.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • mertezműanyag: Először '92-ben, utoljára '99 tavaszán jártam itt. Szép emlék, hoztam söralátétet innen is...:) Kö... (2017.12.30. 21:11) U Černého vola
  • Ego0123: Akkor is "szentély." (2017.12.29. 20:39) U Černého vola
  • Ego0123: Évente többször ott vagyunk, A pincérek 2 év után normálisak, angolul is beszélnek, az egyik szere... (2017.12.29. 20:38) U Černého vola
  • apuska: @promontor: Igen, a képek sajátok. Tudtommal reggel 10-kor nyit, mi délután 4-kor jártunk ott, ráa... (2017.12.28. 14:19) U Černého vola
  • promontor: Szép, alapos poszt! Az album az üres kocsmáról saját vagy valahol találtad? Csak mert komoly "nexu... (2017.12.28. 13:43) U Černého vola
  • apuska: Megkóstolnád? Itt a lehetőség! (2017.12.11. 13:34) Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's
  • Utolsó 20
2014. 10. 2. - apuska
Neked Csak Dezső!

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.

Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 7.
Válaszol: Balogh Balázs, tulajdonos
Google Maps

Telefon: +36 20 565 3790
Facebook: fb.com/nekedcsakdezso
Web: http://nekedcsakdezso.hu

Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan kapta a nevét?

Dezső volt A tanú című film "vértanúja", a malac, aki életet adta a Pelikán család étkeiért. Neki állítunk emléket ezzel a hellyel. Múltunk viszonylag kevés, 2014. augusztus 28-án nyitottunk.

 

Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?

Vendégkörünk az igényes sörök és borok kedvelői közül kerülnek ki, legfőbb vonzerőnk a 25 féle fellelhető kézműves magyar és cseh sör.

 

Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?

Vannak, főleg azét mert szeretünk a vendégeinkkel beszélgetni, így szívesen beülnek, mert tudják, nálunk kedves kiszolgálásban részesülnek.

 

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?

Eddig a nyitás. :)

 

Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen áron?

Jelenleg csapon a budejovicei Samson világos söre, a Primátor barnája, EPA-ja és búzája van, de már várjuk, hogy megérkezzen a 2 további sörcsapunk és sörhűtőnk, hogy bővíthessük a kínálatot. Borokban a legjobb hazai pincészetek 20 különböző bora kapott helyet.

 

Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?

Minden vasárnap NFL klub, az itthon nem közvetített mérkőzések közvetítésével is, havonta egy sör és egy borkóstolót tartunk, különböző témákban. Minden szerdán kocsma-kvízt tartunk, általában telt házzal.

 

Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?

74 ülőhelyünk van, az emelet pedig lefoglalható rendezvényekre, születésnapokra, csapatépítőkre, vagy lazább céges "meetingekhez" maximum 50 főig. Az utcán a hely előtt kerékpáros parkoló került kialakításra, az asztalfoglalás pedig természetesen lehetséges.

 

Mi a véleménye a dohányzásellenes- és a trafiktörvényről, hogyan oldja meg?

A dohányzási tilalomra viszonylag kevésbé kell felhívni a vendégek figyelmét, mivel már szinte mindenki hozzászokott, a bejárattól 5-6 méterre pedig dohányzóhelyet alakítottunk ki hamutálakkal.

 

Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?

Itthon a Kandalló és a Szimpla. Sokat voltam különböző helyein a földnek, és amiben a legtöbb dolgot tudunk importálni, az a vendéglátás. Én az amerikai vendégorientáltságot szeretném meghonosítani nálunk, hogy a vendég otthon érezze magát, és szívesen jöjjön vissza a személyzet miatt.

 

Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?

Mivel most nyitottunk, ez a kérdés szerencsére nem aktuális, úgy érzem amit szerettünk volna, megvalósítottuk, jelenleg a konyha tervezése folyik, amit terveink szerint novemberben megnyitunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr136750805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.09.30. 09:25:39

A hely utolsó napjait éli a Dohány utcában. Néhány hét múlva megújulva, megszépülve visszatér, nem túl messze régi helyétől. Keserédes a búcsú és buli.