.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 03. 30. - apuska
Hordós söröző, borozó

Cím: 1082 Budapest, Üllői út 42.
Látogatás: 2015. január 14. 17:40-19:20
Google Maps

Van benne valami 'kisbüdös' jóérzés.

Telefon: +36 30 754 0066
Facebook: fb.com/pages/Hordós-Söröző-Üllői-útKörút-sarka/152076138150224
Web: -

Vélemény

apuska:

A Hordós söröző, borozó jó ideje a nem túl kifinomult Üllői úti látkép része a Ferenc körút mellett. A soron ez az első, közvetlen szomszédja a Főbejárat söröző, amellett ott a gyrosban erős Csepp Café, majd a Corvin söröző, és csak tényleg csak kicsivel odébb a Mentsvár. Tehát sűrű szakasz. Erősen alkoholszagú versenyben kell itt helyt állni, aminek csak egy része a sorban a jó elhelyezkedés és a fantasztikusan alacsony árak, így hosszútávon mindenképp érdemes egy kis pluszt hozzárakni.

Ám találtam a neten arra utaló fekete-fehér jeleket, hogy a Hordóst anno Hentes büfének hívták. Mára már történelem. Ilyen távlatból csak elképzelni tudom, ahogy egy jó pofa sör mellett a bárd lecsapott, a kolbász roppant, annál egy fokkal érdekesebb a belülről is dokumentált tény, miszerint 2009-ben a Hordós nagyságrendileg már így nézett ki. Persze azóta kikerültek a nyerőgépek, a galéria korlátjára kifeszítettek két nagy Heineken molinót, mi most rontja a kilátást, és az emeleti hosszú-hosszú vonatos falfestményt is felváltotta több kisebb grafikai elem, melyek művészi értéke továbbra is megkérdőjelezhető.

De ne legyünk túl szigorúak. A furcsa szag oka, mi azonnal megcsapott, a vajas popcorn, és kezdetben a kereskedelmi rádió is inkább volt halk, mint hangos. Sőt. Ha körbenézel, mit látsz? Egy kimondottan kulturált, sok férőhelyes, pulthoz fáradós egyterű kocsmát - igény szerint tálcát is kapsz, ahol a bejárattal szemben a földszinten egyből ott a pult és kellő közelségben a veterán ivók. Ezzel szemben a galérián tompulnak a fiatalok, akik egy-egy rendelés, csocsó, flipper vagy WC erejéig muszáj, hogy vegyüljenek az alvilágiakkal. Ilyen módon érthető, hogy az alsó szint egy kicsit minőségibb, patinásabb, itt komolyabbak a székek, asztalok, elvétve vannak elkülönített boxok. Odafenn? Fiatalság, bolondság - gondolhatják, a legtöbb asztal könnyen kezelhető műanyag terítővel van letakarva - egy helyütt nincs, ott előtűnik egy sakk és egy malom tábla -, de legalább csodálatos, autentikus sörkekszes a mintázata. De az a tócsába belerakott gitár, ami csak úgy szórja a hangjegyeket a falon, az mi? A koktélos pohár mögötti formákat fel sem ismerem, bár itt egy koktél ábrázolása is eleve gyanús. És a kínai étkezdékre jellemző lámpabúra hogy került ide?

Nyilván nem az ilyen részletek számítanak, és suta dolog belekötni ilyen apróságokba. Jól éreztük magunk, még az alsó tévén futó néma főzőműsor se zavart. De ha már Hordós! A következő festéskor érdemes lenne erre a sémára felhúzva kitalálni valamit.

kalimpa:

igazi kocsma, a szó magyar értelmében: kicsit szűkösen vannak az asztalok, van csocsó, jó büdös pia s hagyma szag terjeng a levegőben. a felszolgáló pultos hölgy a maga 40-es évei végén járó tipikus kocsmáros asszony, akivel nem szívesen húznál ujjat, mert tuti, hogy tart legalább egy baseball ütőt a pult alatt, s Chuck Norrist meghazudtoló ütése van. amúgy jó hangulatú kis hely, valszeg megyek még oda, pedig ez aztán tényleg a semmi extra kategória netovábbja, de mégis van benne valami 'kisbüdös' jóérzés.

 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 320 Ft
Üveges sör: Reisenbrau, 240 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 70 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 380 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 220 Ft
Harapnivaló: Hot-Dog, 350 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr17294413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása