.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 01. 4. - apuska
Buborék söröző

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 36.
Látogatás: 2015. szeptember 30. 18:00-22:45
Google Maps

Mint egy öreg KGST családi autó, mondjuk egy kocka Lada, amit most a gyerek vezet, aki csak az érzés végett belepakolt néhány extrát.

Telefon: +36 20 522 6322
Facebook: fb.com/Buborék-Söröző-146895445412254
Web: http://ordogkocsmak.hu/buborek-sorozo-4

Vélemény

apuska:

Fel sem tűnt, csak a honlapja segített a tulajdonos oldali beazonosításban, miszerint ez egy Ördög kocsma. Az Ördög Gödör, az Ördög Sarok, az Ördög Katlan, és a neve alapján hasonlóan rejtőzködő Angyalképző sörbár mellett a Buborék az ötödik ördögi a sorban.

Sokszor jártam erre. Először egy virágüzlet kárára nőtte ki magát apró jellegtelen kocsmaként a Buborék söröző 2010-2011 magasságában, majd a jobbon lévő szomszédja, az Air-Port Travel utazási iroda vált terjeszkedésének áldozatává 2013-ban. A halál egyszerű színes buborékokat felvonultató névtábla, ami előtt ma érzékien kanyarogva vezeti el az esővizet az ereszcsatorna, felkeltette a figyelmemet kezdetektől fogva. Hogy miért nem tértem be soha? Passz. Mikor nyáron elhúzták a kirakatüvegeket, és a gyöngyöző sörök mellett hédereltek a fiatalok, mindig irigykedtem. Ők a járókelőket lesve moziznak és isznak, én meg rohanok a dolgomra. Igazságos ez?

A nyár elmúlt, az ablaktáblák fixen visszakerültek a helyükre, ezzel bezárt a sajátos hangos-koszos-forgalmas panorámából adódó szabadságérzet kapuja, és maradt a rideg belső valóság. Már amennyiben rideg a színekkel és mintákkal bátran próbálkozó, ámde ütött-kopott belső, mint egy öreg KGST családi autó, mondjuk egy kocka Lada, amit most a gyerek vezet, aki csak az érzés végett belepakolt néhány extrát. Ő így a menő csávó? 100-szor menőbb, mint gyalog.

Zenegép, flipper, csocsó, boxgép, egy számomra ismeretlen hokis játék, lapos tévék, kivetítő, wifi, egy csomó ülőhely több szinten, olcsó italok. Nagyjából minden adott ahhoz, hogy a fiatalabb korosztály megtalálja a számítását, itt lehet hangoskodni, gazdaságosan berúgni, bár az esetenként felmerülő éhségérzet leküzdésére az opcióként felmerülő csoffadt melegszendvics a közeli gyros-hamburger-pizza kínálattal szemben nem ad vonzó alternatívát.

A falakon italreklámok rendezetlenül kiplakátolva mindenhol, az akciókat hirdetik. A színes karikák, mint buborékok, sokszor a plafonig pezsegnek, s ha már pont úgy néznek ki, mintha filctollal mentek volna neki, így a féleszű vendég, ott ahol a pultos nem látja, filctollal nekiment. Ebből aztán olyan intellektuális falfirkák születtek, mint a 'kicsi a bors, mert bors', a 'yolo', az 'Ultras Lazio', a 'betyár kurva', és az 'itt járt Cica lány'. Nehéz ezekkel a megállapításokkal vitatkozni.

Ahogy az egykoron két különböző üzlethelyiséget összekötő folyosón a felsőbb szinteken mozgunk, a fejre vigyázni kell. Súlyos betongerendák tehetik fájdalmassá kevés alkohol mellett is a másnapot, de hát az élet egy kalandjáték, amiben a Buborék a belépő szint, amit kötelező végigvinni ahhoz, hogy értékelni lehessen a jövőt.

kalimpa:

Buborék, sokszor elmentem eme kocsma mellett, s kintről sokkal többet és jobbat reméltem... kár volt.
ez egy lepratanya. diák koromban, mikor alig volt pénzünk inni, akkor is különb helyekre mentünk, mert hát van azért egy minimum... vagy mi.

ez egy ütött-kopott koszos hely, hideg-rideg az egész hangulat, a kiszolgálás is olyan neszebaszdmeg alapon volt, a WC meg egyenesen hányinger, oda a kutyámat sem engedném hugyozni, már ha lenne kutyám. de hogy ide emberek járjanak? na ez szégyen.

lehangoló volt az egész hely, egy jó volt benne, hogy sok baráttal voltam, s így nem kellett magára a helyre figyelni, de többet én ide biztos nem megyek.

anyicska:

A név alapján azt gondoltam, hogy valami trendi borozóba megyünk. Mondjuk valami Palack-szerűbe. De nem. Nagyon nem. A Buborék inkább az árérzékeny tömeg igényeinek megfelelni képes kategória. Olcsó, fiatalos, a dizájn része, hogy össze-vissza van firkálva, itt műanyag összecsukható székek, ott régi kanapék, amit összeszedtek, felhasználnak.

De nincs ezzel baj, erre is van igény. Remek alapozó hely, van egy csomó játék, adja a házibuli hangulatot. Első ránézésre elég eklektikus, vagy inkább kaotikus, a berendezés mindenhol összefonódik a jelenlévő buborékokkal. Szóval a Bubi pezseg, ha érzed a lábadban a bugit, a Bubi jó.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 290 Ft
Üveges sör: HB búzasör, 490 Ft
Bor (1 dl): Üveges, 120 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 420 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 250 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, 350 Ft

Értékelés

2,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr327064783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása