.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 19. - apuska
Arany söröző, palacsintázó

Cím: 1211 Budapest, Színesfém utca 27.
Látogatás: 2016. április 16. 18:40-20:50
Google Maps

Csepeli mediterrán hangulat, 135 különböző palacsintával!

Telefon: +36 20 979 1140
Facebookfb.com/Arany-Palacsintázó-és-Söröző-750225238403848
Web: http://trendypalacsintazo.hu

Vélemény

apuska:

A kultography blogon Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van! címmel jelent meg nem is olyan rég egy Index címlapra kikerült írás, és ahogy az ilyeneknél lenni szokott, a szerző a hozzászólásokban kapott hideget-meleget. Tény ami tény, a palacsintázó megosztó, és mi, akik rendszeresen visszajárunk, szintén sokféle arcát láttuk már. De ami a lényeg, soha nem ábrándultunk ki belőle!

A Csepel Művek gyárterülete itt kezdődik. Ha idáig eljössz, érdemes benézni oda is, legújabban a Város Budapesten anyaggal csináltak hozzá széles körben kedvet, bár arról pont nem tettek említést, hogy a fizikai munkások igényeire szabva számtalan lehetőség van odabenn olcsón, tartalmasat és jót enni.

No, akkor fussunk neki elölről! A belvárost elkerülő hatsávos út szélén álló vörös téglás épületre hatalmas betűkkel van kiírva Arany söröző, palacsintázó, míg az idevágó weboldal következetesen Trendy palacsintázóként emlegeti. Ezen az apró ellentmondáson persze ne akadjunk fenn, inkább foglaljunk helyet a tujákkal és virágosládákkal határolt teraszon, esetleg üljünk be a sörözőbe vagy a palacsintázóba, igény szerint.

Elöljáróban annyit azért mondok, nem mindegy!

A lottózóként is működő söröző az ablakokon és a hátsó ajtón át kiváló rálátással a gyárkéményekre, kizárólag azoknak való, akik a vidéki kiskocsmák hangulatát szeretik. Töredezett a padlókő, viseltes a bútor, borzalmas függönyök, viharvert biliárdasztal, a tévé villódzik, mulatós zenéktől roskad a zenegép, és az apácarácsra rögzített művirágok a legfőbb díszítés. És a vendégkör? Hogy fogalmazzak finoman... Az élet nem jött be maradéktalanul nekik, és ezt szerencsejátékkal súlyosbítják. Ami még megdöbbentő, hogy kifőzde jellegű kaja a szemközti Üvegházhoz hasonlóan itt is van (pl. paradicsom leves, palóc leves, bolognai spagetti, gombapörkölt, brassói), ugyanakkor semmi ráutaló, hogy egy ajtóval odébb 135 különböző palacsinta képzi az étlap nagy részét.

Ha a palacsintázó a cél, a sörözőt kerüljétek! Persze nem állítom, hogy az épület igényesebb felében csak a közép- és felsőosztály étkezik, vagy hogy lakberendezési magazinokba lehetne mutogatni, a a tengernyi kiálló, belógó bizbasszal a dizájn itt erősen túl lett tolva, a kevesebb több, így ez már giccs. De őszintén. Ez hol érdekel, ha van olyan szerencséd, hogy jut szabad asztal? Mikor kihozzák eléd a novella vastagságú étlapot, amíg választani próbálsz, el is fogy egy korsó sör (a csapoltat a sörözőből hozzák, a hordót meg Rizmajer Józsitól), majd még egy, amíg az orbitális méretű adagokat frissiben elkészítik. És amikor eléd rakják, csak nézel, mert biztos nem számítottál ekkora adagra és gusztusos tálalásra. Ilyenkor kötelezően megindulnak az egymás tányérjából való kóstolások, hogy muti meg azt is, meg ezt is, majd mikor rájössz, hogy mindegyik jobb annál, mint amit te készítettél el legutóbb otthon, megfogadod magadnak, hogy ide még visszatérsz.

Ez a fázis nálam 3 éve tart. Különlegesebbnek tartom a gyorskaják mindegyikénél, miközben a palacsintázó egyszerűsége és árai egészen hétköznapivá teszik. Egy kisvendéglővel felérő étterem, ahova ünnepi alkalmak hiányában is be szoktunk térni. Kipróbálni kötelező!

 

kalimpa:

Na, ezt a helyet bárkinek ajánlom tökszívesen, ha enni akar, s hozzá olcsón inni, de nem a kocsma részen, mert az hardcore, szigorúan csak az étterem oldalon!! Nagyon nagy a palacsinta választék, csak sajnos elég lassú a kiszolgálás, mivel általában tömve van, s így a pincér és a szakács nem bírja az iramot. Bár a pincérre egy rossz szavunk sem lehet, nagyon előzékeny és kedves volt.
Finom és olcsó, ez a két erős pillér tartja életben a helyet, ennyi már pont elég a Csepel Művek főkapujának árnyékában.

anyicska:

Pár évvel ezelőtt ez a hely erősített meg abban, hogy jó helyre költöztünk. Míg felújítottuk frissen vásárolt lakásunkat, ide jártunk vacsizni, sörözni. Azóta is visszatérő vendégek vagyunk, cseh családomat is idehoztam, és eddig mindenki nagyon elégedett volt.

Nem csoda, hisz rengeteg fajta sós és édes palacsinta, csapolt Rizmajer világos sör, sajátos, mogorván kedves csehes kiszolgálás várt ránk minden alkalommal.

Nyáron a teraszon még meccseket is néztünk a kivetítőn. És pont itt, a sok ezer talp koptatta műfüvön csodálkozok mindig rá az Arany palacsintázó és söröző két arcára, mert rendszerint itt találkozik két világ: a söröző és a palacsintázó közönsége.

A palacsintázó sokkal igényesebb és inkább családi jellegű. A sörözőbe leginkább az a típusú ember jár, akivel más csepeli talponállókban is szoktunk találkozni. De mivel a friss levegőn vagyunk, itt annyira nem zavaró tényező. Bevallom, a söröző részében a helynek csak rövid ideig tartózkodtam, de talán nem is baj. Nekem a palacsintázó fele a sokkal szimpatikusabb, egészen otthonos, amolyan csepeli mediterrán hangulat. Ezekért mindenképp érdemes visszajönni.

Miért jelent nekem még többet? Amikor Szent Imre tér megállóban a hévről leszállva kacsingat rám az Arany söröző és palacsintázó neonja a Csepeli Művek felirat mellett, tudom, otthon vagyok.

 

petra:

Én itt már eléggé elfáradtam, de felüdülés volt a sok üveges sör után végre egy kis csapolt. Szerintem a társaságban sokaknak bejövő pincér kicsit túlspilázta a szerepét, de nyilván kell ilyen is. Lényeg, hogy sör, meleg étel, és jó társaság volt. Meg hogy utána haza lehetett menni, nem kicsit bebaszva. :)

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Rizmajer világos, 240 Ft
Üveges sör: Arany Ászok, 285 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 450 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 245 Ft
Üdítő (2,5 dl): Bomba, 380 Ft
Meleg ital: Kávé, 155 Ft
Harapnivaló: Sós palacsinták, 950-1250 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr168752574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása