.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 24. - apuska
Berva söröző

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.

Cím: 5100 Jászberény, Rákóczi út 9.
Válaszol: Bozsik Ferenc, üzletvezető/tulajdonos
Google Maps

Telefon: +36 30 584 8740
Facebook: fb.com/terefere2
Web: http://bervasorozo.hu/

Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?

A hely az enyém, a barátaimmal építettük, a barátaim a pultosok, az italok kiválasztása során a barátaim véleménye a fontos. Tapasztalatom mindössze 5 éves, azóta csinálunk valamilyen kocsmát az öcsémmel (régebben egy másik helyszínen, 3 éve itt), de papíron közgazdász vagyok, és abból is élek. Célom tehát nem elsősorban a profit (természetesen veszteséget nem termelhetünk), sokkal inkább egy olyan hely létrehozása én fenntartása, ahol a szórakozás és a kulturált italfogyasztás egy új, a városban eddig nem ismert nívón és környezetben történhet, mindez elérhető áron.

 

Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?

A hely évtizedekig élelmiszerboltként üzemelt, a '90-es évek végén alakították kocsmává, de a központtól távoli elhelyezkedése miatt mindig alacsony árszínvonalú, vendégeket inkább a közeli főiskolai kollégiumból toborzó egység volt. Átvételekor teljesen átalakítottuk, pub-jelleget kapott, illetve a falra egy barátunk jóvoltából egy teljesen felújított, 1959-es évjáratú Berva mopedet tettünk, amelyről a hely végül a nevét is kapta.

 

Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?

A vendégkörünknek van egy stabil magja, akik mind a barátaink, és azért járnak hozzánk, mert a Berva pont rájuk van szabva. Egy másik szegmens a csocsót szeretőké, akik csak nálunk találnak üveg nélküli versenyasztalt (mindjárt kettőt), és megfelelő ellenfeleket is a játékhoz. Nem rendszeres vendégeinket pedig a belvárosi helyekhez képest alacsonyabb áraink és óriási italválasztékunk vonzzák be.

 

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!

A hely megnyitása. 2 hónapos megfeszített munka zajlott, és egy születésnapra kellett készen lennünk. Az ünnepelt minden nap ott dolgozott (persze többedmagával), mindenki fúrt, faragott, festett, takarított, és a határidőt megelőző napon kész lettünk. Azóta is emlegetjük.

 

Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?

A Carlsberg termékei vannak a csapunkon, pontosabban a Carlsberg (2,5dl 300 Ft, 4dl 450 Ft) és a Kronenbourg 1664 Blanc búzasör (2,5dl 350 Ft, 5dl 700 Ft), illetve mindig van a csapon egy kraftsör, jellemzően a Mad Scientist, a MONYO, a HEDON, vagy a Balkezes valamelyik terméke (2dl 400 Ft, 4dl 800 Ft). Borokból a mátrai Laczkó pincészet borait tartjuk, ezek nagyrészt folyó borok, a helynek nem profilja a gourmand borok forgalmazása. A Berva specialitása az átlagosan 40-50 féle whiskyből (skót és japán) és whiskeyből (ír és amerikai) álló szortiment, amelyekhez részletes ismertető is található a pultban.

 

Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?

Programjaink zöme tematikus, vannak whiskykóstolóink, csocsóversenyeink, de a nagyobb sporteseményekre is külön készülünk. Zenét a YouTube-ról hallgatunk, az irány jellemzően a rock, de mindent a vendégek döntenek el.

 

Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?

10-12 autó parkolhat a közvetlen környezetünkben, a kerékpárok lezárására közvetlenül a söröző előtt van lehetőség.

 

Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?

Az aktuális törvények közül a dohányzás tilalmát tartjuk az egyik legjobb hatású döntésnek. Sajnos a jászberényi önkormányzat rendeletben szabályozta a város területén a nyitva tartás övezeteit, így a központtól távol hivatalosan éjfélig lehetünk nyitva. Ez a rendelet meglehetősen bekorlátozza a hely lehetőségeit. Vendégeink száma szezonálisan nem változik lényegesen, talán a nyári időszakban vannak egy kicsit kevesebben, mivel Jászberény nem klasszikus turistacélpont, így itt kevesebben vannak nyáron, mint télen.

 

Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?

Budapesten a Nappali Kávéházat tekintem példaértékűnek, ahol rengeteg fajta italt tartanak, és mindről tudnak is mondani valamit, ha a vendéget érdekli. Sajnos Jászberényben ilyen italválasztéknak nincs fizetőképes kereslete.

 

Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?

Őszinte leszek: semmin. Maximum, ha az épület az enyém lenne, több figyelmet fordítanék a külsejére, mert sajnos a tulajdonos ezt eléggé elhanyagolja. Ötletek persze mindig vannak, ezeket viszont vagy megvalósítjuk, vagy elvetjük, de nem halogatjuk. :-)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1511648684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása