.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 12. - kocsmablog
VI. Belga Sörfesztivál

pixel

> 35 belga sörfőzde, 196 féle sör, 55 csapolt, 40 új tétel. Idén május 15-17. között kerül megrendezésre sorban a hatodik Belga Sörfesztivál, melynek a tavalyihoz hasonlóan most is a Bálna Budapest ad otthont.

A Bálna Budapest tavaly jó helyszínnek bizonyult. A második emeleti főteremben megtaláltuk a Belga Sörfesztivál teljes sörkínálatát, a hideg ételeket árusító standokat, és itt kaptak helyet az önkiszolgáló pohármosók. A Bálna tetején volt napsütötte panorámaterasz dunai látképpel, ülőhelyekkel, ám kiszolgálás nincs. A Bálna Budapest és a Jónás kézműves sörház előtt adja magát a Duna-parti terasz, ahol idén is 16 féle csapolt belga sör, az elmaradhatatlan belga hasábburgonya, valamint hamburger és hot-dog kapható.

Papír alapú belépőjegy, karszalag idén nincs, a Belga Sörfesztivál hivatalos oroszlános címeres pohara, ami a belépésre jogosít, és sört is kizárólag ebbe adnak. A pohár űrtartalma a jelzésig 0,2 liter. A poharakat eddig töltik sörrel, a jelzés feletti rész a képződött sörhab helye. A pohárral mindhárom nap be lehet lépni a rendezvényre.

belgasorfesztival.jpg

Az évről évre visszajáró belga sörök rajongói tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek. Kapható lesz az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása, a DeliriumArgentum, egy 7,8 %-os IPA, méltó megkoronázásaként a rózsaszín elefánt diadalútjának. A különleges komlófajták szerelmesei megkóstolhatják a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatát, aminek alapja egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló, az amerikai Equinox. Újdonság a háromféle gabonából készített 7,5%-os Averbode világos apátsági ale, mely az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza, mi több, a történelme is izgalmas. A premontrei apátságban a XIV. század óta készülő sörök főzéséhez szükséges fém eszközöket az első világháború idején elkobozták, így a sörgyártás abbamaradt, de 2014-ben felélesztette a Huyghe sörgyár a régi hagyományt, és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt. További izgalmas nóvum a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet, mely 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.

deliriumargentum_cornet.jpg

Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. Az VI. Belga Sörfesztiválon 196 féle belga sört, köztük 55 csapolt sört kóstolhatnak a látogatók. A választék nem csak hatalmas, de rendkívül sokszínű is, így a Belga Sörfesztiválon garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét. Idén először van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre. Az elővételes vásárlók jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba.

Az elképesztő sörkínálat mellett - amihez a Matróz kocsma söntésének választéka sem fogható - a Magyar Sörpingpong Egyesület közreműködésével kipróbálható az egyre népszerűbb "kocsmajáték", a sörpingpong.

belgasorfesztival2.jpg


Belépőjegy árak
- Sörkedvelőknek 2.800 Ft, mely 3 pohár sört,
- Sörrajongóknak 4.000 Ft, mely 5 pohár sört tartalmaz.
Mindkét belépőben benne foglaltatik a fesztiválpohár ára, minden további pohár sör 600 Ft.

Nyitva tartás
Péntek: 17-23, Szombat: 12-23, Vasárnap: 12-20

Bővebb információ és részletes program: http://www.belgasor-fesztival.hu/hu

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr847453874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása