.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 14. - apuska
Mi lesz veled Főzdefeszt?

Hányszor halljuk/mondjuk, hogy a Főzdefeszt nem a régi? Még jó! Ha olyan lenne, mint az elején, amikor a Palotanegyedben pár ezren ismerkedtünk az első kézműves sörökkel, akkor a Főzdefeszt sem koncepcióként, sem üzleti vállalkozásként nem lenne sikeres. De mi jó hír a fanyalgóknak, azóta van számtalan alternatíva!

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr468100256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2016.09.14. 22:58:33

Jó poszt, mint ahogy jó az idézett Mad Scientist poszt is. Ami persze nem jelenti azt, hogy mindennel egyetértek, van, amivel igen, van, amivel nem. Kezdetnek idemásolnám azt, amit a FB-on írtam:
1) Mindenkinek joga van olyan üzleti modellel próbálkozni fesztivált szervezni, amilyennel akar. Ma már szerencsére tavasztól őszig tele vagyunk fesztivállal, akinek nem tetszik a Főzdefeszt modellje, az kihagyhatja ezt a hétvégét, az előzőn és a következőn is van másik. Továbbá a város tele van olyan kocsmával, ahol a feszten jelenlevő sörök illetve főzdék megtalálhatóak. Szóval akinek nem teccik a feszt modellje, az ne látogassa. Ez az egyetlen érv, ami hat, feltéve, ha elég sokan "kimondják". Ha meg a a távolmaradók tömegei ellenére a feszt él és virul, akkor tessék tudomásul venni, hogy a modell egyesek nem tetszése ellenére is működik. (A modell egyébként - mint ahogy ez a következő pontokból ki fog derülni - nekem sem tetszik.)
2) Az eddigi feszt poharak (ld. 1.1 pont fentebb) az én szememben elég silány darabok voltak, nem érték meg az "árukat". Azaz - az én bevallottan szubjektív értékítéletem szerint - itt igenis a 'van belépő-kapsz poharat' modell működik.
3) Ami a WC-t illeti (ld. 1.2 pont fentebb), egy sörfesztiválon sokat pisil az ember, tehát a 100 forinttal drágább pohár/belépő nem vethető őssze az alkalmanként fizetett wc belépővel, ami ráadásul nem is 100 forint volt, hanem 150. Szóval ezügyben a poszt kissé pontatlanul bánik a költségekkel.
4) A Metapay (ld. 2. p ont fentebb)jó. Illetve a Metapay nem annyira, de az, hogy ha van terminál, akkor működik az érintős bankkártya is, az igen. Nekem, mint fogyasztónak, messze ez a legkényelmesebb.
5) Ami az árakat illeti: tapasztalataim alapján a feszten kb. hasonló árakon kapom a sört, mint mást fesztiválokon, itt azonban vannak extra költségek (wc, pohár) azaz összességében a feszt drágább, mint a versenytársak. Ezt részben talán kompenzálja a minőség (űvegpohár, mosók, tisztább wc), de - az én bevallottan szubjektív értékítéletem szerint - csak részben.
6) A borravalós rendszer engem személy szerint felháborít.
7) Egy rendezvényen, amelyik kifejezetten kézműves (vagy kraft, ahogy tetszik) specialitásokra megy rá, az 1 decis kostoló adag alap kellene hogy legyen. Ennek megfelelően az egy decis kostoló pohár is: azaz tessék lehetőséget adni a kuncsaftnak arra, hogy ilyet kapjon a belépője fejében.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2016.09.14. 23:44:10

@promontor: Néhány megjegyzés, ami azóta eszembe jutott, árnyalandó a fentieket.

8) Fenntartva mindazt, amit az 1, pontban mondtam (nem véletlenül volt az első, a számozás fontossági sorrendet jelez!), azt is el kell mondani, hogy ugyanakkor nem meglepő, hogy a feszt változásai élénk kommentárokat kapnak. Ugyanis szemben mondjuk a Budai Sörfesztivállal, vagy a Belgával, ahol mindig is volt pl. belépő-pohár, azaz aki oda járt, az évek óta változatlan feltételekkel tehette ezt (vagy dönthetett a távolmaradásról) itt ezeket viszonylag rövid idő alatt vezették be, jelentősen átalakítva ezzel az üzletpolitikájukat. Ha valaki gyorsan változtat, ne csodálkozzon, ha lesznek, akiknek a változások nem tetszenek.

9) Azzal a néha hallott sugalmazással, miszerint a bevezetett változások természetes és elkerülhetetlen folyamat eredményei lennének, nem értek egyet. Ezek a szervezők döntéseinek eredményei. Más szervezők más döntéseket hoztak és nekem azok is életképesnek tűnnek.

10) Az alapértelmezett borravalós rendszerrel az a nagy bajom, hogy megtévesztő sunyi becsapós árdrágító húzás, (ugyanúgy egyébként, mint ahogy az egyes éttermek által kötelezően felszámolt szervízdíj). Ellene megy a Magayrországon megszokott gyakorlatnak és ezéltal kihasználja azt, hogy a fogyasztó a döntését a beidegződések miatt ösztönösen is a kiírt árak alapján hozza meg, Ehhez képest pedig a valóságban magasabb árat számolnak fel. A fogyasztók nem kis része észre sem veszi az extra tételt, aki észreveszi, az is sokszor lenyeli a dolgot, pedig magától nem adna borravalót. Szóval ez egy csúnya, piszkos trükk.

11) Figyelembe véve, hogy a viszonylag rövid idő alatt végrehajtott árdrágító húzások védelmében mindig az az ideológia propagálódott, hogy valós költségeket kell megfizetni, azon morfondírozom, hogy meddig lesz ez a "logika" kiterjesztve. Mi jön legközelebb: pénzbedobós pohármosó, netán bérelhető padok és bérelhető napernyők?

12) Kicsit visszatérve az elejére, az én jóslatom az, hogy van és lesz lemorzsolódás (illetve átpártolás más fesztiválokra), de abban nem hiszek, hogy a Főzdefesztet rövid távon a bedőlés veszélye fenyegetné. És félig-meddig lemorzsolódóként is azt mondom, hogy nem is örülnék neki.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.09.15. 08:12:39

Tudomásul kellene venni, hogy tetszik, nem tetszik, nincs számottevő fogyasztói réteg, aki meg tud/akar fizetni 800 forintot négy deci sörért. Ez a piac mindig megmarad az évi százezer hekto alatt. Talán lenne kompromisszum, talán van átmenet az ötven és a négyszáz forintos sörök között!
süti beállítások módosítása