.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 03. 27. - apuska
Beer Company - Gellért

Cím: 1114 Budapest, Kemenes utca 4.
Látogatás: 2014. október 16. 18:50-23:10
Google Maps

Mint a pelyva, annyi sör van. Sok nemzetnyi.

Telefon: +36 1 707 1199
Facebook: fb.com/beercompanybudapest
Web: http://www.beercompany.hu

Vélemény

apuska:

Az IKEA falióra háromnegyed 4-nél megállt. Mikor péntek este 7 előtt megérkeztünk, a látszólagos időeltolódás ellenére szabad asztal már nem volt, mégis kedvesen marasztaltak, hogy foglaljunk helyet a pultnál, mert valahogy mindig van.

És tényleg. Mire a társaság nagyobbik fele megérkezett, klasszikus magasságú ülőhelyekhez és igazi asztalhoz jutottunk. Rácsaptunk! Itt sosincs hely - mondta egy órával később egy látszólag rutinos versenyző, aminek valóságtartalma nem, de oka megkérdőjelezhető.

Miért? Végig az motoszkált bennem, hogy ez a Gellért téri Beer Company pont úgy néz ki, mintha a Léhűtő budai kirendeltsége volna. Csak valamivel olcsóbb. Stílusában, hangulatában, célközönségében is kísértetiesen hasonló hangot üt meg, de hogy kicsit mégis megkülönböztessék magukat, itt nem annyira a kézműves sörös vonal az erős, inkább az extra széles nemzetközi palettán a hangsúly, mert tényleg egész különleges országokból hoztak - sokszor elég kommersz söröket - mutatóba. Az itallap kialakítása is erre épül. A 4 oszlopból három és fél csak az üveges sörökről szól országok szerint felsorolva, ekképp tételesen 20 magyar, 20 cseh, 3 spanyol, 12 angol, 3 ír, 20 belga, 6 holland, 8 amerikai, 14 német, 3 japán, 2 szlovén, 7 skót, 3 mexikói, 1 kínai, 1 thai, 1 szingapúri, 1 indiai, 1 horvát, és 3 az ún. rocker kategóriában. Ez mindösszesen 129 db! A maradék fél oszlopnyi helyre nem fértek rá se a fixre vett csapolt sörök, se az üdítők, se a borok, de ha lehet egyáltalán ilyesmit kapni, akkor ezeknek nyilván nincs itt komoly forgalma.

Az itallap hátoldalán 3 különböző címet is feltüntettek, mely alapján rögtön megvilágosodtunk, hogy basszus, picit nem nézünk át Pestről a Dunán túlra, azt a budai környezetben mindjárt gyökeret ver egy izgalmas és komoly kocsmahálózat. Van egy az első kerületben a Hattyú utcában, egy a harmadik kerületi Árpád fejedelem útján a Görzenálnál, 2014 márciusa óta ez itt a Gellért tér szomszédságában, és idén február óta már a Nagymező utcába is betették a lábukat, az egykori Luigi Sport Pub helyére.

A tévében némán szólt a VH1, a zenét meg képzeld hozzá magad. Viszont ebből is látszott, hogy a környék egyetemistái között méltán népszerű Beer Co. Gellért sörökhöz értő csaposai nem a sportcsatornákat favorizálják, hiába körbe-körbe a különböző országzászlók, itt azok más jelentést hordoznak. A pult fölött a plafonon az a zölden világító cucc meg fogalmam sincs, hogy mi célra van, mint egy erősen színhibás monitor. Az üres sörös üvegeket és a világ nagyvárosaira utaló képeket és falmatricákat legalább felismerem, ahogy az orvul támadó lépcsőt is a lábam alatt. Ja, és még egy mi azon kívül emlékezetes maradt, hogy ez Budapest legolcsóbb Fóti Pils lelőhelye. A WC-ben a csap fordítva nyílik! Megnehezíti a kézmosást, na!

kalimpa:

na igen, ez Buda, látszik az árakból is és a vendégekből is, valahogy kissé mindig más mint Pest. amúgy ezen kívül semmi említésre méltó, hacsak nem a csapos hölgy dekoltázsa, na az szép volt. a sör jó hideg, s az asztalok jó zsúfoltan vannak. de még pont nem annyira zavaróan, hogy ne lehessen pár szeszt bedobni egy fáradt estén a haverokkal.

semmi extra flanc, de abból a jobbik fajta.

anyicska:

Kicsit furi a neve, kicsit szűk a belseje, de nagyon jó hangulata van a helynek. Ahhoz képest hogy pince és nem túl nagy, nem volt az a nyomasztó érzésem, ami néha szokott lenni, amikor lemegyek a föld alá. Kellemesen ki van világítva és a dizájnja nagyon jól meg van csinálva, nyers téglafalakkal, fapadlóval, városképekkel, ötletes rajzokkal, színes zászlókkal. Az első rész hangulatosabb, a bárszékek nagyon kényelmesek, legszívesebben ott üldögéltem volna. A hátsó rész kicsit el van különítve, sörpadokkal ellátva, így kevésbé hangulatos, de így nagyobb társaságoknak is tökéletes lehet, és van csocsó meg darts. A mosdót talán jobban meg lehetett volna csinálni, de a 'mindjárt-bepisilek' bábu az ajtaján nagyon cuki.

dancsopanza:

Mint a pelyva, annyi sör van. Sok nemzetnyi. Fóti a csapon, és egy csomó üveges, több péntekre való muníciót tartogat még a hely. Ha gondosan végig szeretnénk inni, arra minimum szabadságot kellene kivennem. Jó étvágyat kívánok!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Fóti Pils, 290 Ft
Üveges sör: Kozel, 430 Ft
Bor (1 dl): -
Rövid (4 cl): Unicum, 590 Ft
Üdítő (2 dl): -
Meleg ital: Capuccino, 400 Ft
Harapnivaló: Ropi, 200 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr766983371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása