.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 06. 3. - apuska
Aznap

Cím: 1071 Budapest, Dohány utca 68.
Látogatás: 2016. április 1. 18:00-20:35
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Minden másnap előtt van egy aznap... Kitűnő szlogen, adja magát, bárki képes vele azonosulni, remek névválasztás, izgalmas helyszín, a körúti kocsmakínálatból ennél többre nem is telik.

Telefon: +36 30 418 2048
Facebook:fb.com/aznapbar
Webhttp://aznapbar.hu

Vélemény

apuska:

Minden másnap előtt van egy aznap... Kitűnő szlogen, adja magát, bárki képes vele azonosulni, remek névválasztás, izgalmas helyszín, a körúti kocsmakínálatból ennél többre nem is telik.

2014. október 9-én dörrent el a startpisztoly a Norbi Update pékség romjaira épülő Dauer bár helyén. Pár szekszárdi srác gondolt egy merészet, és a Blahától pár lépésre valósították meg minőségi álmukat és rakták le egy sarokra a Vittula mellé. Plusz természetszerűleg hozták magukkal az otthoni borok szeretetét!

Egy hely, ami nem állt be a körúti kocsmák sorába, és nem is úgy tűnik ki, mint a szomszéd Humbák Művek, ahol Tibi atya hasonló elvek mentén kirakott képleten jóval többet egyszerűsít. Az Aznap bár egy modern romkocsma (bár szimplán a kocsma kategóriába neveztek a Heineken Budapest Nightlife Awardsra), vagy ha úgy teszik, egy laza borbár, ahol alkalomadtán egészen érdekes programokba is bele lehet futni, úgy mint kocsmakvíz, filmklub, meccsnézés, táncház, koncert, borkóstolók, házibulik.

Cirka 60 ülőhely van, de az erősebb estéken rugalmasan tágul a befogadóképesség, összejönnek 150-en is, plusz a 10-15 szerencsétlen félrevonuló abban a furcsa padlásszobaszerű különteremben.

Ahogy belépsz, a falra festett Jedlik Ányos és egy hatalmas szódásüveg jelzi, hogy itt a fröccs a kívánságlisták uralkodó passzusa. Hogy képbe legyél, mit kérj, a fröccskalauz a leggyakoribb arányok elnevezéseibe is beavat, így magabiztosan állhatsz oda a több eleméből világító pulthoz, az izzókkal körberakott tábláról kiválaszthatsz egy szimpatikus alapot, de ami a legjobb, ha a legolcsóbbat választod, akkor se futsz lyukra, friss, gyümölcsös, kiváló szomjoltó. Egyébként 4 fehér, 4 rozé, 3 vörös, amit decire mérnek, jellemzően szekszárdiak és balatonbogláriak, de van további 27 palackegységnyi tétel minden színben, itt is erős szekszárdi fölénnyel.

A fából ácsolt magas asztalunkon a foglalt táblácska stílusosan egy parafadugóba volt beleállítva. Körülöttünk a felújítás előtti régi szerkezetek több helyütt ott maradtak mutatóban, így a nyers téglafelületen és a dj pult mögötti kuckóban kapcsoló- és figyelmeztető táblák egészen széles spektruma, no meg a gázórát őrző félkarú próbababa, plusz egy könyvespolc az okosaknak. És a WC-ben? Fekete-fehér újságokból kivágott szexszimbólumok mosolyognak vissza egy montázsból, ruhában.

A Blahán találkoztál valakivel, és beülnétek egy italra? Irány az Aznap, ki ne hagyd, de a bulinegyed bevétele előtt is relatív olcsó opció, mikor még messzinek tűnik a másnap.

guli:

Verhetetlen helyen, a Blahától 2 perc sétával elérhető, ideális az este megalapozásához. Egyszerű, már-már puritán, de a tiszta berendezés kiemeli bárpultot. A bor választék inkább azt sugallja, hogy nem borbárról van szó. Ezt kárpótolja, hogy Strohrum is elérhető az erősebbek közül.

viktor:

Mikor néha nap kocsmázom, a bor nálam nem játszik, lehet az bármilyen jó vagy kínálják azt bármennyi szódával. Sörös vagyok. Az a fajta mennyiségi sörös, akinek nem büdös a nagyüzemi, de néha napján szívesen elhipszteresedek a kézművesek világába. Reméltem, hogy a kollégám által csak jó boros helyként aposztrofált Aznap bár a sörök terén hozza a minimumot. Örömhír, sikerült megugraniuk! Nem kicsit, nagyon. Kijutott mindenből, amire egy jó barátunk legénybúcsújának kitalálásához ihletadóként vágytam.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 380 Ft
Üveges sör: Hedon Vertigo, 980 Ft
Bor (1 dl): Prantner Olaszrizling, 280 Ft
Rövid (4 cl): Jim Beam, 580 Ft
Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítő, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 420 Ft
Harapnivaló: Padlizsánkrém pirítóssal, 690 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr128752498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.03.26. 11:58:13

2018. március 11-i Facebook hír:
Kedves Aznaposok! Egy szomorú hírt kell megosztanunk veletek ma: több mint három éve vagyunk nyitva a Dohány-Kertész sarkán, három éve jártok hozzánk inni, beszélgetni, bulizni, három éve teszitek szebbé a napjainkat :) Sajnos azonban ezen a héten elköltöztünk a Dohány u. 68. szám alól, és most egy kis ideig nem fogtok velünk találkozni. Az üzletben egy másik csapat, kicsit más koncepcióval, de ugyanolyan lelkesedéssel vár Titeket, mint mi tettük. Nemsokára jelentkezünk infókkal a jövőnkkel kapcsolatban, lesz még Aznap, másnap.

Annyi kiegészítés a kérdésünkre még érkezett, hogy a koncepció váltás új nevet, új arcokat, kicsit új designt, új itallapot jelent. A döntés az Aznaposok akarata is volt, ennek ellenére sajnálják, hogy ott kell hagyniuk a Dohány utcát, szerették nagyon.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.03.28. 23:34:42

A régi Aznap helyére költözött a Bárka Borbár...
Ugyanakkor egy 2019 február 10-i bejelentés szerint a Humbák Klubbal fogott össze az Aznap (?), és nem is olyan messze, a Király utca 43-ban, új helyet találtak, megnyitottak, és most közel 40 fajta borral, a pincében alkalmanként folk-kocsmával vagy épp beerpong bajnoksággal várják az odalátogatókat.
süti beállítások módosítása