.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 22. - apuska
Két lámpás söröző, borozó

Cím: 1211 Budapest, Karácsony Sándor utca 11.
Látogatás: 2016. április 16. 21:00-22:00
Google Maps

Kissé szürreális a diszkófényekkel meg a beszélő dj-vel.

Telefon: +36 1 420 9527
Facebookfb.com/pages/Két-Lámpás-Söröző/339925866090356
Web: -

Vélemény

apuska:

A Két lámpás söröző, borozó Budapest viszonylatban egy kihaló műfaj, ettől még abszurdabb, ahogy az új építésű társasházakkal szemben az utca régi oldalán a nem túl impozáns kertes házak közt hosszú évek óta változatlan formáját nyújtja.

Ez nem szimplán kocsma, hanem egy közösségi tér - hasonlóra törekednek a Kandallóban -, ahol minden program megfér, amit a közönség óhajt. Hol délutáni bababörze, hol kötetlen beszélgetés helyi politikusokkal, hol lecsófőzés bográcsban, hol ballagás utáni bankett, hol darts verseny, hol karaoke, hol Ringó diszkó Csepel népszerű lemezlovasával, Ringbauer Jánossal. Bulik persze főleg hétvégente vannak, és hogy hogy nem, a csepeli kocsmatúránk végén - előre nem tervezetten - beleszaladtunk egybe. Talán elég, ha előlegben annyit mondok, a színvonal a középiskolai suli-bulikat idézte.

A bejárat fölötti márkázott lámpákat látva nem kérdés, miről kapta a kocsma a nevét. Mikor nyitva, ki vannak hajtva az ajtó spaletták, amin a klasszik sörözőket és borozókat idéző faragott hordóvégek hívogatnak, persze egy figyelmeztetés alapján, csak ha nem pénzt akarsz váltani.

Az ajtó mögött pár lépcső felfelé, majd egy szokatlanul nagy előtér. Itt lehet csocsózni, a régi idők nagy bulijait bemutató (Farsang 2006, Szépségverseny 2006) fényképes tablók szereplőt őszintén megmosolyogni, a fából faragott korsó falióra idejével a sajátodat egyeztetni. Innen már tényleg csak pár lépés a pult. Kiszolgálás kizárólag itt, csapolt sör a látszat ellenére nincs, de innen továbbállva egy csomó típusú ülőhely közül lehet válogatni.

Mindjárt ott a szikrázó diszkógömb alatt a farsangi pompába hajló nagyterem, ahol a bájos terítőkkel és művirágokkal tarkított széttolt asztalok között a zenés-táncos mulatságokat is tartják, ilyenkor facér lányok rázzák hajnalig. Hátul a lambériában úszó, egykori játékterem helyén már csak újabb vendégtér, körülötte összecsukható székek, és szükség esetén csatasorba állítható ventilátorok. Balra egy télikerthez hasonlatos soküveges, csipkefüggönyös toldás, közepén biliárdasztallal, körülötte az üvegfalon túl, amerre látsz, kerthelyiség, sok-sok növény, és egy különálló egységben a vasúti pályaudvarokat idéző WC.

Két lámpás, nem több, nem kevesebb, kedves és szerény. Helyi érdekekre szabva.

kalimpa:

Érdekes elegye a tinidiszkónak és a vidéki billiárd szalonnak csúfolt kocsmáknak, ahol egy leselejtezett asztalon golyókat lökdösnek félrészeg emberek. Van egy terasz is az épület mellett pár kopott iskolai székkel, nem túl bizalomgerjesztő az sem.

A pia elég minimál kínálattal bír, ellenben nem is túl drága. Valahogy az egész olyan szürreális a diszkófényekkel meg a beszélő dj-vel, hogy az már nosztalgiára sarkalló életérzés. Nem tudom, hogy bármikor fogok-e még erre járni, ki tudja, ha igen, azt azért elérte, hogy ne undorral a képemen lépjek be.

anyicska:

Ez egy nagy utazás volt, térben, időben. Nem is gondoltam, hogy csepeli új építésű házak közvetlen szomszédságában üzemel egy igazi, vidék jellegű diszkó. Legutóbb, még sok-sok évvel ezelőtt találkoztam hasonlóval, igaz, cseh változatban. A Két lámpás neve alatt inkább valami rejtélyes, sötét, eldugodt, nyugodt kocsmát képzeltem el, ahova vagy szerelmes párok mennek romantikázni, vagy magányos törzsvendégek meginni a napi adagot. De nagyot tévedtem. Őrületes diszkóba csaptunk bele. Régi slágerek, kicsit öregedő, de annál lelkesebb DJ, körben táncoló csajok, őket kergető pasik, csocsó, művirágok és egyéb retró és giccs határánál mozgó díszlet. Ha valaki nagyon bulizna Csepelen, irány a Két lámpás, egy próbát megér!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): -
Üveges sör: Arany Ászok, 390 Ft
Bor (1 dl): Varga Olaszrizling, 200 Ft
Rövid (4 cl): Kommersz, 330 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítők, 350 Ft
Meleg ital: Tea, 280 Ft
Harapnivaló: Meleg szendvics, 600 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr358752576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása