.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 07. 16. - kocsmablog
Útmutató kocsmateszteléshez

Kocsmát tesztelnél? Ám legyen! Mi, a Kocsmablog szerzői minden alkalmi és állandó segítséget szívesen veszünk, hiszen nem titkolt célunk, hogy Magyarország összes városában – néhány külföldi és kistelepülési kitekintéssel -, ha bárki kocsmát keres, oldalunk megkerülhetetlen legyen. A jelen webes kínálatban a leginformatívabb kocsmajellemzéseket mi kínáljuk, miközben a külsős szerkesztők bevonásával napi megjelenésre törekszünk. Ha a kocsmázás témakörében felkészültnek érzed magad: alkoss, hass, igyál - az alábbiak szerint. De mielőtt bármibe belefogsz, a Facebook oldalunkra küldj egy üzenetet!

Terepmunka

1. Az egyszerű kereső segítségével ellenőrizd, hogy a kiszemelt kocsma szerepel-e már a Kocsmablogon. Szervezd le a társaságot, beszéld le a helyszínt és az időpontot, vigyél magaddal egy minőségi fotók készítésére alkalmas fényképezőt vagy okostelefont.

2. Ha megérkeztél, jegyezd fel hány óra, készíts fotót az épületről, a bejáratról.

3. Foglaljatok helyet egy asztalnál, fogyasszatok, figyeljetek! Mikor rendelsz, kicsit mindig csodálkozz rá a helyre, és egy kíváncsi ember természetességével érdeklődj, pl. mitől különleges ez a hely, milyen vendégkör jár ide, honnan kapta a kocsma a nevét, mióta üzemel, mi volt azelőtt, vannak-e itt bulik/rendezvények, kötődnek-e hozzá legendás sztorik? Ha érdekes dolgokat mondanak, vagy bármi érdekes dolognak a szemtanúja leszel, pl. egy vicces párbeszédre a szomszéd asztalnál, ne adj isten bénáznak, próbálnak átverni, azt valamilyen módon jegyezd fel. Figyeld meg, hogy milyen extra szolgáltatások vannak-e a helyen, pl. tévé, csocsó, kivetítő, darts, konyha, kerthelyiség/terasz, bankkártyás fizetési lehetőség stb.

4. A megfelelő pillanatban, pl. első alkalommal a mosdóba menet, készíts fotókat a belső térről, a pultról, az étel- és itallapról (az árak miatt fontos), az asztalokról, a falon a dekorációról, a közönségről, a mosdóról, és úgy általában minél több részletről, ami segít bemutatni a helyet. Ha kell, használj vakut! Legtöbb esetben senki nem szól vagy kérdez, hiszen nyilvános helyen vagy. Ha mégis, javaslom, mondd azt, hogy tetszik a hely, és hogy a barátaidnak is megmutatnád, akik egy kocsmai eseményt szerveznek a közeljövőben.

tesztelo03.jpg

5. A helyszíni adatgyűjtésnek ezzel vége. Mielőtt távoztok, mindenkitől kérj egy pár mondatos véleményt és jegyezd fel (az is jó, ha menet közben egy-egy erős mondatukat megcsíped), plusz kérdezd meg, hány pontosra értékelik összességében a helyet. Minimum 1, maximum 5 pont adható, de fél pontokat is ér adni. Végül jegyezd fel, mikor távoztatok. 

 

A számítógép előtt

6. Ha a kocsmában maradéktalanul nem sikerült, addig gyűjtsd be kocsmatársaságod minden tagjának véleményét, amíg frissek az emlékek. Fontos, hogy legyen egy vezéralak, aki „kicsit újságíró”, aki tárgyilagos és utánaolvas, és mindazt megfogalmazza, amit a többiek nem.

7. Küldj egy levelet a felmeres@kocsmablog.hu címre, amely tartalmazza a kocsma nevét, címét, elérhetőségeit, a látogatás idejét, a társaság tagjainak véleményét, az extrákat, majd a fényképeket töltsd fel a https://wetransfer.com/ weboldalra, ott is ugyanezt az e-mailt megadva.

8. Figyeld a Kocsmablogot és várd a megjelenést!

Köszönjük!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr313410129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása