.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 12. 29. - apuska
Ogre Bácsi

Cím: 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.
Látogatás: 2016. szeptember 22. 16:20-19:30
Google Maps

Ogre, ahogy a tibeti zászló mintázatára emlékeztető cégér alatt áll, mintha a dalai láma vonásai is kibontakoznának!

Telefon: +36 30 302 8466
Facebook: fb.com/ogrebacsisorozo
Web: -

Vélemény

apuska:

2016. szeptember 23-án nyitott meg a sörmozgalmárok szeretett vezére és hőse, Marosvári “Ogre” László vezetésével az Ogre Bácsi, Budapest újabb kézműves sörfogyasztó helye. Az egykori Rock Randevú, majd Hopfanatic sörözőnek helyt adó Hunyadi téri pincehelyiség megjelenésében a békésszentandrási Szent András Sörfőzde sörözőjének és sörkertjének stílusát követi, és koncepcionálisan is egy darabka Békésszentandrás Budapesten: a Szent András Sörök mellett békési pálinkákat, a legendás mezőtúri kézzel készített apró sörperecet, és békési kolbászokat is kóstolhatnak a vendégek.

A söröző kínálata folyamatosan változik. A sörválaszték alakulásáért maga Ogre felel, akire a sörértő és a sörrel csak most ismerkedő közönség is bátran rábízhatja magát, hisz ő már életében egy legenda: sörfőző, sörszakértő, kocsma- és sörnévadó, és innentől csapos és üzletvezető.

Hogy miért Ogre? Nézz rá! Az Ogreface egy önkritikus nicknévnek indult, hogy a különböző szakmai blogokon vitázzon a sörökről, ami egyszer odáig fajult, hogy bedühödött, hogy az ízesített sörök divatja helyett miért nem tud végre főzni valaki egy sima, világos, klasszikus pilseni típusú sört? Ennek eredményeként kérte fel a Békésszentandrási Sörfőzde 2012-ben a feladatra, rakta fel arcát közös sörük címkéjére, és vette ezzel kezdetét egy mai napig tartó barátság.

Innentől hova tovább előre? A békésszentandrásiak főzdéje folyamatosan bővül és szépül, egységes lett a dizájn, a brand megújult, ráfeküdtek a marketingre, söreik felkerültek a hipermarketek polcaira, sikerük kiteljesedéséhez már tényleg csak egy saját kocsma hiányzott a fővárosban, de azt olyasvalakire akarták bízni, aki ezt a szakmát érti és tudja. Ogre bácsi vállalod?

Ogre bácsi masszőri pályáját a jogszabályok szigorodása épp durván keresztbe készült vágni, ezért a felkérést elfogadta. Innentől visszafordíthatatlanná lett a személyi kultusz, és ahogy a tibeti zászló mintázatára emlékeztető cégér alatt áll, mintha a dalai láma vonásai is kibontakoznának!

ogre.jpg

A dicső előd bezárása óta a pincehelyiség komoly átalakításon esett át. A leglátványosabb, hogy a komlóarcú morbid falfestményeket szupervilágosra lemázolták, melynek sterilitását a megnyitó óta néhány sörös képpel oldották, és állítólag fogják még, Ogre tematikájú tárgyakkal, plakátokkal, s talán egy mellszobrot is kap.

Persze újak a székek, újak az asztalok, és ismét klasszikus formát öltött a vizesblokk. A biztonság kedvéért a hátsó teremben megmaradt a tévé, jó lehet az még meccset nézni vagy épp valamit megjeleníteni, mikor kezdetét veszi a tervezett sörös programok valamelyike: vetélkedők, blogger találkozók, kóstolók, hogy valódi teret kapjanak a vélemények, és lejárjon ide mindenki, akinek a sör fontos. Mert egy sörmozgalmár hely kialakítása a cél!

Főszerepben a pult mögött természetesen Ogre, aki pontosan tudja minden egyes sör esetében, hogy az mitől érdekes, különleges. 10 csap áll a rendelkezésére kibontakozni, abból 7-8 a Szent András Sörfőzde szortimentje, a maradék 2-3 vendégcsap, ahol váltakozva jelennek meg különböző kisüzemi sörök. Ezen túl üvegben további 60 sör, az összes Békésszentandrási, a hazai főzdék közül többek közt a Monyó, a Rothbeer, a Balkezes, a Hoptop Brewery, a Mad Scientist termékei, a külföldiek között pedig Weihenstephan, Mikeller, BrewDog sörök, csak úgy a példa kedvéért, de ha valamit nem találsz, szólj neki, azt is elintézi.

A legolcsóbb az Ogre és az Óarany. Minden csapoltból van pohár és pikoló, arányosan számolva a deciket. A tömények egysége féldeci, nincs labanc négy centes. Bor sincs, és amíg Ogre áll a pultban, nem is lesz. Ha a sör nem tetszik, baromira eltévedtél, lehet inni helyette forró csokit. Meleg konyha nincs, viszont a fatányéros kolbásztálra négy különböző típusból pakolnak fel szeletelve, hozzá kenyér, paprika, erős paprika, uborka, hagyma, paradicsom, mustár, jól lehet vele lakni. Ja, perecet is kérj, isteni!

Az Ogre Bácsi egy klasszikus kocsma, néhány egyszerű, minőségi kajával, széles sörválasztékkal. A körúton kívül inni sosem a buliról szólt, ide valódi sörkedvelők járnak, akik szeretik nyugiban elkölteni és élvezni a söröket. Adja az ég, hogy az Élesztőhöz hasonlóan legyen rá kereslet, megérdemelnék, itt lényegesen barátibbak az árak, és személyesebb az egész.

És mi lesz a kocsmával nyáron, mikor mindenki kivágyik sörözni a szabadba? Feltöltik vízzel, barlangfürdőt alakítanak ki, az összetolt asztalokra meg fel lehet majd feküdni, és Ogre masszíroz. Vagy? Ha ez nem megoldható, ahogy alakul. Messze van még!

anyicska:

Mivel épp ideiglenes alkoholmentes korszakot élek mostanában, nehéz teljes és hiteles véleményt írni egy új kézműves sörözőről, ahol értelemszerűen a söré a fő szerep. De egy csomó sörblogger és más szakember elégedett arcát látva elhiszem, hogy sörrel itt nem lehet nagy baj, sőt!

De ahogyan körülnézek, másba sem lehet belekötni. Bár pincehelyiség, egyáltalán nem sötét, dohos, szűk. Épp ellenkezőleg. Nagyon jó lett a dizájn, az antik csempékbe beleszerettem abban a pillanatban, amikor átléptem a küszöbön. A bárpult a sok-sok csappal hangulatos és ígéretes. Eztán következik két boltíves terem, az egyik zöld, kisebb, sötétebb, a másik tágasabb, világosabb. Ötletes lett a világítás, ami természetes, nappali fényt idéz. Pedig nagyon nem az. Sötét fa bútor, tonettszékek és a kicsit puritán, letisztult dizájn minden fölösleges bizbasz nélkül a cseh kocsmákra emlékeztet.

Szívesen visszajövök majd jövőre egy-két korsó sörre, és remélem, jut abból a mennyei kolbászból is, amivel a megnyitón kedveskedtek nekünk. 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Ogre söre 580 Ft
Üveges sör: Meggyes, 650 Ft
Bor (1 dl): -
Rövid (5 cl): Jagermeister, 770 Ft
Üdítő (2 dl): Tikkadt szöcske kóla, 350 Ft
Meleg ital: Capuccino, 300 Ft
Harapnivaló: Kolbásztál, 1850 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1812065941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása