.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 12. 31. - apuska
Blokk bár

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 52.
Látogatás: 2014. július 26. 20:00-20:30
Google Maps

A ma használatos szlengben a blokkolnám kifejezés többletértelmet nyert.

Telefon: +36 30 897 8329
Facebook: fb.com/blokkbar
Web: -

Vélemény

apuska:

Idén a Blokk bár jelentette a féltávot a hagyományos nagykörúti Sörtúrán. Furcsa darab, meg kell hagyni. 2014. május 16-án nyitottak, ők is részesei annak a kocsmabummnak, ami az Erzsébet körúton az utóbbi egy évben játszódott le, mintegy kitágítva a bulinegyed határait. Ez a Király utcai villamosmegállóval van pontosan szemben.

Utánanéztem, itt annak előtte egy ital, illatszer, édesség diszkont volt. Vagyis nullából kellett kitalálni, hogy mivé legyen a hely, költséggel tervezni, koncepciót teremteni, megvalósítani, majd egy frappáns nevet adni neki. Hát, nem is tudom? Részsikerek talán vannak.

A Blokk, mint kifejezés, nekem még csak nem is pozitív. Amire én asszociálok a szó hallatán, azok vagy a reklámok, vagy a panelházak, vagy egy börtön, vagy ami rosszabb, egy koncentrációs tábor, bár tisztában vagyok azzal is, hogy a ma használatos szlengben a blokkolnám kifejezés többletértelmet nyert. Na de a magyar zenei MTV-n is volt egy műsor ilyen címmel! Vagy ha akarom, éljen a kultúra, a keleti blokk kifejezésre is - a színvonal miatt? - rímel.

A Blokk bár, ahogy belülről kinéz, ott sem utal konkrét megfejtésre. Vállalhatatlanul sötét az egész, szinte nyomasztó. Hasonlót utoljára a Corvinus Caféban éreztem, bár ott az ablakok hiánya tovább fokozta a rettenetet, itt legalább a falak egy része drapp, és csak a másik része fekete, amire az orvosi tankönyveket vagy az indiai ábrázolásmódot alapul véve rajzoltak táncoló embereket, ha meg kevés volt a hely, csak a kezeiket, ahogy különféle formájú poharakkal egyensúlyoznak.

A Blokk bár meghatározó eleme a földszinten és az emeleten is egy fekete mozaikkockákkal borított oszlop. Arra alul az aktuális ital akciókat hirdető rusnya plakátokon túl színes buborékokat festettek, ami fölött hosszan elidőztem, hogy a blokk és a buborék milyen általam nem ismert összefüggésben lehetnek egymással?

A szagelszívó rendszer ezüst csövei, a vörösen megvilágított italkészlet, a piros-fekete lámpaburák a pult felett, a hordók és ládák a sarokban, a tévé villogó fényei, a minimálisra csökkentett felületű asztalok nekem mind azt sugallták, ez a hely semmivel nem akar kitűnni a sok közül, jól frekventált helyen van, elboldogulnak így is, viszont az életemből semmilyen körülmények között nem ér meg fél óránál többet. És ha ehhez hozzáveszem, hogy a feladatukat igen komolyan vevő termetes biztonsági embereknek ki van osztva az, hogy átnézzék a táskádat, van-e benne bármiféle ital, és hogy adott esetekben csendre intsenek, akkor még jobban elmegy a kedvem az egésztől, pedig ilyesmi miatt belém soha nem köthetnek. De ha nem emiatt, akkor a fontosságukat hangsúlyozva másért! Mondjuk azért, hogy legyen egy életszagú példa, hogy mi a fenét fotózok, és azonnal töröljem az itt készült képeket. Nyilván nem akartam kötekedni. Ezért lett a végén kettővel kevesebb. Mármint fotóval. Nem biztonsági őrrel.

anyicska:

"Megint egy Sörtúra megálló, ami azt jelenti, hogy nem volt időm rendesen körülnézni és megvizsgálni a helyet több szempontból, szóval csak ez csak egy rövid első benyomás.

A fekete festék ellenére jó hangulatú a hely. Az apró fali mozaikok meg a vidám firkák a régi szocialista tejivóra emlékeztetnek engem, a piros-fehér lufik meg a babazsúrokra. Mint utóbb kiderült, esküvői bulira készültek, és inkább tejszínt használnak, amikor koktélokat kevernek. Viszont sör meg pálesz van! Meglepett, mennyire tágas a Blokk, főleg a felső szint, ami példaértékű volt, hogy akár komolyabb zártkörű rendezvények lebonyolítására is alkalmas."

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 350 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 450 Ft
Bor (1 dl): Üveges, 160 Ft
Rövid (4 cl): Finlandia, 480 Ft
Üdítő (2 dl): Kimért rostos üdítő, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 290 Ft
Harapnivaló: Nógrádi ropi, 150 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr56605771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása