.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 11. 25. - apuska
Jobban ízlik vele a sör

Sör mindig van otthon, sörkorcsolya ritkábban. A lusta ember pont annyi időt szeretne eltölteni egy jó sörkorcsolya elkészítésével, amennyi egy sör kibontásához kell. Random felnyitottunk egy spájzszekrényt és egy hűtőgépet, majd sorra kipakoltunk minden aktuálisan fellelhető ropogtatnivalót. Figyelem, a gyomor nyugalmának megzavarására alkalmas termékteszt következik!

Relatív könnyű összehasonlítani ugyanazon ligában játszó versenyzőket. Savanyúságok, vagdalthúsok, túrók, gabonapelyhek, chipsek. De mi van, ha egymás ellen eresztjük őket? A kóstolás során egyetlen állandó szereplőnk a sör, egy jóféle cseh világos (Primator, English Pale Ale), minden más egy csepeli panel adta valóság, vagyis egy véletlen éléskamra morbid szüleménye.

1. Globus hagyományos vagdalthús

Aprított jellegű húkészítmény Csehországból. Igen: hú! - ez olvasható le a címkéről, míg az összetevők hosszú listáján ott a szeparált szárnyashúspép (11,6%) és a sertéshúspép (4,5%), igazán ínycsiklandó. Miután karikákra szeleteltem és megcsillant rajta a zsír, eljátszottam a gondolattal, hogy kisüssem. De ne tovább, tartom magam a saját szabályaimhoz, erre nincs idő, már a konzervet kinyitni is tovább tartott, mint egy sört. A nyelvem és szájpadlásom egyetlen falatban megannyi textúrával ütközött, és mert szívesen szabadultam volna ettől, rögtön utánaküldtem jó pár nyelet sört. Ám a vagdalthús makacs teremtmény, sajátos konzervgyári fűszerezésével együtt visszakívánkozik, kitartás, jöjjön az újabb sörkorcsolya jelölt, ezt muszáj lefojtani.

2. Viva mogyorós párnácska

Mogyorós krémmel (50%) töltött gabonapehely 7 féle hozzáadott vitaminnal. Talán nem véletlen, hogy egy pohár tej képe található a dobozon illusztrációként, mert világos sörrel csapnivaló. Bár a keserű-édes ellentétes ízek elvben akár jól is működhetnének, nem teszik, tökéletesen lenullázódik mindkettő. Viszont megcsapott egy kósza kísértés, hogy a bögrébe kiöntött gabonapehelyre öntsem rá a sört, mert ha azt magába szívná, legalább az egészséges reggelik fizikai törvényeit beteljesíteném.

3. S-Budget félzsíros tehéntúró

A szárazanyagban legalább 25% zsírtartalom. Ezzel együtt - így magában - alig csúszik, nem véletlen, hogy csuszatészta nélkül ritkán csócsálgatom. Meglepett, hogy cukor hozzáadása nélkül az íze mennyire semleges és natúr, ergo sörrel kortyolgatva sem zavaró, míg az állaga kimondottan izgalmas. Cserébe baromi kellemetlen kézzel csipegetni, maszatol, vadul hullanak le belőle kisebb-nagyobb darabok, és méreténél fogva nagyon gyorsan elfogy.

4. Vecsési savanyított káposzta (piaci)

A világos sörtől savanyú a szád, nem ígéri senki, jobb élet vár rád... Jutott eszembe rögtön a Beatrice legnagyobb slágerének dalszövege, majd hogy mennyi savanyú sört próbáltak az elmúlt évek során megitatni velem, mióta a kézműves sörforradalom áttörte a határokat. Végül Csehország. Hogy ha ez a káposzta párolva lenne, csülök és knédli kísérné, mennyivel jobban élvezném, mert így a sör csak arra való, hogy lekeverjem a pusztító savanyúságot, és soha többé ne kívánjam vissza.

5. Lay's Strong Hot Chicken Wings chips  

Csípős csirkeszárny ízű burgonyachips. A zacskón lángokban álló hot-mutató pont középen ragadt le, vagyis a strong szériában van ennél durvább. Ugyan teljességgel felfoghatatlan számomra, hogy udvaron kapirgáló baromfiak nélkül csupán ízfokozókból hogy lehet a panírozott csirkeszárny variánst a roppanós krumpliszirmokra rákeverni, de miután a hirtelen felindulásból érkező brutál erő elvész, nyomelemeiben tényleg hozza a pipihús jelleget. Ja, és egyszerűen kívánja maga után a sört. Először csak lehűteni a kedélyeket, majd a következő kortyok már a sós ropogtatni valók okozta szomj csillapítására is alkalmasak. Ez egy klasszikus sörkorcsolya, ami a sörfogyasztás iramát is sokszorozza. Talán nem véletlen, hogy a konyha nélküli kocsmák többsége is a sós mogyoró / chips étlapra esküszik.

Tisztelettel jelentem, nem vagyok finnyás, de... az éhségérzetem elmúlt. Megannyi bátor sörkorcsolya próbálkozás után frappáns lenne meglepetés győzelemmel előállni, a sörkedvelő közönséget egy merész ajánlattal a tutiba vezetni, de ezen a napon, ebben a mezőnyben, nem jött össze. Egyszerű készétel műfajban a Lay's chips végzett az első helyen, mögötte a tehéntúró, aztán a vagdalthús, majd a mogyorós párnácska, végül a savanyú káposzta.

Sört bármihez, bármikor? Eztán kétszer meggondolom!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8611948627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furious ewok 2016.11.28. 09:02:30

Hideg pörkölt lábasból, na az az igazi sörkorcsolya. Amúgy én a kecskés reklámos kekszet szoktam sör mellé enni, pont jól dolgoznak össze.
süti beállítások módosítása