.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 04. 26. - kocsmablog
Megújult a Belga Sörök Háza

Helyszín: 1011 Budapest, Bem rakpart 15.
Időpont: 2016. április 21.
Google Maps

A Halász utcai helyiséget kinőve, új helyszínen, impozáns környezetben, soha nem látott választékkal várja a belga sörök rajongóit a Belga Sörök Háza. Több mint 230 féle palackozott belga sörkülönlegességből válogathatnak itt a vásárlók, vagy a 4 különböző csapolt sör közül palackozhatnak elvitelre 0,75 literes csatos, visszaváltható üvegekbe.

Az 1. kerületi Bem rakpart 15. szám alatt található üzlet megnyitóján rendezett kóstolón megízleltük a Gulden Draak Brewmasters Edition Nr. 3. névre keresztelt sörkülönlegességét, amely a hazánkban is nagy népszerűségének örvendő Gulden Draak whiskys hordóban érlelt változata. Salamon György, a Belgaco Kft. sörszakértője a teljesség igénye nélkül felhívta a figyelmet a Gouden Carolus Indulgence-ra, amely a világ legjobb barna sörének választott Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw whiskys hordóban érlelt változata. A szakértő ezt követően bemutatta Belgium két legerősebb sörét, a 13%-os Bush de Nuits-t, valamint Bush Préstige-t. Ezt a két típust 6-8 hónapig érlelik olyan tölgyfahordókban, amelyeket korábban Burgundia híres borának, a Nuits-Saint-Georges-nak készítéséhez használtak. A sörszakértő kitért a Kasteel Trignac konyakos hordóban érlelt tripel sörkülönlegességre is.    

Az üzletben a sok ismert márka mellett számos ritka sör megtalálható, köztük 0,75 literes, 3 és 5 literes kiszerelések. A belga gasztronómia iránt érdeklődők eredeti belga Trappista, apátsági sajtok, és csokoládék közül is válogathatnak, de a Belga Sörök Házában az autentikus sörfogyasztáshoz akár belga söröspoharak és kiegészítők is vásárolhatók.


Frissen csapolt belga sörök elvitelre        

A Belga Sörök Házának újdonsága a PEGAS CrafTap palackozó berendezés. Ennek köszönhetően vásárlók 4 fajta belga sör közül választhatják ki azt, amelyet saját csapolást követően 0,75 literes csattal zárható, visszaváltható palackban hazavihetnek. A palackozó berendezés segítségével az érdeklődők hordóból palackozhatnak habmentesen frissen csapolt söröket.

A megnyitón a Belgaco Kft. Belgiumban készített saját sörei, a Gallica Kriexus 8%-os meggyes ale, valamint a 9%-os Gallica Opus félbarna apátsági tripel közül választottuk ki, hogy melyik sört vinnénk haza frissen palackozva. Bontatlanul, hűtőben tárolva 4-5 napig őrzi meg a frissen csapolt érzetét a szakértők szerint, de palackozott sör minőségében eláll természetesen tovább is. Ám ha egyszer kibontjuk, már nem érdemes visszazárni!  


Belga Sörmester 

Elindult a www.belgasormester.hu weboldal, amelynek célja, hogy a Belgaco Kft. által Magyarországon forgalmazott belga sörök részletes ismertetésén és népszerűsítésén kívül szélesebb spektrumban bemutassa a belga sörkultúrát. Az oldal folyamatosan frissülő gasztronómiai és kulturális hírekkel, receptekkel, webshoppal, valamint egy rövidesen feltöltésre kerülő sörtérképpel is várja a látogatókat. A térkép abban segít, hogy a sörkedvelők mihamarabb megtalálják az általuk kóstolni kívánt belga sör hazai lelőhelyeit, és további kategóriák alapján ki tudják választani, hogy milyen típusú és kategóriájú vendéglátóhelyen szeretnék az elfogyasztani.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr28666112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása