.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 03. 19. - apuska
Felni sörbisztró

Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 1.
Látogatás: 2014. szeptember 3. 17:55-22:00
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A Felni nem Fellini. Bár Sörbisztró létére sem rossz rendező.

Telefon: +36 30 560 6645
Facebook: fb.com/FelniSorbistro
Web: -

Vélemény

apuska:

Végre eljutottunk ide. Megannyi kézműves sörcsapolda és autóalkatrészeket díszletként felhasználó kocsma után a Felnibe, ahova mindig irigykedve lestem be az Ó, Zichy, Dessewffy, Nagymező utcai helyek végtelen sorát felmérve, hogy majd egyszer én is kiülök oda a nyitott kirakatba a két szék egyikére, és hosszan kortyolva elidőzök egy világbajnok sör mellett.

Aztán jött az a bizonyos ismeretlen sör. Én pedig meg akartam osztani ezt az élményt mással, hozzáértőkkel, egy minden tekintetben befogadónak tűnő központi helyen, és akkor mondtam: igen, most eljött az idő.

Persze a meghívottak száma miatt egy hangyányi kompromisszumot azért kellett kötni. Így kerültünk a sörimádó főnök és a sört egyáltalán nem kedvelő felesége javaslatára a fenti galériára, ahol közös erővel lepleztük le a titkot, majd a szokásos kerékvágásba visszatérve értékeltük magát a helyet.

A Felni sörbisztró 2012. decembere óta üzemel. Ugyanannak az évnek a nyarán nézte ki magának a tulaj ezt a helyet, amikor is még egy lassú elhalálozásra ítélt gumijavító üzemelt itt, s miután az alku megköttetett, októberben nekiálltak a kialakításának, a hely múltjából megőrizvén bizonyos elemeket. Ebből adódik a felni neve, erre utal a logó, a rácsok, az abroncsok, a táblák, a képek, a félbevágott kis Polski - itt jellemzően párok üldögélnek -, és az ilyen-olyan autóalkatrészek.

Ami még ennél is fontosabb, a koncepció. Ne felejtsük el, hogy 2012-ben indultak, másfél évvel az első Főzdefeszt után, amikor nem voltak még annyira bátrak a vendéglátóhelyek, hogy simán feladják a nagy sörgyárak nyújtotta előnyöket. Pedig fogyasztói oldalról igény már volt rá. Csak ugye ehhez különböző főzdéktől kell összeszedni az arra érdemes kézműves söröket, és ha ehhez még azt a szándékot is hozzávesszük, hogy jófajta sörkorcsolyák is legyenek, akkor ez tényleg a párját ritkította a maga idejében.

A választék ma is lenyűgöző. 5 csapon izgalmas cseh és kézműves sörök folynak vegyesen, ezekről tudnak mesélni, ismerik őket, tanácsokat adnak, ha nem tudsz dönteni, vagy felajánlanak egy sörkóstolót, ami 1440 forintért annyit jelent, hogy az 5 fajta csapolt sör mindegyikéből kapsz 1-1 decit, majd amelyik a legjobban ízlett, abból még egy korsót. Nagyszerű ötlet. Természetesen a sörkínálat mind csapon, mind üveges viszonylatban folyamatosan változik. Mikor ott jártunk, az itallapon 39 féle magyar kézműves üveges sört számoltam össze, 10 belga, 1 szlovák, 15 cseh, 7 német, 1 horvát és innen-onnan 4 féle alkoholmentes kísértében. És van cider is. Az angol Sherwood, ami Magyarországon nem is annyira ismert.

Akkor térjünk rá a kajára. Klasszikus és brutális hot-dog, gomolya, hermelín, sajttál házi sajtokból, válogatott disznóságokat felvonultató hidegtál, feketeerdei sonkás-sajtos szendvics helyben sütött baguette-tel, körözött, vasalt panini, sajtchips, töpörtyű, saláta, marhahúsos BBQ szendvics... Ugye összefutott a nyál a szádban?

Szóval, ki van ez találva. A Felni sörbisztró intim, a kocsmák sűrűje előtt egy relatív apró exkluzív sziget, a kézműves sörözők műfajának úttörője, ahol sör és dizájn oldalról is érződik a szeretet és a tisztelet. A személyzet barátságos, a konyha a minőségibb házibulik kínálatát idézi, picit nem figyelsz, már ide is szoktál, azt nézel, mint hal a szatyorban, vagy a szuperhős, aki az álruhája alatt egy felnis pólót hord.

Én a nagy ihlettől vezérelve még egy könyvet is vettem. Az Epizódok a sörgyártás és sörfogyasztás történetéből címmel, melynek kiadását a Felni sörbisztró támogatta. Iszom a sört, szívem mámorban fürdik - áll a borítóján, és én minden szavával egyetértek.

anyicska:

A Felni nem Fellini. Bár Sörbisztró létére sem rossz rendező, mert mikor jeleztük, hogy lennénk vagy 10-en, akkor összetoltak néhány asztalt, hogy válogatott sörök mellett szakértsünk. Kár, hogy a felső szinten nyomasztóan meleg volt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Holba, 650 Ft
Üveges sör: Rizmájer Cortez, 550 Ft
Bor (1 dl): Varga Cabernet Franc, 160 Ft
Rövid (4 cl): Finlandia, 440 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítő, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 320 Ft
Harapnivaló: Felni Hot-Dog, 870 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr106985177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.09.19. 13:02:15

A Felni - Beer Heaven végleg bezárt. Ez most nem az üzletvezetés és nem is a vendégek hibája, az ingatlan csak szimplán értékesítésre került, így teret enged egy másik profilnak. A Felnit egy kéthetes örömsörözéssel búcsúztatták, melynek utolsó napja 2017. július 29. volt.
süti beállítások módosítása