.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 10. 17. - kocsmablog
Tömény történelem

Borban az igazság, szól a mondás. A Comedy Central saját készítésű sorozatának, a 2016 október 24-én debütáló Tömény történelemnek a mesélői épp ezt az elméletet tesztelik, miszerint ittas állapotban elevenítik fel a régmúlt eseményeit. Hogy lett Koppány vezér egy lúzer, Drakula meg török-magyar kettősügynök? Az iskolában biztos máshogy tanítják, de így sokkal szórakoztatóbb!

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6311822803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.11.08. 08:57:52

Kérdésemre a csatorna elárulta, hogy a hírességek előzetesen megkapták az adott történelmi eseményről vagy személyről szóló történelemhű, tényszerű összefoglalót. Tehát a hivatalos verzió ismeretében érkeztek a forgatásra, ahol a stáb három etapban vette fel a saját sztorijukat.

Először az iszogatás előtt, józan állapotában kérik meg, hogy mesélje el, szerinte hogyan is zajlott le ez az esemény, milyen érdekes – akár vicces, vagy pikáns – részletek maradhattak ki a történelemkönyvekből. Rögzítik az alternatív sztorit (felkészülve a későbbi, néhány kupica hatására bekövetkező esetleges kontrollvesztésére), majd a mesélő kellemesen spicces állapotában és jóval a megengedett alkoholmennyiség után is készül felvétel – ekkor megpróbálja újra elmondani a történetét, ezúttal gyakran elkalandozva és eltévesztve a saját maga által felfűzött történetszálat – ebből fakad a produkció különleges humora. A végső anyag rendszerint az utolsó két etapból áll össze.

A produkció érdekessége (és a másik humorforrása) még, hogy a mesélők nem tudták, hogy később a történetüket korhű díszletek és jelmezek között megelevenítő színészeknek pontosan az ő felvett hanganyagukat kell szájszinkronizálniuk, lereagálva így akár a felnevetéseket vagy csuklásokat is.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.12.12. 15:26:13

Fene se hitte volna, hogy az indexes szabózé is beszáll ebbe a buliba, mi kívülről nézve többször kínos, mint vicces. Ha már annyi kritika látott napvilágot a tollából, épp itt az ideje őt is kritikusan figyelni - remélem, erről a részről sixx is beszámol. :)
index.hu/kultur/media/2016/12/12/benne_vagyok_a_teveben_csak_eleg_kodosek_rola_az_emlekeim/

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.09.19. 12:54:17

Nem lehettek annyira bénák a nézettségi számok, mert 2017. szeptember 22-én kezdetét veszi a 2. évad.

A premier epizódban Badár Sándor és Papp Szabi, a Supernem frontembere tömény ihletettségben világít rá Jókai Mór elhamarkodott forradalmának és Kinizsi Pál fergeteges karrierjének történelemkönyvekből kimaradt történetére. A további epizódokban pedig olyan mesélők áldozzák fel józanságukat a történelmi hiteltelenség kedvéért, mint Fluor Tomi, Anger Zsolt, Felcser Máté, Kamarás Iván, Ganxsta Zolee vagy a legújabb stand-up generáció tagjai. A kifacsart históriákat pedig közkedvelt sztárok, többek között Gryllus Dorka, Trokán Nóra, Rezes Judit, Nyári Dia, Kamarás Iván, Árpa Attila, Anger Zsolt és Gáspár Tibor keltik életre.

Itt van hozzá egy kis előzetes: youtu.be/Rqw4YNikpcc
süti beállítások módosítása