.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 05. 30. - anyiii
Pivohalle sörvendéglő

Cím: 1027 Budapest, Tölgyfa utca 26.
Látogatás: 2016. március 24. 17.00-21:20
Google Maps

Szokásos, szerény csehes kocsmahangulat egy budai pincehelyiségbe zárva.

Telefon: +36 70 517 4485
Facebookfb.com/pivosorozo
Web: http://pivo.hu

Vélemény

anyicska:

2013 novembere óta működik a Pivohalle sörvendéglő az egykori Replika söröző helyén. A Pivohalle a Pivo sörözőlánc egy relatív újabb tagja, a Wesselényi utcai Pivo sörvendéglő és a Hegedűs Gyula utcai Pivo söröző után. De nem ez a legjobb a sorban. Amolyan régivágású, sötét. Ami a belsőt illeti, az elődöket követően nyilván hozott anyagból dolgoztak, és nem mentek bele eszetlenül egy teljes átalakításba - a Sörbúvár idevágó 2014-es képriportjából pár fotót mi is felhasználtunk, azóta sem változott semmi -, épp elég kockázatos lehet a kultikus Osterbrau és a Bambi árnyékában Budán egy prémium fogyasztási igényeket kielégítő kocsmát vinni, vállalva hogy egyre több városrészben képviseljék magukat.

A Pivohalle sörvendéglő elnevezésben egyaránt jelen van a cseh, a német és a magyar kifejezés. De mire utal ez a hármasság? Elviekben a sörválasztékra, ugyanis a csapon kínált 6 és a kb. 35 darab palackos sör között vannak magyar kisüzemi, cseh, osztrák és lengyel fajták egyaránt, persze többségében a cseh, és köztük legutóbb egy brünni kocsmában kóstolt kiváló kisüzemi ritkaság, a Kocour is.

Csehszlovákia szülötteként örülök, hogy Magyarországon is egyre jellemzőbb ez a csehes irány, és ha hazai ízekre vágyom, nem kell emiatt egy fél napot autózni.

ádám:

Belépés után az első benyomásom, hogy ez egy hangulatos kávéház-kocsma kombináció: kis kávéházi asztalok, két darab kényelmes bőrborítású félkör alakú box, eredeti, ötletes kocsmákról szóló képek a falon.

A kiszolgálás kedves, segítőkész - a söröket illetőleg is -, bár gyanús, hogy délután ötkor már elfogyott az étlapon feltüntetett sertéspörkölt, miközben a vendéglő négykor nyit.

Nem baj, a cseh sörökben erős kiskocsmának vannak cseh elő- és főételeik. Amit én rendeltem, az ecetes, hagymás lében érlelt szafaladé (kostelecky utopenec), az adag fájón kicsi és teljesen átlagos fehér kenyérrel adják, és bár az íze jó, nem annyira intenzív mint amit a prágai kocsmákban megszoktam. A varmuza utopenec méretre már nagyobb, ugyanakkor kevésbé finom. Ettem még fűszeres-olajos lében érlelt camambert (nakládany hermelin), ez egészen jó volt, felelevenítette a prágai ízeket.

További jó hír, a sörökbe lehetetlen belekötni!

filmguru:

Dizájn semmi különös, a fekete-fehér képek jók a falon, de nincs egységes kinézet. Hiányzik belőle valami plusz. Időnként nem ártana kitakarítani a sarkokból és a random tárgyakról a port.

A kiszolgálás szuper volt, nagyon segítőkész a pincér. Érti a dolgát. Elég a végén fizetni, a rendelést szó nélkül, gyorsan kihozza.

Rajtunk kívül alig volt valaki. Ők csendesen, kulturáltan fogyasztottak.

Nincs zene. Kicsit olyan, mintha mindig záróra lenne.

A mosdót nem érdemes részletezni, de legalább van papír és be lehet zárni. Egy piszoár még jó lenne. És miért van ott olyan sötét?

Az árak nincsenek elszállva, ez teljesen korrekt.

A konyha jó, a sörkorcsolyák közül szinte mindegyik csehes, csak túl kicsik az adagok. A főételek már sokkal inkább a szlovák vonalat képviselik - a sztrapacska nem cseh étel!

És akkor a lényeg, a sörök! Viszonylag nagy a választék, bár a szívem csücske északi sörök hiányoztak az itallapról. Uff.

 

zsófi:

Szokásos, szerény csehes kocsmahangulat egy budai pincehelyiségbe zárva, mellőzve minden természetes fényt. A söröket meg kell tanulni csapolni, túl sok volt a hab, és elfelejtették előtte elöblíteni a poharat. A sztrapacska finom, azzal jól is laktam, ittam volna utána egy Primátort, de az pont elfogyott - akár a sertéspörkölt. Vagy gazdasági okokból a választékot szűkítették, ám az étel- és itallap csere elmaradt? A honlapon meg a facebookon a kínálatot elvben mindig frissítik. Oké, de wifi nincs.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Bernard, 700 Ft
Üveges sör: Jezek pils, 620 Ft
Bor (1 dl): Minőségi fehér, 350 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 600 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 350 Ft
Meleg ital: Tea, 390 Ftt
Harapnivaló: Hermelin, 590 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr858752482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása