.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 03. 4. - anyiii
Lokal U Caipla

Cím: Csehország, Brno, Kozí 115/3
Látogatás: 2015. december 30. 19:55-23:45
Google Maps

A kocsma a betyárosan luxus életérzéshez maga is hozzátesz, mert olyat ezeddig sehol nem láttam, hogy a pucér női fotókkal kidekorált mosdókban a folyékony szappan mellé Nivea kézkrémet is raknak.

Telefon: +420 731 594 671
Facebook: fb.com/lokalucaipla
Web: http://lokal.ambi.cz/cz/rozcestnik

Vélemény

anyicska:

A Lokál egy kocsma-étterem lánc, ami az Ambiente elnevezésű óriás cég alá tartozik, melynek tagja több étterem, bár, de még pék és hentesüzlet is. Közös tulajdonságuk, hogy minőségi alapanyagokkal dolgoznak hagyományos eljárások szerint. Ennek része tehát a Lokál, amiből jelen állás szerint 7 db üzemel Csehországban, 5 db Prágában, és 2015-től 1 db Plzeňben és 1 db Brnóban.

A Lokál mellett mindegyik étterem használja a saját nevét. Mi ugye Brnóban jártunk a Lokál Caipl-nél, melyben a Caipl egy családnév, és azt Alois Caipl óta emlegetik, aki a 19. században nyitott ezen a helyen egy kocsmát. Franchise jellege miatt a legtöbb infó persze mindegyikre vonatkozik.

A Lokál koncepció egyszerű: minőségi, friss sör és hagyományos cseh konyha. A tankos sörről a férjem elmond mindent, csak annyit fűznék még hozzá, hogy a sör minőségéért Lukás Svoboda sörcsapoló világbajnok felel az összes Lokálban. Vannak különböző sörös programok is, de ezek egyelőre csak Prágában elérhetőek: degusztációs menüsor, csapoló iskola, idegenvezetés a színfalak között és mögött, gyakorlati lecke, mikor kiszolgálhatod a barátaidat - az árban benne van 20 korsó sör, és ezek élményként ajándékkártya formájában is megvásárolhatóak.

Ami a kaját illeti, csak friss alapanyagokból dolgoznak, nulla adalékkal. A konyhában nincs mikró és fritőz. Egyetlen fagyasztott alapanyaguk a spenót és a tyúklevesbe való tyúk, a többi garantáltan friss. Az ételek íze Lokálról-Lokálra különbözhet, mert minden séfnek kicsit más a stílusa. Van ebédmenü, 5 perc alatt garantáltan kihozzák az asztalhoz - a köretből és szószokból kérhető ráadás -, diákok, nyugdíjasok 20% kedvezményt kapnak.

A dizájn letisztult: fával kirakott falakra mindig más művész alkot, abszolút szabad kezet kapnak, a kérés feléjük csak annyi, hogy induljanak ki abból a környezetből, ahol a kocsma van. Az U Caipla kocsmát Rudolf Brančovský festőművész, zenész díszítette. Számára fontos a vicc, a humor, ami rajzaiban és zenéjében is visszaköszön. Zenekara a Poletíme? (repülünk?), stílusa original banjo punk future jazz band. És most szóljon tőlük egy nóta az Egyszerű dalok a bonyolult életről című albumukról.

A szöveg: 'Kedvesem, kedvesem, te megint berúgtál, aranyom, kislányom, megint részeg vagy, mint a disznó. Ne nézz rám így, ezt utálom, ha megint el akarsz menni majd a csajokkal, nem engedlek. Főzők itt, takarítok, mosok, varrok, és az emancipált (nő) hazajár részegen. Állj egyenesen, kérlek állj egyenesen! Állj egyenesen, kérlek állj egyenesen! Állj egyenesen, kérlek állj egyenesen! - Hiszen állok, ha-ha-ha.'

Minden Lokál TON márkájú székekkel van berendezve, ami a szép mintázatán túl csupán azért érdekes, mert a belsőépítész szerint a legdurvább kocsmabunyót is túlélik. :)

A Lokálból ingyenesen lehet küldeni képeslapot azokból, amik a helyi állványon találhatóak, csak be kell dobni a kijáratnál lévő postaládába, és a Lokál intézi a kiküldést.

apuska:

Vadi új kocsma. Érezni a szagán. Fagyöngy a kapu felett. Első körben nem tudod hova tenni, a belváros közepén egy hangos, tágas, világos, fiatalos - ám az idősebbek is beugranak -, igazi kocsma. Kedves és fénylő karikatúráktól játékos, a kabátoknak akár a pult alatt is van helye a fogason, ugyanakkor a sörrel nem tréfálnak, az hagyományos, a csehek büszkesége, a Prazdroj, úgyis mint Pilsner Urquell. És abból is a jobb fajta. A tankos kiszerelés, ergo néhány órával a főzés és lehűtés után speciális tartályokban a gyárból egyenesen ide érkezik. Mivel a sör nincs pasztörizálva, íze frissebb, tisztább, harmonikusabb, hiszen nem kapott semmilyen hőkezelést, grátisz baromi jól mutat az 5 hektós acéltartály a bejárattal szemben a hatalmas hűtött üvegkalitkákban a helység közepén. Mögötte meg a szakállas mester - fogadásokat kötöttünk, hány éves lehet - olyan szakértelemmel töltötte a korsókat, hogy öröm volt nézni. No, de miért is van egyik-másikban olyan sok hab? Még az itallapon is meg van különböztetve, lehet klasszikust kérni, vagy félig habbal és csak habbal (31 ). Sokáig nem értettük, de minap felvilágosítottak minket a Drehernél.

A sörfogyasztás élménye különleges csapolási technikákkal fokozható:
- A „Hladinka” csapolás során a korsót 45 fokos szögben tartva habot képzünk az alján és az alá töltjük a sört, megőrizve a sör minden aromáját.
- A „Na dvakrát” csapoláskor a sört egyenesen a korsóba töltjük, és a végén képzünk rá habot, így tovább meg tudjuk őrizni a szénsavasságát.
- A „Mlíko” technika alkalmazásakor a csapot némileg megnyitva habot képzünk a sörből, ezáltal egy kellemesen keserű, krémes italt kapunk.

Hogy a cseh serfőzők úristenit, mit ki nem találnak! A kocsma a betyárosan luxus életérzéshez maga is hozzátesz, mert olyat ezeddig sehol nem láttam, hogy a pucér női fotókkal kidekorált mosdókban a folyékony szappan mellé Nivea kézkrémet is raknak, hogy szőrös szíved és kérges munkásember kezed ellágyítsák, vagy csak hogy könnyebben kicsússzék kezedből a korsó, és ekképp gyakrabban lehessen újratölteni. Randi előtt tökéletes, egy sör a bátorságért, grátisz lehet krémezni. Hozzáteszem, bár a söröket az idevágó méteres beosztású cetliken korrektül húzták, a fizetésnél, elsősorban a számolatlanul érkező Becherovkák okán voltak bajok - a 2 centes kiszerelés elaprózta -, mert az asztalunkhoz ültek mások is, és hát a nagy újévi lendületben folyamatosan ittunk velük is.

Faszományos buli kerekedett, hogy aztán muszáj volt beugrani ide még másnap is.

kalimpa:

kellemes kocsma Brno belvárosának közepén. hálistennek itt már tilos a dohányzás, így nem fulladtunk meg a füstben. pont olyan korrekt kiszolgálással találkoztunk itt is, mint kb. az eddigi összes cseh vendéglátó egységben, semmi smúzolás vagy nyalizás, csak a színtiszta normál és gyors kiszolgálás.

a sör természetesen itt is finom és hideg, bár itt találkoztunk egy furcsa cseh divathóborttal, a sok-közepes-kevés hab variációval a korsóban, furcsa, de trendi ezen a vidéken. :)

a dizájn nagyon letisztult és ötletes, barna és fehér a színkombináció, tele jó ötletekkel, rajzokkal, feliratokkal.

nagyon jó hangulat volt, sok fiatal s mosolygós ember vett körül minket, ajánlom bárkinek, nem fog csalódni ha echte cseh hangulatot keres.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Pilsner Urquell, 42 Kč
Üveges sör: -
Bor (1,5 dl): Rulandské Sodé, 76 Kč
Rövid (2 cl): Becherovka, 29 Kč
Üdítő (2,5 dl): Rostos gyümölcslé, 38 Kč
Meleg ital: Kávé, 39 Kč
Harapnivaló: Nakládaný hermelín, 89  Kč

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr468345204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása