.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 04. 1. - apuska
Fröccskocsma

Cím: 1051 Budapest, József Attila utca 22.
Látogatás: 2014. november 21. 19:50-22:55
Google Maps

Azért vagyunk a világon, hogy valahol igyunk benne.

Telefon: +36 1 780 4422
Facebook: fb.com/froccskocsma
Web: http://froccskocsma.hu

Vélemény

apuska:

Anno volt szerencsénk megszólaltatni Tibi Atya italmágnást a Ma10 sorozatban. Akkor kedvenc kocsmájaként még a humbákfalvi Tátika presszót jelölte meg, de könnyen lehet, ma már az Erzsébet téri Fröccsterasz nyakára nyitott Fröccskocsmát emlegetné. Ugyanis az alkoholba vetett hite ilyen formában manifesztálódott, és hogy minél nagyobb legyen a forgalom, ahhoz komoly üzleti érdekek kötik a Humbák Művek Kft. ügyvezetőjeként.

Tibi Atya Facebook oldalának majd 650.000 követője hatalom. Tapasztalatból mondom, azon nem jelenhet meg ingyen semmi reklámnak tűnő felhívás, kérés, így aki szabad szemmel jól látható pénzösszeget hajlandó egy jól elhelyezett megjelenésért fizetni, az sem érzi magát átverve.

Az azért érezhető, hogy a Fröccskocsma a Tibi Atya brand sokadik lépcsője. Először 200.000 követő környékén 2013-ban keresték meg őket egy komolynak szánt üzleti lehetőséggel, hogy áruljanak vicces pólókat. 2014-ben online borértékesítéshez használták a nevet, majd a mátraaljai Molnár és fiai Pincészettel összefogva hamarosan megkezdődött a Tibi Atya PET-palackos minőségi borok gyártása és forgalmazása. Aztán jöttek a profi fröccs-csapoló géppel való kitelepülések a bor- és zenei fesztiválokra, ahol sokat tudtak spórolni azzal a helypénzen, ha Tibi Atya médiatámogatóként lépett fel. A fogyasztókkal való személyes kapcsolat révén újra előkerült a póló ötlet, megszületett a „Tibi fckn atya” feliratú kollekció, a Humbák Művek Webáruház, így már ezekből is szép számmal visznek. Mondhatni, ha nem is egészen tudatosan, de kikövezték a saját kocsmáig vezető utat.

De frekventált helyen minőségi kocsmát nyitni elképzelhetetlenül tőkeigényes. Ehhez kellett egy befektető, aki Tibi Atya marketing tevékenységét fizeti most meg, persze rábízta a hely belső dizájnjának a kialakítását is, mert így hiteles, és mindenkinek ez volt a legkényelmesebb.

Hivatalosan 2014. november 7-én nyitott a Fröccskocsma az egykori Hecc kávézó helyén. A bejáratnál csinos ministráns lányok osztogattak áldozati pálinkát a befelé igyekvőknek, akik percekkel később már totálisan ellepték a helyet. Mondhatni, a kocsma azóta is telt házzal fut. A Fröccskocsma hihetetlenül tágas, fiatalos, a sötét színekkel bátran játszó, aprólékosan kitalált, a különböző tereket nagyszerűen kihasználó és ügyesen berendezett 100+ férőhelyes ivó. Tibi atya válogatott bölcsességei sokféle papi köntösben köszönnek vissza a spiritualitás minden szintjén: a földszinten, emeleten, de még a WC-ben is a falról (itt nagyon perverz a képregény), miközben jó kiállású és/vagy csinos fiatal pultosok a környék borbárjait megszégyenítő áron kínálják a hangsúlyozottan minőségi termelői borból készített fröccsöket közvetlenül a fröccsöntő gépből. Egy kisfröccs 190 Ft (déltől 17 óráig 100 Ft!), a nagyfröccs 370 Ft, bár az is igaz, ha kéred, ha nem, műanyag pohárba kapod.

Amíg csak fröccsözöl, ennyi pénzért kb. ez így rendben is van. Ám ha sört innál, akkor jusson itt eszedbe, hogy az 'olcsón jót' üzletpolitika kevésbé érvényes akkor, ha az az Ördög itala, annak igenis fizesd is meg a belvárosi négyzetméter árát. Kajálnál? A lehetőség adott, mikor mi voltunk, a pultban kacér zsíros, párizsis és sonkás deszkák álltak sorba, de ahogy nézem, a folyamatos fejlődés eredményeként már van helyben sütött pizza, és azt rebesgetik, hogy hamburger és gyros is kerül az étlapra, mi több, lesz Street Food utcafronti kiszolgálás és nyitva tartás éjjel-nappal!

De hogy ne csak a mértéktelen ivás és a misebor legyen Tibi Atya és kocsmája kapcsán a téma, ministránsai hétről hétre közösség kovácsoló programokat szerveznek. Teszem azt, van fröccsivó verseny, amiben egyénileg és csapatokban bizonyíthatnak a hívek, alkalmanként stand up fellépésekkel, akusztikus koncertekkel, kocsmakvízzel, előadásokkal, könyvklubbal megbolondítva. Na jó, a könyvklub vicc. Ha olvasni akarsz, járj körbe és tedd magadévá az olyan kultikus mondatokat, mint 'a gyomor térfogatát nem véletlenül mérik literben', 'a felesleges szóban a leges felesleges', 'kedvenc ételem az ital', 'akkor jó a kisfröccs, ha nagy', 'a józanságot csak részegen lehet elviselni', 'a feles a gyengék decije', 'nem a berúgás a cél, de útba esik', 'otthon, édes offon...', 'nincs józanság, csak vihar előtti csend', 'a nők olyanok mint a jó bor: két nagy kannával szeretem őket', 'a bor nélküli ebédet reggelinek hívják', 'ahányszor elmész egy kocsma mellett, isten valahol összetör egy üveg bort', 'azért vagyunk a világon, hogy valahol igyunk benne'. Még nem is ittál, és ugye, hogy máris jobb kedved van?

Végezetül. A Fröccskocsma honlapján lényegi tartalom most nem sok. De mint tudjuk, az Atya igazán a Facebookon él, és hát az is valami, hogy épp egy jótékonysági árverésre használja a hivatalos oldalt április 10-ig. Konkrétan dedikált Minion plüssfigurákra lehet licitálni 14.999 forintról elindulva, bár az innen nem derül ki, kinek szánják a pénzt. De biztos nemes a cél, hisz Dukai Regina, Dombóvári István, Tolvai Reni, Mary Popkids, Hooligans Endi, Lóránt traBarnabás, Halott Pénz, és Tibi Atya ministránsa az aláírásával felel a hitelességért.

kéki:

Tibi Atya bűvköréhez 100 %-ban passzoló italozó. Semmi mélység, semmi maradandó, ami miatt érdemes lenne józannak maradni. Fluoreszkáló welcome drink az ajtóban: körte? pálinka?? ha nem kóstolom, akkor is jókedvem lesz tőle. Apró kis figyelmességként jobb ezt a gyanútlan asztalszomszéd elé tolni.

Nem a minőségi alkoholfogyasztás színhelye, bármennyire is próbálnak erről meggyőzni. Fröccsöző, gyatra borokkal. A pultnál 3 egyforma száraz házmesterből minden körben bejött egy meglepi édes vagy félédes. A sör gond nélkül működik itt is. És él a hely, telve vidám zsivajjal, és az áhított magvas gondolatokkal a falakon.

anyicska:

Meglepően igényes, de tényleg. Tibi atyától sokkal kevesebbet vártam. No nem azért, mintha lebecsülném az egyházon kívüli marketing munkáját, de az a bor, amit nap mint nap prédikál, inkább tűnik az echte alkoholistáknak szóló pancsoltnak, mint közkedvelt és menő italnak.

Abban, hogy jól érezzem magam, kizárólag a tömeg akadályozott. Isszák a fiatalok Tibi atya minden szavát és fröccsnek minden borát, mintha kötelező lenne. Pedig nem az. Vannak más jó helyek is, tessék szépen oszolni!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 580 Ft
Üveges sör: Heineken, 690 Ft
Bor (1 dl): Tibi Irsai Olivér, 180 Ft
Rövid (4 cl): Finlandia, 550 Ft
Üdítő (5 dl): Naturaqua, 390 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Pizza (°22), 790-990 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr316983355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.05.20. 13:02:52

Érthetetlen jelenség fogalmazódik meg ebben "Bözsi nénis" klipben: youtu.be/uNYUL7mLvu4. És mi minden alkoholos naggyal szemben feltűnő, hogy itt mernek olyan fogyasztókat szerepeltetni, akinek a nagykorúsága megkérdőjelezhető.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.09.03. 09:43:39

Minap egy nézeteltérésről cikkeztek a Tibi atya karakter kitalálói és a Fröccskocsma között, ma már a további terveikről lehet olvasni. Saját kocsma, majd franchise-hálózat! Merész.
www.uzletresz.hu/vallalkozas/20150901-tibi-atya-humbak-muvek-kft-fivosz-csatlakozas-novekedes.html
süti beállítások módosítása