.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 8. - apuska
Little Hollywood Pub

Cím: 1211 Budapest, Szent Imre tér (autóbusz pályaudvar előtt)
Látogatás: 2016. április 16. 17:20-18:00
Google Maps

A végeredmény megkérdőjelezhető, mint egy klisékre húzott nyálas romantikus filmben.

Telefon: + 36 70 386 8624
Facebookfb.com/mayareload
Web: -

Vélemény

apuska:

Maya presszó. Mindenki így ismeri. Nem is értem, minek összezavarni a helyieket a Little Hollywood megnevezéssel?

Valódi klasszikus. 1986. május 8. óta aktív része a Szent Imre téri buszmegálló előtt a pavilonsor életének, bár 2012. január 30. hajnalán a rövidzárlat okozta tüzet - horror, állatok pusztultak el! - mindenki megemlegette. A kocsma kiégett, a tetőn éktelen lyuk nyílt, nulláról kellett kezdeni mindent.

maya.jpg

forrás: Google Map 

A kényszerű átalakítás nem tett rosszat a helynek. Bár majd egy év telt el, mire újra meg tudtak nyitni, a végén minden sokkal szebb lett, állandó programmá vált a meccsnézés, az Xbox, a karaoke, a disco, esténként fiatalok töltötték meg a teret. A megújult külső és belső mellett a kínálat is átalakult: megjelentek a minőségi pálinkák és borok, de még a házias falatkák elkészítésére is figyeltek.

Hogy hol vett a tűzvész szülte fordulat súlyos hollywoodi csapást? Azért Csepelen se fogjunk mindent a Fideszre, de jó eséllyel erről Andy Vajna sem tehet. Hiába az átlagosnál nagyobb költségvetés, a világot jelentő deszkákra felépített műsorszóró terasz, a barikádnak tetsző pult mögött a csinos főszereplők, a hatalmas kirakati ablakokon áttűnő természetes fényelés, ha lapos a forgatókönyv, és a díszletet tekintve a giccs felülír mindent. Így a végeredmény megkérdőjelezhető, mint egy klisékre húzott nyálas romantikus filmben.

Csak a példa kedvéért. Vessük tekintetünk a színek jó barátja ismeretlen realista festő munkáira, az indokolatlanul tarka függönyökre, a nádkerítésből cifrára szabott csilláralakzatokra, a hátsó VIP taktusba bedobált hintaágy és ülőgarnitúra másodvirágzására, a WC-k tarka csempéinek semmivel össze nem egyeztethető kombinációira. Lehet ezt így, és kis szépérzékkel lehetne jobban, de be kell látni, már ez is lényegesen több, mint a környéken bárhol, csak előrébb tart az amerikai filmgyártás, éljen az akarat diadala!

kalimpa:

Csepel központi helyén, a Szent Imre téren van ez az ízléstelenül összerakott kávézó-kocsma-pub vagy mittomén mi a franc. Ok, értem én hogy Hollywood meg filmek meg minden, na de a két éves filmplakátok és a béna falfestések kiégették a retinámat, hát még az üvegtéglákkal megbolondított műkő burkolatú pult s a lógós csillár vagy mi. Amúgy a hangulat is elég fagyos volt, nem szeretnék itt inni soha, de soha többé.

 

anyicska:

Annyira nem csípem angol nyelvű neveket, ha már magyar honban vagyunk, legyen a kocsmának szép magyar neve. Bár a Kis Hollywooddal sem lennénk sokkal előrébb...

Ez a kocsma, vagy talán inkább kávézó, presszó, bárféle nyilván egy igazi film, mozi hangulatot igyekszik teremteni, több-kevesebb sikerrel. Csepeli kocsmák javához képest határozattan kulturáltabb. Nincsenek zavaró szagok, hajléktalanok, műanyag székek, gusztustalan mosdók. A berendezés újszerű, de sajnos annyira nem hangulatos. Sőt, kicsit unalmas. Holywoodra egy csomó filmplakát emlékeztet, illetve egy falfestmény a kocsma közepén, ami erősen a giccs kategóriába esik.

Nem terveznék ide nagyobb összejövetelt, esti piálgatást, de mivel pont a buszpályaudvar mellett található, szerintem remek hely lehet ahhoz, hogy az ember felfrissüljön a buszra várva.

 

petra:

Az állomás a csepeli kocsmatúrán, ahol ad1) volt csapolt sör - nem is akármilyen, hanem krusovice, csak támogatni tudom. Ad2) ahol félelem nélkül mertem elmenni pisilni. Mondjuk a teraszon cigizés közben elgondolkoztam azon, hogy a helyi csávók hány perc alatt bontanák ki a vesémet anatómiai akkurátussággal egy rossz kérdés miatt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 350 Ft
Üveges sör: Krusovice, 450 Ft
Bor (1 dl): Varga borok, 150 Ft
Rövid (4 cl): Unikum, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Hell energiaital, 500 Ft
Meleg ital: Capuccino, 320 Ft
Harapnivaló: Ropi 100 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr518752564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása