Noma mellett is, ekkor lesz például a Folyékony arany védelmében című mesterkurzus a világ desszertborairól, köztük az 1983-as Graham portói borral!

6. Melyik lesz a „legfiatalabb” mesterkurzus?
A világ egyetlen boros tehetségkutatója tavaly indult útjára. A Wine Star vetélkedőn fiatal borászok mutatkoznak be természetesen boraikkal együtt, a műsorvezető a DJ Nesta lesz, a zsűriben pedig szakértők és kereskedők foglalnak helyet.

7. Melyik lesz a legszórakoztatóbb mesterkurzus?
Milyen lehet Donald Trump bora, melyik borászatban randalírozott Harry herceg és hogy jut el a cári Massandra bora a Krím-félszigetről? Diplomaták sztoriznak, mesélnek külképviseleti élményeikről, hozzá pedig mesés borokat lehet kóstolni, kezdve egy Piper Heidsieck pezsgővel!

vince2017.jpg

Belépőjegy, kiállítók, nyitvatartás és minden további információ: http://vincebudapest.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6312314885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása