.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 06. 10. - apuska
Zöld Kapu vendéglő
pixel cégér Helyszín: 1034 Bp., Szőlő u. 42.
Látogatás: 2015. április 4. 15:30-17:30

> Olyan volt, mint egy Krúdy regényben. Szindbád, ilyenkor hol vagy? A Zöld Kapu a Vörös Postakocsira is rímel.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 387 70 28
Web: http://zoldkapuvendeglo.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/ZoldKapuVendeglo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-22
Extrák: konyha, különterem, cseh sörök, társas játék, kerthelyiség, bankkártya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Svijany Rytir, 550 Ft Primator búza, 750 Ft
Svijany Kvasnicak, 650 Ft Pardubicky porter dobbel bok, 750 Ft
Primator EPA English pale ale, 650 Ft Erdinger búza (NA), 750 Ft
Primator zöld sör, 650 Ft -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Katona Balatonboglári Cuvée, 140 Ft Unicum, 750 Ft
Twickel Szekszárdi Cuvée, 140 Ft Finlandia, 990 Ft
Ludányi Mátraaljai sárgamuskotály, 350 Ft Jim Beam, 990 Ft
Ludányi Mátraaljai Excellent rosé, 350 Ft Szicsek pálinkák, 1200 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 280 Ft Tea, 400 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Capuccino, 450 Ft
Szörpök, 280 Ft Szőlőkert rostélyos, 2990 Ft
Szóda, 40 Ft Túrógombóc, 990 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Tuti tipp alapján jöttünk, asztalfoglalással (szükséges lehet), 9-es busszal a belvárosból, térkép nekünk e táj. A magas óbudai panelok mögött a Szőlő utcában kertes házakra leltünk, de azok közül is rögtön kitűnt, hogy a Zöld Kapu vendéglő beépített tetőtérrel egy szépen felújított takaros kis sváb ház. Igen, zöld ajtók, zöld spaletták, zöld ablakok, zöld kapu, ahogy meg van írva. Vicces (régies?), hogy a márványtáblán a házszám fölött az utcanevet már úgy írják Szöllő, de a cseh Svijany sörgyár logója gyorsan tereli tova a tekintetet, míg a kiszűrődő illatok már a testet is, természetesen befele.

Belépsz, és pont ilyennek képzelsz el egy családi vállalkozásban működtetett menő éttermet. Súlyos asztalok és padok, kockás terítő, régi képek, sörös relikviák a falon, elmúlt korok használati tárgyai a polcon, szezonálisan barkára aggatott húsvéti tojások, csillárok, a téglákkal kirakott hátsó árnyas kerthelyiségben muskátli (az autóbejáró kapuján át lehet megközelíteni, de amikor mi voltunk, még nem volt nyitva) - klasszikus magyaros óbudai kiskocsma.

Az emberek ennek megfelelően imádják. Szinte tolonganak. Főleg nyáron, mikor ki lehet ülni, és nem a négy fal pofozza vissza a kajaszagot, s miként a magyar ember szereti a hasát, itt nagyon figyelnek arra, hogy jó minőségű húsokból pakolják eléd azt az adagot, ami után esélytelen, hogy éhes maradj. Csak csülkös ételből - sok a saját recept - készítenek 24 félét. Felfoghatatlan. Választani még az érzékletes elkészítési leírások alapján is iszonyúan nehéz, cserébe míg ezen agyalsz, korsók, már csak megszokásból, jönnek-mennek, jóféle cseh sörök nyitnak opcionálisan utat a gyomrodba. Ugye nem autóval mennél? Csak mert pálinkából is van vagy 25 különböző, bár lényegesen drágábban, mint amikor a belvárosban ugyanezen érdekeltségbe tartozó Öszvérbe komolyan ittunk, ellenben itt olyat ettünk, hogy hű meg hú.

A zöld söröm mellé én egy nagyon zöld medvehagymalevest kértem, ami bőven meg volt szórva reszelt sajttal. Vagy nevezzem inkább főzeléknek? Volt annyira sűrű. Majd a konyhafőnök ajánlatából néztem ki magamnak a Szőlőkert rostélyost: hátszín roston, füstölt kolbászos, gombás lecsóval és hasábburgonyával összeforgatva, fatányéron kínálva - jaj, most is összefut a nyál a számban, muszáj ezt az írást azonnal abbahagynom...

Ekképp rövidre zárva. Így történt, hogy a Zöld kapus sörkekszen szereplő szlogenek mindegyike érzékenyen betalált nálam: a Komoly Gyomor Klub, A csülkök nálunk laknak!, az Egy falat Óbuda,  megvettem, megettem, a ritka alkalmak egyikeként azóta is emlegetem, mikor a jóféle italok csak mintegy kísérőként voltak az asztalon, mikor a hangsúly a kaján van.

Többször szeretnék belefutni hasonlóba. Véletlenül vagy ajánlásra. Mert jó volt látni, hogy erre mekkora az igény, hogy itt nem a fennmaradás a tét, mert ez egy win-win helyzet, ha jó áron jön össze a hagyomány és minőség. Ez a rákospalotai Bádog Gundel történet is hogy felforgatta aktuálisan az internetet? Nem ez lenne a természetes? Bohóckodnak itt a csúcsgasztronómiában a hatalmas tányérok közepére odakent degusztációs menükkel. Ugyan már. Ezt valahogy így kell!"

anyicska:

"Olyan volt, mint egy Krúdy regényben. Szindbád, ilyenkor hol vagy? A Zöld Kapu a Vörös Postakocsira is rímel.

Régi vágású, hangulatos vendéglő, tele éhes emberekkel. Mégis gyors és kedves a kiszolgálás. Zöld sör Csehországból? Jöhet. És valami különleges a sok-sok oldalon át tartó étlapról.

A szomszéd asztalnál a fiatal törzsvendégeket a pincér úgy fogadta: Srácok, a szokásosat? Ők visszajáróként azzal tisztában lehettek, amivel mi még nem, hogy fölösleges ide leves és/vagy előétel, ha főételt is rendelsz. Ami kajamennyiséget itt a tányérokra kipakolnak, azt normál körülmények között hetekig eszem. Majd a végén még udvariasan megkérdezték, kérek desszertet? Vicces. Hova? A falra hányjam? Megállapodtunk abban, elég ha a maradékot becsomagolja, és nyilván fel vannak erre készülve."

"Két komoly törzsű fa meg egy lámpaoszlop van a ház előtt. Mellette a szomszéd cég (Immodus Zrt.) jóféle kerítése, talán nem megbotránkoztatás a kétkerekűt oda kötni. De a jó idővel, ha kinyit a kerthelyiség, ez is könnyebb."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 5
kiszolgálás 5 5
közönség 4 4
zene - -
mosdók 4 4
árszínvonal 3,5 3,5
  4,20 4,30

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr37356840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása