.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 08. 3. - apuska
Körlet terasz

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 51.
Látogatás: 2015. június 11. 18:05-20:30
 Bezárt, megszűnt! 


Google Maps

Csak a szakmai kíváncsiságom vitt tovább, és a remény, hogy valami nagyon underground csapásra lelek.

Telefon: +36 30 642 9536
Facebook: fb.com/korletterasz
Web: http://opengastro.hu/korlet-terasz-budapest

Vélemény

apuska:

Körlet. Furcsa név egy kocsmának. Csak nem egy fegyveres alakulat szálláshelye, ahova betévedtünk? A wikipédia szerint az Üllői út 45-51. szám alatt volt anno a Mária Terézia / Kilián György laktanya. Ez az a laktanya, ami az 1956-os forradalom egyik legerősebb ellenállóközpontja volt, amely a szomszédos Corvin közzel párban harcolt – sőt a forradalom első napjainak sajtókrónikáiban akkora hírnévre tett szert, hogy sokan az épületet tekintették az ellenállás szimbolikus központjának. A Corvin köz és a szomszédos laktanya a város fontos stratégiai pontján helyezkedtek el, az Üllői úton észak felé hatoló szovjet erők útvonalán a belváros kapujában.

A forradalmat követően az épületből lassan kiszorultak a katonák. Az épület műemlék, de felújítására sok pénz nem jutott, kisebb cégek és üzletek bérelnek itt irodákat, és a magas házakkal körbehatárolt udvart hasznosítva 2014-ben valaki kocsmát nyitott.

Tehát adott egy hatalmas hodály, amit tavaly óta dolgos kisemberek próbálnak kocsma és szórakozóhelyként beültetni a köztudatba. Az adottságok enyhén szólva is siralmasak, omlik a vakolat, szakadtak a bútorok, de hát végre egy őszinte romkocsma, amit a házigazdák önerőből lassanként csinosítgatnak. Egyébként pont úgy néz ki az udvar a sárga-fekete csíkokkal kijelölt teherautó beállókkal, mint a belvárosi Petőfi Sándor utcában az egykori Posta épülete...

A lampionos udvaron a sörpadok és ócska kanapék sok-sok embernek kínálnak ülőhelyet. Csak az a sok-sok ember nem akar jönni. Pedig karakoe szerdákkal, koncertekkel, kivetítővel, táncos mulatságokkal, négyféle csapolt sörrel (sajnos műanyag poharakban) az átlagos helyeknél élményben többet kínálnak. Ráadásul oldalt, egy szinttel feljebb az ital- és a dj pult közti fedett részen mélyen ücsörögni a maga nemében varázslatos szemszög, különösen, ha azt is megértenéd, hogy egy kiszáradt facsemetéből színes nyalókát formázni miért kellett?

Bevallom, mikor a kapun beléptem hátam mögött hagyva a nyitott sorompót és a kortörténeti sajtódokumentáció táblát, annyira elszomorított a látvány, hogy nem sok kellett, hogy kiforduljak. Csak a szakmai kíváncsiságom vitt tovább, és a remény, hogy valami nagyon underground csapásra lelek, egy pillanatra bevillant a Tűzoltó utcai Tűzraktér képe, hátha... majd ahogy szembesültem a valósággal, kis fantáziával inkább egy Motoros klub törzshelyét képzeltem bele.

Hogy a 300 fő befogadására alkalmas belső terek pontosan hogy néznek ki, most nem derült ki. Nyáron az a rész van zárva, télen meg a kinti, de a minket fogadó passzív lelkesedésből, a sosem volt kreatív elemekből, az ital akciókat sulykoló plakátokból, a teddy hengerrel képzőművészeti magasságokig merészkedő WC helyiségig, hogy a piszoár milyen kényelmetlenül magas, és a kedves falfirkákból és feliratokból, amiket a vendégek maguk után hagynak, pl.: 'Csúnya vagy, dagadt vagy', nekem az jött le, a Körlet terasz egy naiv és kontraproduktív vendéglátós kísérlet egy be nem határolt célcsoportnak, mely ebben a formában hosszútávon biztos tarthatatlan.

tapi:

Tök üres a hely. Meló után egy ember sincs, nem úgy mint a Grundon. Ja, bocs, a túlvégen két kolléga iszik az irodából. Hogy miért van így, mikor a sör jó és király a zene - Johnny Cash forever? Talán mert elég igénytelen a hely és dohos szagú.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 380 Ft
Üveges sör: Krusovice, 420 Ft
Bor (1 dl): Balatonfüred-csopaki, 240 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 520 Ft
Üdítő (2,5 dl): Tropicana rostos gyümölcslé, 350 Ft
Meleg ital: Tejeskávé, 400 Ft
Harapnivaló: Lay's chips, 480 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr717470114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.01.18. 14:43:23

Nem meglepő, hogy a Körlet terasz végül bezárt. Az már annál inkább, hogy az Élesztő legénysége látott a területben fantáziát, és 2016. december 2-i nyitánnyal egy Food Truck Udvart telepített ide. Ezzel a minőségi street food kaják üde alternatívát nyújtanak a környék irodaházaiban szorgoskodók ebédjeként. Hogy mekkora felfutása lesz, és mikor jönnek be ide sörözni is az emberek? Figyeljük együtt: www.facebook.com/foodtruckudvar
süti beállítások módosítása