.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 02. 3. - kocsmablog
Belga sör- és sajtkóstolók

Helyszín: A Matróz Kocsma Söntése / Teddy Beer / Füvész Bár / Dunaparti Matróz Kocsma
Első időpontok: 2017. február 3-án, 6-án és 7-én Chimay Trappista sör és sajtkóstoló, február 21-én hatfogásos sörvacsora
Google Maps

Minden hónapban más-más belga sörfőzde szakértője érkezik hazánkba, hogy exkluzív sörvacsorákon és sajtkóstolóval kombinált sörkóstolókon mutassák be az általuk képviselt söröket a budapesti sörfanatikusoknak.

A Dunaparti Matróz Kocsmában havi egy alkalommal megrendezésre kerülő egyedülálló sörvacsorák mellett Budapest és agglomerációja több pontján sajtkóstolóval egybekötve ismerkedhetnek meg a vendégek a belga sörök egyedülálló világával. A sör és sajtkóstoló részvételi díja: 3.990 Ft/fő. A programon való részvételhez előzetes foglalás szükséges!

Elsőként a Chimay sörfőzde képviselője érkezik februárban több alkalommal hazánkba, hogy bemutassa a főzde egyedülálló Trappista söreit és sajtjait. Az 1850-ben alapított apátság sörei a legtöbb sörfogyasztónak egyet jelentenek a Trappista sörökkel. Söreik autentikus Trappista kolostorban készülnek szerzetesek szakértő felügyelete mellett. A februári sör és sajtkóstolók során a vendégek végigkóstolhatják a teljes Chimay sörpalettát és a sörök mellé eredeti Chimay Trappista sajtokat fogyaszthatnak. A Chimay hónap február 21-én a már bejáratott hatfogásos sörvacsorával zárul a Dunaparti Matróz Kocsmában. A hatfogásos menüsor és a felszolgált italok ára: 8.990 Ft/fő

„Büszkék vagyunk arra a hagyományra, amit a Szent Benedek reguláit a mai napig követő szerzetesek alapoztak meg” – mondta Jos Timmermans, a Chimay sörfőzde szakértője. „A Chimay egyike azon hat belga sörnek, amelyek viselhetik az autentikus Trappista termék címet, és söreinket az évszázados tradíció alapján készítjük, szűretlenül és pasztörizálás nélkül. A legmodernebb technológia és az évi mintegy 3 000 minőségi ellenőrzés garantálja ugyanakkor, hogy a sörkedvelők számára mindig élmény legyen egy üveg Chimay elfogyasztása.”

chimay_8.JPG

Márciusban a La Trappe, áprilisban a Huyghe (Delirium) sörfőzde szakemberei látogatnak el a Belga Sörmester meghívására Budapestre. A május hónap különlegesnek ígérkezik, mert ebben a hónapban 8. alkalommal kerül megrendezésre a Belga Sörfesztivál. A sörfogyasztóknak a nyári szünettel sem kell számolniuk, ugyanis a június hónapot a Du Bocq, a júliust a Dubuisson, míg az augusztust a Léfebvre sörei töltik meg izgalmas tartalommal. Szeptemberben a Corsendonk, októberben a Van Steenberge, novemberben pedig a Henricus kap bemutatkozási lehetőséget a Dunaparti Matróz Kocsmában, valamint a Söntésben. A sör- és sajtkóstolók állandó helyszíne a Matróz Kocsma Söntése, ugyanakkor esetenként a Belvárosban több helyszín csatlakozik a programsorozathoz. Ezek a helyszínek és a kóstolók időpontja megtalálhatóak a Belgasörmester weboldalán és Facebook oldalán. Az évet a karácsonyi sörök íz és gasztronómiai kavalkádja fogja zárni decemberben.

Magyarország legnagyobb volumenű belgasör importőre, az 1997-ben alakult Belgaco Kft. 20 éve a meghatározó szereplője a hazai sörpiacnak. „Tapasztalataink szerint a minőségi sörfogyasztás iránt Magyarországon is egyre nagyobb igény mutatkozik és ez már az értékesített mennyiség növekedésén is jól látható” –, mondta Salamon György, a Belgaco Kft. sörszakértője. „Az elmúlt 3 évben mind az árbevétel, mind pedig az értékesített sörök mennyisége több mint 80 százalékkal nőtt, ami mennyiség tekintetében 2016-ban több mint 4 000 hektoliter sör értékesítését jelentette.”

A Belgaco Kft. küldetésének tekinti a hazai, osztrák-, német alapokon nyugvó sörfogyasztási szokások megváltoztatását. Emellett a minőségi borfogyasztók figyelmét is szeretnék felhívni a hasonlóan magas minőségű és akár közel azonos alkoholtartalmú belga sörökre. Ennek a törekvésnek egyik eszköze a belga sörvacsorák útnak indítása, amely egyedülálló módon ötvözi a gasztronómiát és a belga söröket. A többfogásos menü mindegyik fogása belga sör felhasználásával készül, egyedivé téve a fogások ízvilágát. A felszolgált sörök mellé hazai és nemzetközi sörszakértők rövid ismertetőit hallgathatják meg a vendégek az egész estét felölelő program során.

duvel.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6312179406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása