.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 12. 10. - kocsmablog
Cseresznyéből készül az év pálinkája 2017-ben

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően összeadták legjobb főzeteiket az ország válogatott pálinkafőzdéi. A szakértő zsűri vakkóstolással választotta ki idén is a legjobbakat, így a cseresznyére alapozott házasítást tavasszal már a közönség is megízlelheti.

A Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához igazodó pálinkakülönlegességben több kiváló főzde tételei egyesülnek évről évre, bizonyítva hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és konyaknál, de a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez. A sokszínűség jegyében 2011-ben szilva, 2012-ben barack, 2013-ban meggy, 2014-ben körte, 2015-ben alma, 2016-ban a birs, most meg a cseresznye került terítékre.

A szakmai összefogás szimbólumává vált Év pálinkája szakértői a megmérettetésen résztvevő főzdék főzőmesterei, akik ez alkalommal úgy döntöttek, hogy 10 főzde birspálinka-tételeit értékelte úgy, hogy a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus és a Zimek főzdék cseresznyéből készült pálinkáit tartják érdemesnek blendelésre. Az új terméket több hónapos pihentetés után, sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba.

A versenyen a pálinkákat a nemzetközi szabványok szerinti, húszpontos rendszerben bírálta a zsűri. A szakértők vakkóstolással választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, és ezt egészítik ki a további tételek hozzáadásával.

A főzdék együttműködése ebben a projektben túlmutat a gasztronómiai élvezeteken. A főzőmesterek minden törvényi nehézség és a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák fogyasztásának csökkenése ellenére is hisznek abban, hogy a pálinka olyan nemzeti kincs, amiért érdemes kiállni, és amelyet minden eszközzel népszerűsíteni kell.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6812133521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása