.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 30. - apuska
Zsiráf

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 53.
Látogatás: 2016. augusztus 31. 16:30-19:30
Google Maps

A Zsiráffal csak egy gond van - nem üzemel egész évben.

Telefon: +36 30 294 6096
Facebook: fb.com/zsirafsorkertbudapest
Web: -

Vélemény

apuska:

A gyönyörűen felújított Eiffel tér évek óta üresen állt. Érthetetlen, hogy nem volt soha képes senki hosszútávon megtölteni élettel. De hosszú lábaival átlépte a körutat végre a Zsiráf, amit érts, ahogy akarsz, de az új pingvin!

zsiráf-pingvin.jpg

A Zsiráf koncepciója 2016 tavaszán született meg, és bár a megvalósításra nagyon kevés idő jutott, a franciaországi foci EB rajtjára sikerült megnyitniuk. Ez annyit jelent, hogy a 2016. június 10-i nyitómeccsre a szurkolókat egy hangulatos kerthelyiséggel, néhány színes konténerből álló kiszolgáló egységgel, és egy kisebb lakás méretű HD kivetítővel várták - ennek ellenére nem egy sportos, meccsnézős hely -, akik szép lassan odaszoktak az amúgy rendezett, de azelőtt kissé steril Eiffel térre.

Remélem, a Zsiráf mellett az Ötkertet is üzemeltető 4BRO komoly lökést ad a környék fejlődésének, mert van benne potenciál. A főváros legújabb sörkertje a körúton túl abszolút hiánypótló, több mint egy kocsma, ez már közösségi tér, ahol napról-napra szabadtéri kiállítások, képzőművészeti vásárok, vasárnapi piacok, akusztikus koncertek és DJ-k töltik meg a programtáblát. Akár egy urbánus oázis a betonsivatagban: munka után vagy hétvégén ideális helyszín a lazításra, egy kiadós street food vacsorára a Sophie & Ben Bistro jóvoltából, esténként pedig az alapozásra és táncolásra.

A színes étel-, ital- és zenei paletta mellett a Zsiráf a kortárs képzőművészet elkötelezett támogatójaként rendszeresen szervez kulturális eseményeket. A szeptember 4-én útjára indított Art Garden például egy alternatív kiállítás, ahol bárki megtekintheti és megvásárolhatja a legújabb kortárs festményeket, printeket vagy kísérleti alkotásokat, miközben találkozhat a művészekkel is. Az eseménysorozat arra is lehetőséget biztosít, hogy a fiatal tehetségek reális képet kapjanak az alkotásaik iránti keresletről.

A Terasz Budapest 2016 versenyen pop-up terasz kategóriában azért is szerepelt jól a Zsiráf, mert természetesen laza, itt nem kell feszengeni, nincs dress code, a vendég érkezzen gördeszkán vagy nyakkendőben, jól fogja érezni magát. A konténer teteje az egyik legjobb hely, onnan csodás mindenfelé a kilátás, de a dézsás növényekkel sűrűn rakott murvás részben sincs hiba, egész komoly társaságok ülhetnek le itt együtt, ha az asztalokat összehúzzák.

Az étel- és italkínálat pazar. 6 csapról folynak sörök, 2 csapról a borok, ínycsiklandóak a kaják, és nagyságrendileg ugyanolyan belvárosi árak vannak, mintha az Erzsébet téren mulatnál. Egyébként a parkkal, a szökőkúttal, a partszélen ücsörgőkkel együtt az élmény is ehhez hasonlít a legjobban, és az esténkénti akusztikus koncertek itt külön fokozzák a meseszerű varázst.

Ha a "Gödör" könyékét főleg azért bírod, mert oda vihetsz saját italt, itt sem fogsz feltételen csalódni. Már amennyiben a konkrét kerthelyiségtől távolabb a pároddal ücsörögsz, és a kezetekben nincs több, mint egy üveg bor vagy két doboz sör, olyankor itt sem zavarnak el, a házszabályok bármennyire is tiltják. Sőt. Finom utalásképp a pincérek műanyag poharat is adnak hozzá, így hívják fel a figyelmed, hogy ha elfogy, utántöltheted a pultnál.

És hogy miért Zsiráf? Na, erre nem sikerült rájönni. Mivel az asztalokra kikérhető sörzsiráfoknál erősebb tippet egy alkalmazott sem mondott, ereszd szabadon a fantáziád, vagy hívd te is csak pingvinnek.

anyicska:

Igen, a Zsiráfka. A Zsiráffal csak egy gond van - nem üzemel egész évben... Mondjuk logikus, mivel egy kimondottan kiülős helyről van szó, de olyan gyönyörű hangulata van, hogy el tudnék képzelni itt egy kellemes forralt borozást a szállingózó hópelyhek között. Szerintem nem csak én díjaznám, hanem a karácsonyi őrületben lévő Westend leizzadt vásárlói is.

De Zsiráf egy déli állat, legyen csak a nyár az övé. És miért is tetszett annyira a hangulata? Első sorban nagyon jó helyen van, körülvéve a Nyugati pályaudvar történelmi épületeivel, valamint a modern üveg irodaházzal és a szépen gondozott zöld gyeppel. És ez a fajta régi-új kontraszt a Zsiráfban is benne van. Látszik, hogy új a hely, trendi, modern, laza, kedves kiszolgálással, fiatalos közönséggel, kulturált mosdókkal, de mégis mintha visszamennénk a 60-as évekbe. Ezt a korszakot én csak a filmekből és képekről ismerem, de hiszem, hogy tényleg ilyen volt, mint pl. a Csinibaba című filmben. Színes neonok, izzósorok, lámpások, kerti bútor, murva, fák, bokrok, csíkos árnyékolók, vidám napernyők.

Nagyon remélem, hogy a téli álom után visszatér hozzánk Zsiráf ugyanabban a formában, amiben idén megismerkedtem vele!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 490 Ft
Üveges sör (0,33 l): Távoli Galaxis, 1050 Ft
Bor (1 dl): Frittmann Duett, 350 Ft
Rövid (4 cl): Unikum, 950 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítők, 540 Ft
Meleg ital: Capuccino, 520 Ft
Harapnivaló: Sajtburger, 1290 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6511686659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása