.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 02. 13. - apuska
Tejbetök szeszcentrum
pixel cégér Helyszín: 1114 Bp., Bartók Béla út 62-64.
Látogatás: 2014. augusztus 12. 18:00-20:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Kedves felnőttek és bájos kis gyerekek ártatlan arccal alkoholos italokat szürcsölnek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 206 7740
Web: http://tejbetok.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/tejbetok.eu
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 11-23; Szo: 13-23; V: zárva
Extrák: terasz, tévé, ital akció, karaoke, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 490 Ft Dreher Bak, 560 Ft
- HB búza, 690 Ft
- Miller (0,33l), 640 Ft
- Pilsner Urquell (0,33l), 490 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
A Ház Bora, 260 Ft Finlandia, 690 Ft
  Becherovka, 690 Ft
  Jim Beam, 790 Ft
  Rézangyal pálinkák, 900 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 330 Ft Capuccino, 390 Ft
Cappy rostos gyümölcslé, 200 Ft Tea, 410 Ft
Nestea, 200 Ft Tortilla chips, 600 Ft
Bomba, 410 Ft BB pezsgő (0,75l), 2100 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Világbajnok vicceskedő névválasztás. Tejbetök. Szeszcentrum. Bármelyik fele önmagában is megállná kocsmanévként a helyét. De nem. Ez itt ALL IN! Egy semmivel össze nem keverhető emlékezetes keresztelés a budai oldal azon részén, ahova már a környék egyetemistái is csak komoly kerülő árán jutnak el, már ha nem veszik az irányt automatikusan a belváros felé.

De mi a fene az a tejbetök? Honnan ismerős a kifejezés? A Wiki szótár szerint ez a különc emberekre használt, cseppet sem hízelgő jelző. Szerintem meg ez egy nettó hülyeség. Logikusan is inkább tűnik valami kajának, ami leginkább a tökfőzelékre hasonlít, de ezen a ponton eszembe jutott egy mondás, miszerint 'vigyorog, mint a tejbetök', na ennek lehet egy kocsma esetén értelme, miután megiszod a szeszből rád mért osztályrészt.

Kiültünk a járdára kihelyezett két kockás abroszos apró asztal egyikéhez, és már jöttek is felvenni a rendelést. 'Szia Uram, mit hozhatok?' Nem először hallom ezt a megszólítást, de még mindig nem tudom hova tenni. Hanyagul elegáns? Budai proli? Még jó, hogy a válasz ennél sokkal egyszerűbb. Egy korsó csapolt sört kérek.

A járda túloldalán egy csinos kis robogó a TEJBETÖK 001 rendszámot viseli. Felettünk óriási névtábla, amin kedves felnőttek és bájos kis gyerekek ártatlan arccal alkoholos italokat szürcsölnek, mely motívumok aztán vissza-visszatérnek itt is, ott is.

Egy kis tálkában a sós mogyoró ajándék. Ehhez képest csodás a kontraszt, amikor a szomszéd asztalról a hamutálat egy klasszikus tarajos punk a kezébe kiüríti, ki hinné, hogy ilyen még van, főképp erre.

Odabenn színes falak és bútorok. Az előtérben egy állandó kiállítás részeként wakeboardozik az alkoholista kis vakond, issza asztal alá a nyulat a farkas, és sörözik a fa tetején a mókus. Nagyon hülye a hely elrendezése, elsőre úgy tűnik, a vendégtérrel is szűkén vannak. Másodjára, mikor az ember elmegy a pultig, már látszik, hogy alternatív lehetőségek vannak a hátsó fronton, épp csak kevésbé vonzóak.

Nem úgy, mint a csodásan megtervezett karaoke és party plakátok. Azt a stílust imádtam. Vagy az itallapon feltűnő szokásos koktélok között a tejbetökre keresztelt sajátot, amit az egyik törzsvendég velem is megkóstoltatott, mi több, felajánlotta, hogy nekem adja a méregdrága autóját, ha az összetevőit 3 próbálkozásból kitalálom. Ej, de sajnáltam, hogy soha nem voltam még itt, így a tudásom tényleg csak annak ízére alapozhattam. Nem jött össze. Bár sportautó nélkül mentem aznap is haza, megfogadtam, egyszer-kétszer még visszajövök, hátha legközelebb is ott lesz, nem ismer föl, a lehetőséget újra felajánlja, és akkor hosszas gondolkodás után azt mondom: hmm, érdekes, mintha ginben áztattak volna jázminos zöld teát, és ahhoz kicsi lime, kicsi cukorszirup, és ennyi. Abból a tejbetökös csatos üvegből tényleg akarok még inni."

kék:

"Ismét egy retróra dizájnolt kocsma. De megvan a saját hangulata, a másik száz melett sem unalmas. Retró, mégsem kopott, friss. A név és a bejárat fölé matricázott vidám emberkék azokat az emlékeket idézik nálam, amikor a vajas kiflis reggelihez még zacskós tejből kevertük a cukrostejcsit. Mert a bambis korszak már tényleg csak mesékből lehet ismert a vendégkör számára. Ide sem az ötvenesek járnak nosztalgiázni.

Elsőre én nem láttam bele túl sokat, egészen pici a hely és nagyon direktnek tűnt. Olyan 'régen nem dumáltunk, üljünk be egy sörre' kiskocsma, ami a kirakata elé, az utcára is kitelepült két asztallal. Hozzám inkább azok a helyek állnak közel, ahol több meglepetésre lehet számítani, további termek, további arcok és további sörök. Egészen reggelig, ha úgy alakul. A Tejbetök alapvetően ezt nem tudja, csak egy helyisége van, éjfélkor zárnak, kevesen férnek be. Mégis van itt valami, tud valami olyat nyújtani, amitől mindenki megtalálhatja a kedvenc asztalát, kötetlenül beszélgetésbe elegyedhet az asztalszomszédokkal és egyszer csak nem érti, hogy hogyan lehet már záróra.

Nekem bejött a dizájn (még a mosdóé is, pedig az megosztotta a társaságot), de lehetne benn jobb fény. A kiszolgálás is igazán vendégbarát volt, sör mellé sós mogyoróval. A Szeszcentrum italválasztéka szintén rendben van, saját, titkos receptúrájú koktéllal is szolgálnak. A zene nem az én ízlésemet tükrözi, mintha végig ugyanaz szólt volna.

Tetszik a hely, kipróbálásra ajánlanám mindenkinek. De most, fél évvel a felmérés után, éppen, frissen le van fóliázva a kirakata. Reméljük, nem végleg zárt be!"

"Egy fa, egy útjelző tábla, egy villanyoszlop, és 10 méterrel odébb a sarkon még egy kerékpár kikötő is. Ha bringával jössz, nem gond."

Értékelés

  apu kék str
dizájn 4 4 4
kiszolgálás 4,5 4,5 3,5
közönség 5 4,5 4
zene 3 3 2,5
mosdók 4 4,5 3
árszínvonal 3 3,5 3
  3,92 4,00 3,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr126983159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.03.18. 16:15:16

Eldőlt. Tényleg bezárt. Az új tábla azt mutatja: Rosso Italian Pizza Cafe Bar.
süti beállítások módosítása